BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #329005 przez ewel7
Dotka fajniusia ta Twoja Niunia :)

Misia dużo zdrówka dla Was i obyście szybko z Małą wróciły do domku :)

ja dziś trochę wzięłam się za sprzątanie, ale powiem szczerze, że jest mi coraz ciężej i muszę co chwila odpoczywać. Bąbel wczoraj mnie tak skopał (bolało jak nie wiem), a Mąż miał radochę, zwłaszcza jak zobaczył nóżkę wystającą przez chwilę ;)

co do wyprawki u nas stanęła chwilowo w miejscu, mam nadzieję, że niedługo nadrobimy. Myślę, że póki co wydaliśmy troszkę ponad 2500 zł (choć dokładnie nie liczę)

pozdrawiam cieplutko, miłego dnia wszystkim

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #329008 przez beadka7
Aga co racja to racja, już jesteśmy przy końcówce :) niedługo poznamy nasz skarby :) ja się nie mogę doczekać :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #329010 przez ajłona
hej Dziewczyny! No nie wiem czy chłopcy tacy mali - mój w 321t5d ważył 2,180 kg i rozmiarowo na 34 tydzień się prezentował ;) cukrzycy nie mam więc to sprawka genów najwyraźniej ;) po prostu duży chłop będzie. pozdrawiam. ps. a mnie schwyciło jakieś paskudne przeziębienie - ścieka mi z twarzy, że szok :silly: :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #329011 przez Dotka
ale nie wiem czemu taka wypasiona :) he he dużo nie jem nawet szczerze jeść to mi się tak jakoś strasznie nie chce czasem to nawet na siłę coś jem nie wiem od czego to zależy ?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #329013 przez Dotka
ale faktem jest to że ja i mój mężczyzna nie należymy do niskich osób może to własnie o to chodzi :P

no moja w tez tak dwa tygodnie do przodu jest ale myślę że w maju będzie poród tylko pewnie nie w środku tylko na poczatku ale doczekac sie nie mogę ;)

ajłona zdrówka życze :) teraz taki okres mamy przeziębień musimy uważać bo juz niby ciepło ale wiaterek zdradliwy jest i mozna sie oszukać
co do sprzątania to ja tez tak na raty bo cięzko juz :)
musze kupic proszek do prania dla niemowląt i zacząć prać ciuszki :)

jakich wy proszków używacie bo wiem ze nie które już za sobą maja pranie :)
i czy srodek wózka tez będziecie prały ??

forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm
www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
taka mała ciekawostka :)

13 lata 1 miesiąc temu #329055 przez aga2+1
Ja prałam w Loveli bardzo fajnie pierze. Jak syn był mały to kupowałam coccolino proszek nie wiem czy teraz mozna jeszcze go dostać. Oczywiście najlepszy Jelp, ale też najdroższy:( Wózka w środku nie piorę, tylko go wywietrzę, bo taki nowy to troszkę ma taki specyficzny zapach. Poza tym do wózka włożę na spód flanelowe prześcieradełko lub kocyk:)

13 lata 1 miesiąc temu #329056 przez Dotka
a pieluszki tetrowe w wyższej temperaturze pierzesz czy normalnie 30 -40 stopni ??

Ja to totalny laik jestem :) a Ty masz już doświadczenie :)

Co do wózka to ja mam kupiony używany i raczej wypiorę

13 lata 1 miesiąc temu #329079 przez aga2+1
Pieluszki te nowe to w 40 stopniach, tak jak i nowe ubranka, kocyki. Uzywane rzeczy białe w 60, kolorowe w 30-40, ale 2 razy najpierw w zwykłym proszku dla dorosłych i najczęsciej z Vanish, a potem już w proszku dla dzieci. Uzywany wózek też bym wyprała od środka - pewnie wszystko masz wyciągane z niego to można prać:) Leżaczek dla niuni kupiłam używany to też go wyprałam całego tak jak i kołyskę, bo wszystko się ściąga:)

13 lata 1 miesiąc temu #329097 przez Ingrid29
cześć kobietki.

Właśnie wróciłam z USG, nasz skarbek waży 1400g. Robiliśmy USG 4D i popłakaliśmy sie z mężem z minek synka, najlepsze było jak brwi kilka raz zmarszczył. Jak mi się uda, to później zdjątko wrzucę.

Ja wizyt u ginekologa nie liczyłam, też pewnie ze 3tyś. na lekarzy mi w sumie wyjdzie.

13 lata 1 miesiąc temu #329112 przez akciak84
ja wydałam na razie 500-600 zł.Gina nie liczę.
ale dziś nadrobimy i wydamy 1760 zł. bo odbieramy wózek i łóżeczko :) i tak niezła cena jak na te dwie rzeczy...myślę.

pieluszki prałam w 90 stopniach i już...mam taki fajny program. A proszek to oczywiście Lovella, bo sama jestem uczuleniowcem. Odkąd go używam do swoich rzeczy to nic nas nie swędzi.
Ubranka do szpitala zalałam wrządkiem na minutę :) wysuszyłam i uprasowałam.

zdecydowałam się na smoczek tomme tipee nature ortodontyczny- kupiłam dziś. Czy też go zalać wrzątkiem?

waga zależy od genów myślę, na pewno nie od tego ile się je bo bym się toczyła a nie chodziła ;)

13 lata 1 miesiąc temu #329114 przez KAMI
ja też wizyty co 2 tygodnie teraz mam ustalone, jutro USG a za 2 tyg posiew

13 lata 1 miesiąc temu #329119 przez Dotka
nio nie ma problemu wszystko wyciągane jest a nowy leżaczek akurat mam i tez się zastanawiam prac czy nie ??
czyli tak jak myślałam żeby ciuszki używane proszku zwykłym najpierw a później we właściwym :)
tylko proszek czy płyn tez ten dla niemowlaków ??

13 lata 1 miesiąc temu #329122 przez Dotka
ingrid no to moja niunia dokładnie w tym samym momencie co twój skarbek ważyła o 300g więcej :D

13 lata 1 miesiąc temu #329151 przez Ingrid29
Dotka na to wychodzi, jak dziewczyny pisały,że chłopaki mniej ważą niż dziewczynki.

13 lata 1 miesiąc temu #329185 przez aga2+1
Dotka może być proszek jak i płyn nie ma różnicy. Płyn do płukania kupiłam antyalergiczny Silan to w nim płukałam kocyki i pościel, a ubranka to specjalny dla niemowlaków Jelp.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka