BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #319719 przez beadka7
Dzięki dziewczyny, wiem, że stomatolog nie podałby czegoś co mogłoby zaszkodzić, ale mimo wszystko uspokoiłyście mnie :)

Mi się dziewczyny ostatnio śnił synek, ale niestety nie widziałam buźki ani nic, tylko miałam na rękach dziecko i wiedziałam, że to moje cudeńko :) ... ale macie rację, ja też się zastanawiam jak będzie wyglądał, do kogo będzie podobny. Chociaż tak jak pisałam Wam wcześniej, mój mąż ma 2 braci i każdy po 3 synów i wszyscy Ci synowie podobni do ojców :) Także mam nadzieję, że chociaż kolor włosów odziedziczy po mamusi i będzie brunetem, a nie szatynem :) hihihi

Ale wiadomo, że najważniejsze, żeby było maleństwo zdrowe :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #319809 przez agata250885
Nie mogłam się powstrzymać mamuśki patrzcie na to- :lol:
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #319878 przez Martita
Widziałam już to zdjęcie jest boskie :) tak się zastanawiam, czy prawdziwe :)
Aga ja już wstawiłam pierwszą pralkę więc jutro też spakuję torbę..niech sobie spokojnie czeka..:)

Nataleczka ja to w ogóle późno poczułam ruchy, koło 20 tyg dopiero, a koło 24 mocniejsze kopnięcia..z tego co pamiętam, to mój synuś miał kilka dni aktywności, gdzie kopał intensywnie a potem cisza i spokój..tak jeden,dwa ruchy na dzień..teraz już czuję go prawie cały czas..a to Ciebie dopieo pierwszy dzień nie kopie?Poczekaj do wieczora,może później coś poczujesz..

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319907 przez agata250885
Martita moja koleżanka Sabinka przeżyła to dwa razy naprawdę.A ja wczoraj widziałam i czułam na brzuszku jak taki guzek się przesówa to chyba rączka, był nie wyrazny krztałt.Poczułam moje kochanie naprawde.To realne, ale mama musialaby byc bardzo szczupla,i nie miec nic tluszczyku na brzuszku.. ;p Ja z moim tłuszczykiem widziałam tylko nie wyrażny zarys. :lol:
No chyba ze mnie dziewczyna oszukała :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #319927 przez nataleczka_92
Martita wczoraj na wieczor poczulam delikatne ruchy moze z 5min,mimo ze zjadlam troche slodkiego. i caly czas cisza:( zaczynam panikowac i sie bac ze cos nie tak i niewiem co robic bo wizyta dopiero w czwartek:( czekam z niecierpliwoscia az sie poruszy...

12 lata 9 miesiąc temu #319933 przez aga2+1
nataleczka ja tez tak miałam i to kilka razy młoda najpierw szalała w brzuchu kilka dni, a potem przez kilka dni cisza jakieś tam pojedyncze ruchy w ciągu dnia. Też się martwiłam, ale ja mam detektor tętna w domu i słuchałam serduszka malucha więc wiedziałam, że jest ok. Jeżeli nie czujesz ruchów w ogóle to lepiej podjedź do szpitala, żeby posłuchali serduszka. Gin mi mówił, ze dzieci czasami tak się ułożą nie można wyczuć ich ruchów szczególnie w 22-25 tygodniu ciąży, ale po co masz się denerwować lepiej podjedź i sprawdź.

12 lata 9 miesiąc temu #319971 przez marzenieeee
nataleczka_92 jak tak bardzo się denerwujesz to podjedź na IP

A my po paskudnej glukozie dziś fuuuu, na szczęście całe 2 godz leżałam na kozetce a teraz czekam na wyniczki

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #319990 przez KAMI
agata i beadka moje drogie leczcie zęby teraz, dentysta dobierze odpowiednie środki znieczulające, Moja dentystka tak mi to wytłumaczyła, teraz zaleczyć albo chociaż opatrzyć zęby, bo w czasie karmienia lubią się psuć na potęgę, poza tym bóle zębów mogą wywołać skurcze macicy, które u nas jeszcze nie są pożądane - mogą wywołać przedwczesny poród. Jedynie sprawy poważniejsze np. rwanie zaleca zrobić po porodzie, również ze względu na skurcze.

nataleczka oczywiście jak masz obawy to pędź do lekarza czy szpitala, tak jak dziewczyny mówią lekarze na pewno sprawdzą tętno, Twój stres może wpłynąć na maluszka. Na pocieszenie dodam, że ja też późno czułam ruchy i na początku bardzo nieregularnie. Jak się bałam, mąż przykładał ucho do brzuszka i nasłuchiwał, zawsze jakieś burkania usłyszał i to mnie uspokajało. Teraz Młody szaleje :)

12 lata 9 miesiąc temu #319992 przez beadka7
A w dodatku w ciąży leczenie kanałowe jest nieodpłatne :)

12 lata 9 miesiąc temu #319997 przez agata250885
Dzięki mamusie. No to zarejestruję się do tego dętysty i nie bedę czekała.Potem będzie dzidzius to w ogóle nie będzie czasu. A nie daj boże jeszcze zaniedbam i będe miała kanał jak już nie mam.

12 lata 9 miesiąc temu #320115 przez marzenieeee
No i mam już wyniczki glukozy po obciążeniu 75 g : na czczo 84,30 mg/dl a po 2 godz 123,50 mg/dl :) zjem dziś frytki:)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #320198 przez beadka7
Witam ponownie mamusie :)

marzenieee to wspaniale, że wynik glukozy jest ok :)

Jestem właśnie po wizycie u gino i okazało się, że mój synek to kawał chłopa :) waży już 1400g :lol: :woohoo: Trochę się przeraziłam, bo jak będzie tak szybko rósł to pewnie ze 4 kg będzie ważył, albo i więcej :P poród wtedy napewno będzie ciekawy :P heheheh

Ogółem wszystko ok, jedynie troche te wyniki moczu moją gino zaniepokoiły także na następną wizyte pod koniec marca mam powtórzyć badanie moczu. W tym momencie stwierdziła, że nie ma żadnej infekcji czy cuś.

Ale najważniejsze, że z synkiem wszystko wporządku :D

12 lata 9 miesiąc temu #320410 przez labelo
beadka7 nono, rzeczywiście spory już dzidziuś:P., Moja Malutka w 30 tygodniu dopiero:P 1400 (niecałe):P,hehe, ale to dobrze, my musimy się pilnować, niestety, cukrzyca.
Buziaczki dla Was.

P.S., kupujecie aspiratorek do noska?jakiej firmy?

12 lata 9 miesiąc temu #320419 przez katiuszka
Dzień dobry dziewczynki, ja znów przeziębiona i ogólnie rozbita:( Z jednej strony chciałabym żeby to juz był maj a z drugiej zaczynam sie coraz bardziej martwić jak to będzie. Byc może to przez pogodę, mam nadzieje na słoneczko w niedługim czasie i poprawę nastroju.
Natalia co do ruchów to nie martw się, jak czujesz w dole brzucha coś to dobrze. Może maleństwo kopie bardziej po kręgosłupie niż w powłoki brzuszne i stąd ciężej wyczuć. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i tez nie czułam na początku regularnie. Ale zawsze warto jak mamusie mówią przejść się do przychodni czy szpitala gdzie maja ktg czy detektor tętna i się uspokoić.
Agata ja jestem w trakcie kanałowego leczenia, nie czekaj i goń ile sił w nogach. Wylecz wszystkie ząbki nim urodzisz bo później to dopiero będzie problem. Jak nie z czasem bo maleństwem trzeba się zająć to z kasa bo wydatki dodatkowe a najgorsze, ze moga się wtedy naprawde popsuć te które są juz "nadpoczęte". Trzymam kciuki.
Marzenieeee smacznego:)
Beadka nic tylko pogratulować! I tak naprawdę to lepiej dla maluszka że większy niż z niską masą urodzeniową. Moja panienka tez duża, ponoć tydzień do przodu biorąc pod uwagę jakąś tam średnią o której lekarz mówił.
Miłego dzionka i słonka Wam życzę:*

12 lata 9 miesiąc temu #320448 przez Brzuszek
Jakie duże dzieciaczki macie! Moja jest kruszynka. Martwię się trochę o to, choć mam nadzieję, że podskoczy z wagą. W rozpoczętym 26 tygodniu ważyła 609g, a więc termin mi się przesunął o tydzień później. Niby gin się tym nie martwi, ale ja oczywiście panikuję.

Mała ostatnio dość często znęca się nad moim pęcherzem. Też tak macie? Równie dobrze mogłabym z toalety nie wychodzić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka