- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Poziomka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Widzę, że piszecie teraz trochę o znieczuleniu. To trzeba odbyć jakieś szkolenie, jeżeli chce się je dostać ? Nie wiedziałam tego. Moja kuzynka rodziła bez tego znieczulenia i dała rade, czyli można. Po co z góry zakładać, że ból będzie, aż tak duży. Trzeba pozytywnie podejść do porodu. Damy radę Mamuśki ! Trochę też się naczytałam i jego wad i zalet, więc już sama nie wiem.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ajłona
- Wylogowany
- rozmowna
odnośnie znieczuleń - to zewnątrzoponowego wolałabym nie, ale gaz rozweselający czemu nie
cholera jasna - mam problemy zeby wejść na forum no!!!! szlag by to!!!!
pozdro
aaaa i jeszcze jedno przypomniało mi się - kumpela, która niedawno rodziła poleca zaparzyć mocną kawę, namaczać w tym ręcznik, ściereczkę i nawilżać nią krocze krótko przed a nawet w trakcie porodu - podobno kawa ma działanie korzystne...ale nie pamiętam już dokładnie...hmmm może warto spróbować, albo podpytać położne
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Paula88
- Wylogowany
- gaworzenie
Dlatego nie mam żadnych szans na uśmierzenie bólu w ten sposób, jedyne co jest możliwe to gaz rozweselający i wanna...
Cały czas staram się myśleć pozytywnie, że nie będę tam sama, tylko z mężem i że tyle kobiet urodziło to i ja dam radę choć nie ukrywam, że gdybym mogla się zdecydować na ZZO to nie zastanawiała bym się tylko bym się o nie ubiegała
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
A no i zazdroszczę, że wszystko Ci idzie w brzuch, ja niestety cała rosnę, a moje ciało najbardziej to odczuwa na pupie i udach, niestety tam rozstępy są bezlitosne. Póki co brzuch czysty, ale jak to rozstępy mogę pojawić się w każdym momencie, a że ja jestem podatna to napewno będę je mieć Już się jakoś z tą myślą oswoiłam.
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
a co do znieczulenia... w jednym ze szpitali, które biorę pod uwagę na pewno nie ma zzo... w drugim mają gaz, wannę i inne takie... nie wiem jak z zzo... zobaczymy... może damy radę bez... ogólnie próg bólu mam całkiem wysoki, więc może się jakoś uda
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja osobiście znieczulenie uważam za dobrą rzecz i pewnie się na nie zdecyduję, a nawet na pewno
Katiuszka gdybyś miała kupić i kołyskę i łóżeczko to wtedy kołyska jest zbędnym wydatkiem..ale skoro ją masz, to czemu jej nie wykorzystać?
Akciak śliczny Twój synuś, wyraźnie go widać
Torbę mam w połowie spakowaną :)Dziś kupiłam jeszcze brakujące pierdoły typu mydło dla siebie Biały Jeleń i Nadmanganian potasu na podmywanie ran..ah no i ten Octenisept na pępek i na ranę krocza..taki masaż to dobra rzecz, aczkolwiek ja obawiam się, że u mnie bez nacięcia się nie obejdzie, kiepską mam formę,nic nie ćwiczę, nie chodzę na basen..ale jakoś mocno się tego nie obawiam..co ma być to będzie. Ból mnie nie przeraża,bardzo mnie przeraża to, żeby przy porodzie dziecku się nic nie stało..a ja to tam wytrzymam..
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja po pierwszym porodzie stwierdziłam że ból porodowy jest przereklamowany i ja mogę co roku rodzić Przy drugim porodzie powiedziałam, że był on ostatnim... ale czas leci, latka lecą i pamięć nie ta:) No cóż tym razem chyba się zdecyduję na jakiś wspomagacz skoro takowa jest możliwość
A jeśli chodzi o kołyskę to tak jak łóżeczko dostałam w prezencie, spór pojawił się w momencie jak okazało się, że trzeba do kołyski kupić materacyk bo ten co jest to zwykła gąbka. I pojawiły się pytania ze strony męża po co skoro łóżeczko jest kompletne. No nic ja stoję przy swoim, czegoś sobie odmówię a materacyk i tak kupię
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa