- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
misia nadal trzymamy kciuki za zdrówko, a wózeczek bardzo ładny
My byliśmy wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, było kameralnie i miło, razem z nami tylko 3 pary, jedna nie dojechała. Zajęcia prowadzi młoda położna ze szpitala w Pruszkowie. Nie wiem jak wyglądają grupy w szkołach przyszpitalnych, ale tu spodobało mi się, że każda z nas ma szansę o wszystko zapytać, porozmawiać i jest traktowana indywidualnie. Mężowi też się spodobało Sporo materiałów mam dostać drogą mailową więc jakby co mogę udostępnić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
Strasznie długo mnie nie było, ale tak jak któraś z dziewczyn pisała wcześniej antywirus mnie nie wpuszczał na stronę
Troche nadrobiłam, ale było ciężko
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie też chwilę nie było, w czwartek trafiłam na patologię ciąży z okropnymi bólami nadbrzusza..pojechałam na izbę przyjęć bo myślałam, że mi szybciej pomogą niż miałabym jechać do Warszawy albo szukać kogoś tu na miejscu prywatnie..i owszem przyjęli mnie..przez cały czas nie dali mi nic na ból..a z bólu umierałam..przyjechałam do szpitala upewnić się czy z dzieckiem wszystko ok,a oni pomalcali mnie po brzuchu,zrobili badanie ginekologiczne i ok, nic się rozwiera. W piątek pytam kiedy zrobią mi usg (bo w czwartek niby po co) a lekarka do mnie "Ale co pani usg pomoże?!" Chciałam jej powiedzieć GÓWNO, za przeproszeniem..wyszłam z płaczem, mąż narobił rabanu i doczekałam się usg, które oni zaplanowali na poniedziałek!Do poniedziałku to moje dziecko może nie żyć..Całe szczęście z dzidziusiem jest dobrze,nie odkleja się nic, wszystko pozamykane..oni nie wiedzą dlaczego mnie boli..temperaturę miałam 38 gorączki w nocy, z rana osłabienie 35..głodzili mnie 2 dni i nie dali mi nawet kroplówki z solami odżywczymi..i nic na ból. Dzisiaj wypisałam się na żądanie, jak ból mi wróci to pojadę do Warszawy, a i tak za tydzień mam wizytę..na razie odpoczywam w domu,jeszcze czuję się słabo
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
misia wózeczek prezentuje się świetnie
Ja dzisiaj wkońcu byłam na małych zakupkach, mąż dostał trochę niezapowiedzianych pieniążków więc kupiłam dzisiaj trochę pierdół: kołdrę, poduszkę, prześcieradło, nożyczki do paznokci, termometr kąpielowy, matę do wanienki no i zamówiłam na allegro łóżeczko z materacem, o takie allegro.pl/lozeczko-klups-radek-ii-orzec...1cm-i2170914718.html Od siorki dostanę wanienkę i przewijak więc już dodatkowe koszty mi odpadają Wkońcu coś się ruszyło z tymi zakupami, aż kamień z serducha mi spadł ufff
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
misia wózeczek bardzo ładny. Masz go już w domu?
Martita kurcze gdzie ty byłaś na tej izbie przyjęć na wiosce zabitej dechami czy co? Przecież powinni zacząć od usg, żeby sprawdzić co się dzieje. Z tą naszą służbą zdrowia jest co raz gorzej jak nie masz kogoś znajomego, albo nie dasz w łape to nic nie zrobią. Pamiętam jak pojechałam na ostry dyżur ze skręconą nogą - przyjął mnie lekarz który nawet nie dotknął nogi tylko zapytał się co mi jest i wpisał to w kartę. A po przeswietleniu gips zakładał mi pijany lekarz w asyście pijanego asystenta masakra.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
U mnie dziś paskudna pogoda, leje deszcz i tylko spać sie chce. Właśnie oglądam na TLC program porodówka-bardzo fajny, można sie dowiedzieć bardzo dużo o znieczuleniu zewnątrzoponowym i wieli innych rzeczy. Wszystko jest pokazane, łącznie z powikłaniami. Co sobota jest, jak macie TLC, to polecam.
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
z tymi izbami to jest różnie i robią łaskę, że pracują
dobrze,że w końcu zrobili to usg bo od tego powinni zacząć :laugh
beadka
łóżeczko ładne i wygląda na porządne
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Martita Współczuję Ci! Mam nadzieję, że szybko ból minie. Ale skąd mógłby być taki ból...?
Jeśli chodzi o poród rodzinny to my też taki planujemy. Mąż już teraz się stresuje, że ja zacznę rodzić, a on będzie na służbie... No ale mam nadzieję jednak, że zacznę rodzić dopiero wtedy jak będzie na urlopie