BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #327940 przez akciak84
alicja
dobre pytanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327989 przez beadka7
Ja rożka nie biorę, w zamian wezmę kocyk, którym w razie czego malucha w foteliku się przykryje. A na pobyt w szpitalu po porodzie rożek dostaniemy napewno szpitalny. :)

12 lata 9 miesiąc temu #328012 przez martynka790
Takie dni zakupowe są cudowne :)
Mi właśnie przyszedł wózek tylko stoi na klatce, bo go tak kurier zostawił- a ja nie dam rady go do mieszkania wtaszczyć- mąż przychodzi z pracy za godzinkę a ja nie mogę się doczekać, aż się dobiorę do tych pudeł ;)

Też myślałam o tym czy wziąć rożek czy kocyk na wyjście- kocyk chyba wygodniejszy jeśli się w nosidełku maluszka bierze.

misia88 Odpoczywaj Kochana i wracaj do domku ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328080 przez misia88
akciak, ja jestem w centralnym zszpitalu klinicznym mswia na wOloskiej 137 w warszawie, a nie w szpitalu wolskim.
alicja, no chyba logiczne, ze dziecka w rozku nie wlozysz w fotelik. trzeba ubrac go w cos innego. rozek jest na pobyt w szpitalu.
martynka, mam nadzieje, ze jutro wyjde, ale teraz nie wiem, bo dzisiaj mialam konsultacje endykronologiczna, a dabetologicznej jeszcze nie, a musze to miec..

12 lata 9 miesiąc temu #328128 przez akciak84
misia
aa właśnie "never mind" za szybko przeczytałam twego posta. Poza tym w szpitalu wolskim nie ma położnictwa :laugh: bo to przy instytucie m i dz.

to trzymaj się tam

dziewczyny
a ja biorę rożek bo mogę zrobić z niego coś w stylu kołderki :)

12 lata 9 miesiąc temu #328133 przez akciak84
a i jeszcze...czy bierzecie jakieś ręczniki-okrycia dla dzidzi? mi tu w tej wyprawce napisali że aż dwa :laugh: czy któraś wie po co?

12 lata 9 miesiąc temu #328139 przez aga2+1
akciak ja mam podane , że trzeba mieć ręczniczek dla dziecka, bo położne będą kąpać dzieci chyba na 2 dobę ( teraz nie kąpie się noworodków po porodzie tylko w 2 dobie nowe przepisy)no i trzeba mieć ręcznik, bo oczywiście szpital nie da:( Kiedyś było zupełnie inaczej szpital wszystko zapewniał pampersy, kosmetyki, ubranka, beciki, a teraz trzeba wszystko mieć swoje:(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328230 przez Dotka
akciak Mam nadzieje że aż taka duża nie będzie :P he he he ale jest strasznie ruchliwa dziś rozmawiałam z mamą i też mi mówiła że bylam ja ruchliwa wiec juz wiem że temperament ma po mamie :P he he he :silly:

smoczek mam jak coś to sie przyda a jak nie to nie ale wole mieć pod ręką.

beadka rożka tez nie chce :)

A to się zdziwiłam co do ręcznika do szpitala chyba muszę sobie obejrzeć kartke z wyprawką do szpitala

Dziewczyny powiedzcie mi dużo kasy już wam poszło na to wszystko??
Jakoś strasznie mi sie ta kasa rozpływa a jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić no i jeszcze największy z wydatków oprócz wózka to łóżeczko.
Wszystkie te pierdołki tu 100zł tam 200zł i poszedł tysiak a jeszcze tyle rzeczy brak.

a no i powiedzcie mi ręczniczki dla naszych pociech jakich firm kupujecie??

12 lata 9 miesiąc temu #328252 przez beadka7
Ja mam wydane około 800 zł z tego co policzyłam, w tym mam 200 zł zaliczki za wózek. Zrobiłam sobie kiedyś takie zestawienie rzeczy które muszę kupić i (z na allegro po orientacyjnych cenach) wyszło, że wyprawka będzie mnie kosztowała około 3100zł. Oczywiście nie liczę kosztów za ciuszki dla malucha, bo kupiłam może ze 2 bodziaki, a wszystko inne co potrzebne dostałam od koleżanek i siorki. Jeszcze ponad 2 tysie pękną...

aga ja ja chyba wezmę jeden ręczniczek z kapturkiem, nam nic położne nie mówiły, ale na wszelki wypadek wezmę.

Co do kąpieli malucha, to położna w szkole rodzenia mówiła, że teraz rzeczywiście odchodzi się od kąpania malucha i dopiero w 3 czy 4 dobie życia się go kąpie, dlatego nie kojarzę żeby mówiły o tym ręczniczku.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33159

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #328302 przez Dotka
no Ja własnie tez tak liczę że z 3000zł pójdzie lekko.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #328305 przez Dotka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #328308 przez Dotka
a i w te 3000 to też nie wliczyłam ciuszków
jestem ciekawa jak z tym wszystkim u was bo martwię się że za dużo wydaje :P

12 lata 9 miesiąc temu #328321 przez aga2+1
Dotka zdjęcia cudne:) Jezeli chodzi o wydatki to muszę Cię pocieszyć ja wydałam ok. 5500 zł z wózkiem, a jeszcze łóżeczko i fotelik:(

12 lata 9 miesiąc temu #328383 przez misia88
aga, az tyle ci poszlo? to co ty kupowalas? u nas poszlo ok. 500 zl. wozek, lozeczko z posciela i materacykiem oraz fotelik kupuja rodzice, wiec odejdzie mega koszt.
dotka, zdjecia dzidzi sa przeslodkie :)

dzisiaj jedna dziewczyna z sali rano miala cesarke. urodzila chlopca. az jej zazdroszcze :p oczywisciwle nie cesarki, bo chcialabym rodzic naturalnie, ale tego, ze ma juz to za soba i maly jest juz z nia ;)

12 lata 9 miesiąc temu #328464 przez aga2+1
misia sam wózek kosztował 2000 zł, a reszta to wanienka ze stojakiem, 2 kpl. pościeli, kołyska używana ale 200 zł poszło, elektroniczna niania, karuzela do łózeczka, przewijak, kocyki, ręczniczki, ciuszki,laktator, pierdołki typu gruszka, nozyczki, butelki, smoczki, pampersy, chusteczki i oczywiście rzeczy do szpitala, kosmetyki. Niby nic a jednak wychodzi straszna suma:( Dziecko kosztuje, a to dopiero poczatek potem będzie jeszcze gorzej hihi:) Wiem co mówię buty pumy, bluza nike itp.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka