BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #321590 przez katiuszka
Martita piękne zdjęcia... też bym chciała taką pamiątkę:)
Marzenieeee cieszę się, że słonka będziesz mogła z córcią zażyć, ale to co piszesz to nadal wieje grozą. Już masz takie rozwarcie od wewnątrz to szok... Trzymam za Was kciuki aby jak najdłużej wytrzymał ten pesar.
Dotka marne to pocieszenie ale chyba większość z Nas ma ten problem co Ty:(
Są chwile, że mam taki ból że nie wiem jak zmienić pozycje szczególnie jak leże płasko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #321596 przez marzenieeee
katiuszka ja mam tam rozwarcie od 14tc ale było tylko 5mm a 4 tyg temu było już 2 cm, a teraz jak pościł szew to się zrobiło na ok 3cm

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #321602 przez aga2+1
marzenieee bardzo sie cieszę, że możesz wychodzić, ale uważaj na siebie i się nie przemęczaj:) W sumie to jest teraz co robić, bo trzeba skompletować wyprawkę, poprać poprasować niby przyjemne, ale trochę męczące:)
katiuszka mnie też plecy bolą i to co raz częściej w ciągu dnia:( Czasami mam wrażenie, że to nerki mnie bolą, a nie krzyż. Ostatnio złapało mnie na zakupach - ból pleców, nóg i ciągnięcie w podbrzuszu. Myślałam, że się przewrócę:( Po takich akcjach uświadamiam sobie, że nie powinnam już tak szaleć tym bardziej, ze lakarz kazał mi duzo odpoczywać.

12 lata 9 miesiąc temu #321707 przez marzenieeee
aga2+1 no niestety ale prasować, poprać, ani poszukiwać po sklepach wyprawki to nie mogę, ale będę miała od tego ludzi :P W któryś weekend tylko pojadę poszukać wózka tzn sprawdzić czy ten co sobie wybrałam dalej mi się podoba :)

12 lata 9 miesiąc temu #321782 przez Ingrid29
Ból pleców, to chyba norma u każdej z nas. A jeszcze troche czasu zostało i bardziej będzie nam to dokuczało. Synuś dziś mnie obudził o 4 rano takimi kopniakami, że hej. Jeden plus nie lezy już na pęcherzui dziś tylko raz w nocy w wstawałam do WC.

Dziewczyny macie już tak, że nie możecie się doczekać, kiedy nasze dzieciątka bedą na świecie i będziemy się chwalić zdjątkami naszych małych skarbów :)

12 lata 9 miesiąc temu #321808 przez akciak84
A dziś przy wejściu na stronę KOŃ TROJAŃSKI- zablokowany i jakoś avast mnie wpuścił :)

my już popraliśmy i poprasowaliśmy ciuszki i czekamy jeszcze na pieluszki tetrowe i flanelowe, bo zamówiliśmy przez internet...wczoraj też podjęliśmy decyzję co do wózka i łóżeczka

wózek za 1430 zł. BEBETTO solaris- jednak nowy 3 w 1. Naszym zdaniem cena do jakości jest bardzo dobra. Lekki, skrętne koła przednie( prowadzi się jedną ręką i same się ustawiają na prosto), fajna amortyzacja i "disajn", duże koła ( na lasy- nam potrzebne). Polska firma jak JEDO, które chcieliśmy, ale z tymi wszystkimi funkcjami JEDO wyszedłby 3 w 1 około 1800zł. Więc lepszy i tańszy jest bebetto.

www.bebetto.pl/

www.wszystko.dla.dziecka.pl/p11231,wozek...i-torba-kol-123.html

Łóżeczko kupujemy safari, tylko jeszcze nie wiemy jaki materac

www.wszystko.dla.dziecka.pl/p10468,lozec...kami-z-szuflada.html

na 17 idziemy na USG :laugh: MILUSZKA...ciekawe ile waży?

a i ból krzyża to straszny...i będzie gorzej :(

12 lata 9 miesiąc temu #321812 przez akciak84
marzenieee
fajnie, że możesz już pomału wychodzić :) Już prawie po 30 t.c :) więc chyba nie jest źle. A jeszcze z 4 tygodnie i rewelacja :)

12 lata 9 miesiąc temu #321845 przez beadka7
Akciak wózek super, aż sobie całą prezentacje obejrzałam :) naprawde dobry wybór :)

Ja wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Fajna sprawa :) mój mąż był trochę przerażony jak położna opowiadała o kolorach wód płodowych, o czopach, śluzach i wydzielinach, ale był dzielny :)

Ingrid mój synek też dzisiaj w nocy dokazywał bardziej niż zwykle. W dodatku te bóle krzyża.. ehh

Też nie mogę się doczekać rozwiązania, a tu jeszcze tyyyyle czasu.. a nie ma co ukrywać, będzie coraz ciężej.

Miłego dnia mamusie :)

12 lata 9 miesiąc temu #321895 przez marzenieeee
akciak84 my na początku tzn w poprzedniej ciąży też chcieliśmy bebetto ale jakoś na żywo mi się już nie widział :(

12 lata 9 miesiąc temu #321899 przez Ingrid29
Ja zakupiłam już łóżeczko razem z pościelą, materacem i dodatkami
allegro.pl/ala-i-as-zyrafka-lozeczko-mat...6el-i2160199751.html

Zastanawiam sie co z wózkiem, Bo mam możliwość odkupienia wózka 3 w 1, na razie jadę go sobie obejrzeć. Korci mnie jednak,żeby kupić nowy :)

12 lata 9 miesiąc temu #321912 przez akciak84
marzenieee
to my właśnie wczoraj widzieliśmy go na żywo i jest spoko, ładniejszy niż jedo naszym zdaniem.
Poza tym strzelimy sobie cały czerwony model BEBETTO SOLARIS z czerwonymi felgami i rurkami :laugh: :laugh: najbardziej cieszy się tatuś :) wszystkie chciane funkcje ma z taką cenę, która nie jest wygórowana...są droższe i lipne.

12 lata 9 miesiąc temu #321917 przez MartiO
Ingrid29 obserwuje tę sama firmę jeśli chodzi o pościel... niestety w kompletach z łóżeczkiem jest tylko 120x60... dlatego pewnie kupię sam zestaw pościeli a łóżeczko podoba mi się inne. Z pościelą jest tu o tyle fajnie, że samodzielnie można dobrać kolory i aplikację ;)
a łóżeczko myślę, że jak się nic nie zmieni to takie allegro.pl/hit-roku-lozeczko-2w1-140x70c...zam-i2168854397.html

akciak84 fajny wózek, nawet nie taki ciężki... u mnie to niestety podstawowe kryterium... musi być lekki... bo sporo wnoszenia przede mną :silly:

marzenieeee cieszę się że powoli możecie więcej :silly: i mam nadzieję że jak najdłużej uda Wam się utrzymać pessara :silly:

czy Wam ten czas też tak szybko leci? dopiero co stałam w łazience z testem w ręku a tu już praktycznie III trymestr... :ohmy: no i też boli nas kręgosłup i żebra jak krzywo siedzimy :(

12 lata 9 miesiąc temu #321921 przez alicja891
Witajcie dziewczyny :D
Dawno nie pisałam, ale zaglądam tu do Was :)
Super zdjęcia i wogóle cieszę się, że u Was wszystko wporządku :)
Ból kręgosłupa... chyba to już Nas nie ominie a szczególnie w nocy gdy brzuchy coraz większe, ale mamy już bliżej niź dalej do przytulenia Naszych szkrabów :D
U Nas ogólnie dobrze, glukoza też wporządku tylko po wczorajszej wizycie się trochę zmartwiłam, bo mam miękką szyjkę macicy i lekarz kazał mi się oszczędzać, tak się przestraszyłam, bo naczytałam się w necie, że może być wcześniejszy poród, w weekend zaczynam prać i pakować torbę do szpitala.. ;) bo kurcze boję się co będzie dalej..

Buziaki i miłego dnia Wam życze :):):):)

12 lata 9 miesiąc temu #321996 przez marzenieeee

MartiO
mi to czas się wlecze ...

12 lata 9 miesiąc temu #322001 przez Martita
Ingridbardzo ładne łóżeczko! Ja mam to samo, w zasadzie odkąd zaszłam w ciążę to nie mogę się doczekać maleństwa, a teraz jak już coraz bliżej i jak wychodzi słońce i nie ma śniegu i jak widzę przez okno kobietki z wózeczkami to mnie nie powiem co trafia :) Też już tak chcę! :)

Akciak ekstra są te wózki! I łóżeczko też :) Zazdroszczę, że już masz wszystko poprane i poprasowane, ja jestem w trakcie prania :) Ale przyjemność mi to sprawia..:)

Alicja nie bój się, wszystko urodzi się na czas :) Ale torbę spakuj, ja też już pakuję tak dla świętego spokoju :)

Dziewczyny a łóżeczka już wstawiacie do domów?Bo ja mam jeszcze kołyskę nie pomalowaną i się zastanawiam czy szybko ją malować i przywozić do domu już na dniach?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka