BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #329237 przez Dotka
no tak nie ma co przesadzać ze sterylizacją wszystkiego :)
Dziękuję Ci Aga :) Dużo pomogłaś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #329251 przez beadka7
Ja prałam ciuszki w 40 stopniach mleczkiem do prania Lovela :) prałam je tylko raz, bo zanim je dostałam były prane przez wcześniejsze właścicielki :)

Wnętrza wózka też prać nie będę, jedynie też go wywietrzę.
Pościel i kocyki też wypiorę tylko raz.

Uważam, że nie ma co przesadzać i nie ma co za bardzo dmuchać i chuchać na dziecko, bo potem byle bakteria czy coś i zaraz będzie alergia, albo będzie chore maleństwo. Oczywiście to moje zdanie :)

Pozdrawiam

12 lata 9 miesiąc temu #329270 przez Martita
Ja też piorę ubranka w Loveli..mam taki proszek do białego, kolorowego i taki płyn do płukania..niestety te proszki dziecięce są droższe od normalnych, a tak jak Aga mówi, Jelp najlepszy tyle, że najdroższy..ja wybrałam Lovelę :) Szkoda tylko, że te dziecięce proszki nie pachną tak intensywnie jak dla dorosłych:(
Ingrid ja smoczusie będę sterylizowała

A ja się dopiero w sobotę dowiem ile mój niunio waży..bo jak leżałam w szpitalu i miałam usg robione to kochana pani doktor wydrukowała zdjęcie i nawet mi nie pokazała..o!

W ogóle to jakiej długości rodzą się dzieci?Bo mam problem z tym co mam zabrać do szpitala..mam śpioszki na których jest napisany rozm. 56 i niektóre śpioszki co jest rozm. 62 a są identyczne na długość :) Ten malec się w tym nie utopi?

Dotka tyle butelek mi się nazbierało bo dostałam w prezencie a tak na start to kupiłam tylko dwie,jedna 150ml wraz z laktatorem,jedna 340ml i jedną atykolkową i na tym bym skończyła..a wyszło jak wyszło :)

12 lata 9 miesiąc temu #329275 przez Martita
beadka zgadzam się..ja wózka też nie będę prała bo po pierwsze nie mam jak a poza tym i tak gołym ciałkiem dziecka tam nie położę..nawet jak będzie miał latem gołe nóżki to flanelkową pieluszkę mu podłożę

12 lata 9 miesiąc temu #329281 przez beadka7
Z tego co ja się orientuję to dzieci rodzą się o długości średnio 56 cm, ale to różnie bywa, ja wzięłam ciuszki w rozmiarze 0-3 m-ca :) a w razie gdyby były za małe, to mąż dowiezie :D

Martita ja tak samo sobie pomyślałam właśnie, że szkoda, że te proszki dla maluchów nie pachną tak intensywnie jak dla dorosłych, a niestety nie mam kasy, żeby kupować dodatkowo jakieś płyny do płukania dla maluchów, bo są kosmicznie drogie jak dla mnie.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329294 przez MartiO
my ostatnio kupowaliśmy lovelę w TESCO... jest promocja do 21.03 i 5 kg kosztuje 39,99 zł... czyli wychodzi niecałe 8 zł za kg... normalnie wychodzi drożej... ale na razie chcę zrobić remont i dopiero po poustawianiu mebli zacząć robić porządki z ciuszkami... myślałam o tym ile razy prać ale szczerze mówiąc nie wiem... nowe na pewno raz... używanych mam dużo... jeszcze zobaczę... a co do kosztów... największe przed nami jeszcze... :silly:

znalazłam właśnie fajny i w miarę wyczerpujący artykuł co i po co do szpitala ;)
dzieci.pl/paid,13923409,title,Co-zabrac-...,wciazy_artykul.html

12 lata 9 miesiąc temu #329423 przez KAMI
beadka7 napisał:

Ja prałam ciuszki w 40 stopniach mleczkiem do prania Lovela :) prałam je tylko raz, bo zanim je dostałam były prane przez wcześniejsze właścicielki :)

Wnętrza wózka też prać nie będę, jedynie też go wywietrzę.
Pościel i kocyki też wypiorę tylko raz.

Uważam, że nie ma co przesadzać i nie ma co za bardzo dmuchać i chuchać na dziecko, bo potem byle bakteria czy coś i zaraz będzie alergia, albo będzie chore maleństwo. Oczywiście to moje zdanie :)

Pozdrawiam

w pełni się z Tobą zgadzam :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #329436 przez KAMI
załączam ćwiczenia ze szkoły rodzenia

12 lata 9 miesiąc temu #329444 przez KAMI
no i plik za duży - nie wkleję a tifa nie zmniejszę na swoim komputerze :(

12 lata 9 miesiąc temu #329532 przez Ingrid29
Mój kochany synek

12 lata 9 miesiąc temu #329533 przez Ingrid29
Chciałam wstawić fotkę z Usg.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #329535 przez Ingrid29
W końcu się udało. Mój synek Arturek-podobieństwo większe do tatusia:)

12 lata 9 miesiąc temu #329536 przez marzenieeee
śliczny

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #329549 przez misia88
hej kochane. ja kupilam proszek do prania "dzidzius". plynu zadnego nie bede kupowad, bo im mniej chemii tym lepiej. ustawie pralke na podwojne plukanie, ale bez plynu.

wczoraj po 15 wyszlam ze szpitala. ;) mialam wszytkie zaplanowane konsultacje. dietetyk powiedziaa jak mam jesc, czyli co 2,5 godziny 6 posilkow dziennie: 1,2,3 sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacje. cukier mam mierzyc po kazdym glownym posilku 1godzine i o 3 nad ranem. trzeba sprawdzac czy cukier nie spada, bo w szputalu za bardzo mi spadal. dzisiaj jade juz po glukokmetr i sie zacznie, niestety. no ale damy rade. poza tym bede musiala trzymac diete jeszcze 3 miesiace po porodzie. no i sprawdzic czy cukrzyca ustapila. dzsiaj jade tez zapisac sie do poradni diabetologicznej i endokrynologicznej. ale teraz bedzie tych lekarzy...
milego dnia Wam zycze :*

12 lata 9 miesiąc temu #329550 przez misia88
ingrid, sliczny twoj synus ;) super ujecie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka