BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #322657 przez Paula88
Cześć dziewczyny :)
Dawno nie pisałam, ale na bieżąco czytałam Wasze wpisy, super foty pamiątka będzie dla Was i Waszego dzidziusia.
Mam pytanie, bo w zeszłym tygodniu byłam u gin i powiedziała mi, że mam krótką szyjkę macicy (1,5) zaleciła mi więcej odpoczynki i oczywiście muszę więcej leżeć. Czy któraś z Was też tak ma? Obawiam się, że urodzę szybciej :( na szczęście nie mam rozwarcia, ale mimo to trochę się martwię. Już poprosiłam mamę żeby prasowała ubranka dla naszego synusia...

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #322665 przez Ingrid29
aga2+1 nie przejmuj się. Akurat wypowiedzi psychologów to dla mnie żaden autorytet. Do tej pory nie udowodniono od czego rodzą sie dzieci z autyzmem. Niektórzy lekarze twierdzą,że od szczepionek. Ja tam nie słycham tego bełkotu, bo tylko bym się stresowała, a to dla dziecka nie jest dobre.

Wogóle gatki psychologów mnie wkurzają, jacy to oni mądrzy są i mówiłą nam jak mamy wychowywać dzieci. Owszem do jakiś prawdziwych psychicznych problemów, to są jak najbardziej potrzebni. A do gatki jak mam karać, wychowywać dziecko, to sie nie nadaja.

Ja do tej pory miałam 3 USG i za 2 tygodnie będę mieć USG 4d i pooglądam sobie z mężem naszego szkrabka:)

12 lata 9 miesiąc temu #322672 przez marzenieeee
beadka7 nie przejmuje się ja też nic nie mam, nawet nie mam na nią pieniędzy... ale jakoś damy radę i już na razie się tym nie martwię ...

aga2+1 ja mam robione usg co 2 tygodnie aby sprawdzać stan szyjki...
A z tym autyzmem to szkoda gadać ... najpierw niech się zastanowią dokładanie co to jest a potem niech wymyślają te teorie

Paula88 powiem ci tak szyjkę masz bardzo krótka jak na ten tydzień... ja mam niecałe 2 cm od 22tc ale mam też założony szew i pessar ... na następnej wizycie niech dokładnie gin sprawdzi ci stan szyjki jeśli dalej się będzie skracać to nie wróży nic dobrego pomyśl o założeniu pessara puki ta szyjka jest

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #322681 przez Paula88
marzenieeee dziękuję za szybką odp, tak krótką szyjkę mam już ponad miesiąc i na szczęście nie skraca się bardziej. Lekarkę bardziej zaniepokoiło to, że miałam skurcze z tego jeden mnie bolał, teraz muszę brać nospę i bardziej się oszczędzać. Mam nadzieję, że to pozwoli donosić mi synusia...

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

12 lata 9 miesiąc temu #322718 przez marzenieeee
Paula88 jak skurcze będą nadal lub się nasilać poproś o fenoterol... ja po prosto jestem teraz bardzo ostrożna i przewrażliwiona na punkcie szyjki

12 lata 9 miesiąc temu #323020 przez Martita
Beadka jestem pewna, że w prezecie dostaniecie dużo rzeczy, może też popytaj znajomych co już niemowlaki mają "za sobą", ja dużo rzeczy dostałam po siostrzeńcu, ubranka, przewijak, karuzelkę do łóżeczka..i kupuj wszystko najtańszym kosztem..czasem można też ciucholandowe prześcieradła poprzerabiać na ładną pościel dziecięcą,wystarczy doszyć jakiegoś misia :)

Aga ja chodzę do dwóch różnych lekarzy i obaj robią mi usg i to nawet w odstępie 3 tygodni..koleżanka moja chodziła do 3 lekarzy bo coś miała nie w porządku i też bardzo często wykonywali jej usg..nikt na chwilę obecną nie udowodnił, żeby usg szkodziło płodowi..poza tym mój lekarz powiedział, że gdyby było szkodliwe to szkodziło by i im-lekarzom i nam-matkom tak samo jak naszym dzieciom :) głowa do góry :)

Ingrid masz rację, nie wiadomo skąd się autyzm wziął..na pewno nie od usg. Mówią też, że autyzm powodują szczepionki zalecane (np na rota wirusa,pneumokoki itp.) a w telewizji był program, że to nie prawda i że tylko Polska zacofana każe za nie płacić a w całej Europie są przymusowe i nieodpłatne!
Czy będziecie się decydowały na takie szczepionki?

12 lata 9 miesiąc temu #323024 przez aga2+1
Martitadzięki za pocieszenie, mój gin też twierdzi, że usg nie szkodzi w żaden sposób. Co do szczepionek moje dzieci były szczepione na wszystko co było możliwe i są zdrowe więc myślę, że to nie wina szczepionek. Żałuję jedynie, ze nie zaszczepiłam syna na rota-wirusa, bo niestety leżeliśmy z tym w szpitalu jak mały miał 7 miesięcy:( Tym razem tego błędu nie popełnię.

12 lata 9 miesiąc temu #323311 przez akciak84
Cześć dziewczyny,

nie wchodzę na to forum bo jest zawirusowane jak jasna piiip...kurcze i administrator nie może nic z tym zrobić albo nie chce? Pisałam ze 3 maile i nadal przy wejściu koń trojański albo inny robal czy złośliwe oprogramowanie:( Dziś mnie wpuściło jakoś, choć krzyczało, że konia blokuje:) to się teraz wyżyję:)

u nas w piątek synek na usg 3d ważył ponad 1200 gram. wszystko w porzo:) może uda mi się umieścić zdjęcie.Replika mojego męża:)

apropos usg to jakaś pani psycholog nie wie chyba co to autyzm...to nie jest przypadkiem choroba genetyczna? powstaje ona przy połączeniu komórki jajowej z plemniczkiem, to jak usg może wpływać na to? wydaje mi się, że nie powinna się wypowiadać...poza tym to z jakich źródeł naukowych ona korzystała, bo też bym chciała poczytać ;) przypuszczam, że z przypuszczeń.

12 lata 9 miesiąc temu #323319 przez akciak84
jaktam z pakowaniem do szpitala? my już dziś włożyliśmy do torby poprane pieluszki :) bo już trochę ciuszków poprałam wcześniej i spakowałam. Właśnie piorę ręczniki.. ale oczywiście chcę urodzić w terminie. Szyjka u nas 3, 8 cm :laugh: zamknięta, więc jest duże prawdopodobieństwo, że za wcześnie się nie rozewrę...ufff :) Ile u was na plusie z wagą. U nas 8 kilo jakoś się normalnie rozpędza jak na mnie :)

a i jeszcze czy kochane mamusie potrafią podrapać się lewą stopą po czubku głowy? Arturek umie :) widziałam na własne oczy i się ze śmiechu popłakałam. Taki mój skarbeczek zdolny :laugh:

Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #323331 przez marzenieeee
akciak84 o jeny jakie słoneczko ...

12 lata 9 miesiąc temu #323349 przez aga2+1
akciak słodkie zdjęcie:) Moja mała nie chciała tak ładnie pozować, ale też stopami drapała się po głowie:) Śmieszne te nasze dzieciaki:) :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #323380 przez ewel7
akciak Słodki ten Wasz bobo :D

co do usg to u nas teraz rzadko, gin tylko sprawdza tętno za każdym razem, następne usg mamy bodajże na 26 marca w przychodni. Nie wiem czy jeszcze będziemy robić 3D bo to jednak 200 zł, a w tych pieniążkach już można coś dokupić dla Maluszka. Jeśli gin mi nie zleci więcej badań usg to raczej nie będę już robić.
U nas wyprawka pomalutku się kompletuje, na razie jest wózeczek, o którym pisałam wcześniej i fotelik maxi cosi cabrio fix, który jak się okazało po dokupieniu odpowiednich adapterów można podpiąć do naszego wózka. Kupiłam też fajną wanienkę z mothercare z paroma gadżetami w środku :) dziś wzięłam się za pranie ciuszków, stwierdziłam, że powolutku będę sobie ogarniać to wszystko. Co do większych zakupów zostało jeszcze łóżeczko z komodą, a tak to te same "niby drobiazgi", których też się na pewno uzbiera, ale to na spokojnie... mam nadzieję, że mamy jeszcze troszkę czasu:) dziś wizyta u gin, mam nadzieję, że wszystko ok.
Pozdrowienia dla Was i brzuszków :)

12 lata 9 miesiąc temu #323400 przez Ingrid29
akciak śliczny bobasek i do tego imiennik mojego synka - my sobie pooglądamy Arturka 22 marca (będę miała USG 4D w 30 tygodniu). Dziś byłam u ginki i wszystko w porządku, pośmiałyśmy się trochę.

U mnie +4kg i waga stoi od 3 tygodni, chociaż sporo jem. Podobno wszytko idzie w maluszka, a nie w wagę mamusi (może i dobrze) ;)

Pozdrawiam wszytkie mamusie :)

12 lata 9 miesiąc temu #323403 przez MartiO
akciak84 mi też nie udaje się zazwyczaj wejść bo pojawia się info o koniu trojańskim :( też wysyłałam maile... nawet dostałam odpowiedź, że nad tym pracują... ale jakoś kiepsko im idzie... a dziś z każdym przełączeniem strony pojawiało się z 10 linków i okienek skąd wirus próbował się załadować :( czytam tylko to co mogę poprzez pocztę... śliczny Bobas ;) ja jutro idę do ginki i dostanę skierowanie na usg...

a co do przygotowań... powoli zaczynamy ogarniać pokój Młodego i zamawiać poszczególne rzeczy jak łóżeczko itp...

12 lata 9 miesiąc temu #323407 przez akciak84
dzięki dziewczyny :)

a jeszcze co do usg to miałam robione 3 takie dłuższe( w 12, 20 i 30t.c.)- chociaż to 3d trwało jakieś 5 min.) i 4 krótkie na 1/2 min.a nawet jedno z nich jakoś z 30 sek. wy dziewczyny ile?
Aga 2+1 Teraz to jakiś standard, też na każdej wizycie na góra 1 min.
Jeden z lekarzy sprawdza tylko bicie serca dopplerem, więc nie wiem czy to też "szkodzi" według niektórych?

ewel bo my tez szukamy wanienki, masz jakiegos linka, bo chcemy nieprofilowaną.

Wózek będzie u nas w nast. tyg. bo niestandardowy kolor wybraliśmy.

Już dużo mamy :laugh: Stwierdziłam dziewczyny, że teraz to mi się jeszcze chce poprasować i popracować poszukać ( bo np. za wózkiem jeździeliśmy trochę) Potem przed rozwiązaniem będę leżała do góry brzuchem:) bo już ciężko będzie. Dobrze, że robię wszystko na raty :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka