BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #328862 przez beadka7
Ja miałam ostatnio badanie 28 lutego i wtedy mały ważył 1400g, teraz na bank waży ok 2000g. Ja przytyłam już 13 kg, daje sobie max jeszcze 7 :P Kolejna wizyta 27 marca, wtedy dowiem się szczegółów. :)

Pozdrawiam mamusie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #328870 przez misia88
labelo, pierwszego dnia przyszlam tu na czczo to pobrali mi krew z ramienia. pozniej zjadlam kanapke to po godzinie pobrali krew z palca. potem to samo po obiedzie i podwieczorku. tuz przed kolacja tez pobrali, no i godzine po. potem jeszcze o 24.00 i o 3.00 nad ranem. wszystko z palcow. no i nastepnego dnia godzine po sniadaniu, a pozniej spokoj caly dzien. mialam miec wczoraj konsultacje z dietetykiem i diabetologiem, t cos wiecej bym sie dowiedziala. ale z tego co zajrzalam w wyniki to glukoza byla na poziomie 60-80 po tych wszystkich kluciach. dzisiaj mam miec te konsultacje to moze dowiem sie czegos wiecej. no i dzisiaj jeszcze o 5 nad ranem pobrali mi krew z ramienia. wczoraj mialam konsultacje endokrynologa, to mam jeden hormon tarczycy lekko obnizony i zalecila mi brac 25g euthyroxu.
ja ogolnie przytylam 8kg, a od wizyty w lutym wcale odkad stosuje diete cukrzycowa. pewnie niewiele juz przytyje... zobaczymy

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #328888 przez Dotka
akciak co do firmy MAM to mogłaś nie słyszeć bo chodze tak po tych sklepach z artykułami dla dzieci i bardzo rzadko widzę tą firmę
co do laktatora to zaiwestowalam kupiłam jak sie nie przyda to sprzedam i juz ale wole mieć swój od początku :) też sie wahałam.

ingrid Ja byłam 5 marca u gina i teraz mam być na początku kwietnia więc jeszcze raz na miesiąc myślę że juz nastepne wizyty będą co dwa tyg.
ja nic nie dostałam żadnego żelaza ani innych takich od 3 miesięcy u mnie na poziomie 12,7

beadka nie martw sie ja tez jeszcze mało się orientuje :silly: na MAM trafiłam przypadkiem w gazecie jakiejś i się zainteresowałam :) ale tak jak pisałam nie wszędzie jest ta firma póki co w jednym sklepie w warszawie widziałam
ja do tej pory mam problemy z nazwami ciuszkow co to ten kaftanik jest czym sie rózni pajac od śpiochów :blush: i takie tam :silly: ale wiem co to rampersy :woohoo: he he he

misia w 29+6 tak jak bylo to zdjecie ważyła niecałe 1.700 ale myślę że teraz to juz ponad dwa kilo radości w brzuszku mam :lol:
tak zauważyłam że chłopaki to mali są w brzuszkach a dziewczynki jakos takie wieksze :)
Fajnie mieć tyle radości w brzuszku pewnie sie nieźle rozpycha :lol: moja strasznie sie wierci a najlepiej jak przekladam sie z boku na bok w nocy no i jak sie przełożę to Alusia tez musi sie ułozyć więc chwile skacze odpycha sie nozkami i rączkami ułozy sie i dalej spimy :) słodkie to jest :)

13 lata 1 miesiąc temu #328899 przez Dotka
mój lekarz stwierdził że dobrze kamie małą że już taka pyzunia ale nie mówił że to źle i cukrzycy tez nie mam więc poprostu bedzie malutki pulpecik :)poza tym zobaczymy jak to dalej bedzie bo teraz mogła przytyć a później się już unormuje

13 lata 1 miesiąc temu #328904 przez misia88
moja siostra kupila mi smoczek "mam" w 5.10.15

13 lata 1 miesiąc temu #328907 przez misia88
moja siostra kupila mi smoczek "mam" w 5.10.15

13 lata 1 miesiąc temu #328925 przez akciak84
Dotka
z tym przekładaniem z boku na bok to też tak mam :) że mały się odpycha. Zawsze się wtedy stresuję, że go przygniatam :(

a czy chłopcy są mniejsi, to chyba też coś takiego słyszałam. Jednak lekarz, który robił USG(inny niż wczoraj) mi powiedział, że mój ma idealną wagę i rośnie równomiernie i pasuje do terminu ostatniej miesiączki :) Nie za szybko nie za wolno :) A wczoraj na wizycie u gina jak zobaczył to USG to tylko się spytał, czy mnie nic nie swędzi i nie zbadał ginekologicznie. Stwierdził, ze szyjka w porzo, długa nie ma ryzyka przedwczesnego porodu :) Nie męczył nas długo...sru i do domu. Powiedział tylko, że na następnej wizycie zrobimy posiew aby przygotować drogi rodne do porodu :) Aby był ewentualny czas na wyleczenie :)

misia

dzięki za 5.10.15. tam jeszcze nie wchodziłam, bo myślałam, że dla starszych dzieci. Zaraz się wybieram na spacer to również i tam zajrzę.

13 lata 1 miesiąc temu #328934 przez marzenieeee
Ingrid29 ja chodzę co 2 tyg do gina już od 14 tc wiec dla mnie te wizyty to pikuś ... właśnie dziś mam kolejną

wy tyle już wydałyście na wyprawkę a pomyślcie sobie ze ja już 3500 zł wydałam na gina i wszystko z tym związane a to jeszcze nie koniec ... koszmar

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #328939 przez misia88
akciak, no ja juz tutaj mam pobrany posiew. szyjka tak jak u ciebie, dluga i zamknieta.
marzenie, masakra z tym lekarzem? to ile wizyta u niego kosztuje?

13 lata 1 miesiąc temu #328941 przez Martita
Ja też słyszałam, że chłopcy rodzą się zazwyczaj mniejsi od dziewczynek ale na to chyba nie ma reguły..
Ja mam buteleczki Tommee Tippee, które sama kupiłam i Avent, które dostałam i mam też jedną MAM (też dostałam), więc będę mogła sobie porównać :)

13 lata 1 miesiąc temu #328952 przez marzenieeee
misia88 wizyta to koszt 120zł wraz z usg ... ale do tego dochodzą większe usg wszystkie badania i leki więc się nazbierało

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

13 lata 1 miesiąc temu #328954 przez misia88
lojej ile butelek ;) ja nie mam jeszcze ani jednej :p

13 lata 1 miesiąc temu #328970 przez aga2+1
A ja właśnie wróciłam od lekarza. Termin porodu przesunął się z 18 na 14 maja. Mała waży 1645g i ma długie nogi hehe:) Poza tym lekarz śmiał się, bo na usg widać było falujące włosy na główce i to dość długie:) Poza tym wszystko ok szyjka zamknięta nie skraca się więc mi troszkę ulżyło. Miałam dzisiaj KTG też w porzo i teraz co 2 tygodnie mam się zgłaszać na KTG, a za 4 tygodnie na wizytę.

13 lata 1 miesiąc temu #328988 przez Dotka
to z tego co widziałam n usg to moja z 16maja na 29 kwiecień sie przesunęła :)
ale fajowo masz niunie z włoskami
super że wszystko ok :D

13 lata 1 miesiąc temu #328996 przez aga2+1
Dotka , bo Twoja dzidzia to wypasiona:) Dobrze, ze dzieciaki rosną oby tak dalej:) Już tylko kilka tygodni nam zostało:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka