BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #319424 przez KAMI
Witajcie :)

Macie też problem z wirusem na stronie? Ja musze osłony wyłączyć na 10 minut żeby wejść bo normalnie mnie blokuje, posty czytam przez pocztę ale nic nie napiszę :(

Ależ Wam zazdroszczę tych wypraweczek :) ja mam trochę ciuszków (bodziaki, dresik, pajacyk), paczkę huginsów New Born, 2 paczki tetrowych i jedne słodkie buciczki :)
z kosmetykami chyba się wstrzymam, bo mam próbki ze szkoły rodzenia ale tak sobie myślę, że przecież muszę przetestować na Młodym ale kropelką jakąś a nie na cale ciałko od razu kosmetyk nowy ?
Łóżeczko i wózek jeszcze nie odebrane, nie chcę się narzucać znajomym bo za darmo dostajemy więc pewnie dopiero w kwietniu przytakuję tylko materac i pościel muszę kupić, no i rożek i okrycie kąpielowe i jeszcze ciuszki.... Całe szczęście, że już sporadycznie do pracy chodzę, raczej jestem pod mailem w domu i działam jak trzeba więc teraz będzie trochę czasu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #319584 przez Martita
Kami u mnie forum chodzi bez problemów, nie wiem czemu masz wirusa..ja też w domku siedzę,przychodzą do mnie tylko na korepetycje ale już mi się tak nie chce,bo siedzę nie raz po 3,4 godziny na twardym krześle i mój kręgosłup się wścieka a ja razem z nim..:/

ewel u nas podobnie,mały brzdąc się rozpycha,jak by mu już ciasno było :) U mnie już 11 kg na plusie..:/

labelo bardzo fajne te łóżeczko razem z pościelą i cena super za to wszystko..opłaciło się..

A ja z pościelą zrobiłam tak..jedna kupiłam nową a na zmianę kupiłam w ciuchu wielkie prześcieradło ecru (bardzo dobre gatunkowo) w cenie 1zł :) i teściowa skroiła to i uszyła mi poszew na podusię, na kołderkę i dwa prześcieradła..naszyłyśmy ozdobną wstążkę i aplikacje w kwiatki i wyszło jeszcze ładniej jak kupiona nowa pościel!Hi hi :)

12 lata 9 miesiąc temu #319594 przez aga2+1
Hej Dziewczyny:)
Ja dzisiaj byłam u diabetologa z wynikami po glukozie 75g i jak się okazało nie mam cukrzycy:) Ale jestem szczęśliwa:) Lekarka powiedziała, ze czasami cukier spada do poziomu 50-60 na czczo lub po posiłku, ale jest to przejściowe. mam normalnie jeść bez żadnych diet:) W 33 tygodniu mam tylko zrobić poziom glukozy na czczo i nic więcej:)
W przyszłym tygodniu odbieram wózek:) Znalazłam fajną wanienkę profilowaną allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-...iej-i2158777955.html i chyba ją kupię:)

12 lata 9 miesiąc temu #319600 przez agata250885
Naprawde bardzo fajna aga2+1. Ja też dziś szukam na necie wanienki ale ja wybiorę chyba takie coś i na poczatek taką wkładkę do wanienki.

www.ebay.de/itm/BADEWANNE-TOPFCHEN-TOILE...6d9481#ht_4935wt_885

12 lata 9 miesiąc temu #319603 przez aga2+1
agata fajny zestaw praktycznie wszystko jest co potrzeba:) Ja tak się zastanawiam nad tą profilowaną, bo będzie łatwiej kąpać - nie trzeba będzie cały czas trzymać malucha:)

12 lata 9 miesiąc temu #319619 przez agata250885
aga2+1 no jest świetna naprawdę.Ja tam bym się na twoim miejscu długo nie zastanawiała.Będzie ci wygodnie bo jest profilowana. Fajna na początek.Ale wiesz ja chce taką żeby mój bobasek jak podrośnie też mógł się w niej kąpać bo my mamy tylko prysznic.A na początek jak coś to dokupię taka wkładkę na razie. No ale ta twoja jest też świetna. Też bym taką chciała.Pozdrawiam

12 lata 9 miesiąc temu #319646 przez beadka7
Labelo zestaw super, dobra cena, tylko jak dla mnie musi być szuflada :)

A co do wanienki to ja kupię zwykłą tak jak agata bo też mamy tylko prysznic, więc dodatkowo wkładkę na początek. Bo z tej profilowanej wyrośnie bobas i trzeba będzie kupić nową.

A mnie udało się zapisać do szkoły rodzenia, którą prowadzą położne ze szpitala w którym chcę rodzić, więc jestem szczęśliwa jak niue wiem co :D i w czwartek na pierwsze zajęcia :)

Kami Ja też nie mam żadnego problemu z forum.

Martita- super pomysł, można samemu coś fajnego zrobić za niewielkie pieniądze, a w Twoim przypadku to prawie jak za darmo :)

Ja dziś byłam u dentysty znowu, znieczulenie trzymało mnie prawie 6 godzin i tak sobie pogryzłam policzek i wargę, że teraz wszystko mnie boli :( Jeszcze czekają mnie 2 wizyty w tym jedna z leczeniem kanałowym.

A jutro długo wyczekiwana wizyta u gino i nowe usg :D I can't wait :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319651 przez agata250885
beadka7 jak to jest wkońcu.Ja mam dozrobienia zęba ale nie ide bo sie boje.Mam uraz z dziecinstwa do detysty i bez znieczulenia nie dam nic zrobic. Ale moj dentysta na poczatku ciazy pytal czy jetem w ciazy bo to przeciwskazanie do znieczulenia i ze mozna poronic. Od tamtej pory nie ide wcale bo sie boje.I czekam az urodze.

12 lata 9 miesiąc temu #319660 przez beadka7
Agata nie mam pojęcia, moja dentystka wie, że jestem w ciąży i sama zaproponowała znieczulenie, ale są różne chyba, bo swojej asystentce mówiła, żeby dała "to drugie", więc nie wiem, podobno można. Miałam już 3 wizyty, na każdej znieczulenie, czuję się dobrze, z małym wszystko ok, nic się jakoś specjalnie nie dzieje. Myślę, że dentystka nie ryzykowałaby podając mi znieczulenie i by poprostu odradziła.. A może p/wskazanie na początku ciąży, w 1 trymestrze? .. nie wiem... Ale szczerze, teraz to mnie troche zmartwiłaś...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160 ślub

12 lata 9 miesiąc temu #319682 przez agata250885
beadka7 nie chciałam cię martwić. Po prostu nie wiem dokładnie jak to jest z tym znieczzuleniem dla tego pytam.Coś znalazłam na ten temat w necie wiec sie nie martw
Znieczulenie miejscowe podczas zabiegów stomatologicznych

Stosowanie środków znieczulenia miejscowego u kobiet w ciąży jest bezpieczne. Pamiętaj zawsze aby poinformować lekarza stomatologa o tym, że jesteś w ciąży - stomatolog dobierze właściwy środek znieczulający. Dla kobiet w ciąży stosuje się znieczulenia pozbawione środków obkurczających naczynia krwionośne.Jak chcesz wiedzieć wiecej to poczytaj
www.dentysta.med.pl/ciaza_stomatologia.html
Tak naprawde to ja mam powody do oboaw i chyba musze sie wybrać jednak a nie czekać.

12 lata 9 miesiąc temu #319683 przez Martita
Aga wanienka ekstra..ja kupiłam taką zwykłą, nieprofilowaną bo kosztowała tylko 22zł :) a od koleżanki dostałam taką dużą gąbkę do wanienki..ale ta profilowana jest super..Fajnie, że ze zdrowiem u Ciebie w porządku,skoro spadek cukru jest przejściowy to może i u mnie jest to samo?Pojadę na wizytę, to się dowiem :)

Współczuję bolących zębów!!Ja wyleczyłam wszystkie przed ciążą i mam spokój..

12 lata 9 miesiąc temu #319684 przez ewel7
beadka nie stresuj się, ja też mam leczone zęby i miałam podawane znieczulenie gdy zrobiło mi się zapalenie i miałam nacięcie dziąsła, dentysta mi wtedy mówił, że podają inne znieczulenie niż normalnie i że jest bezpieczne. W końcu to też lekarz i na pewno nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić Tobie czy Maleństwu. Więc spokojnie... :)

12 lata 9 miesiąc temu #319686 przez Martita
Dziewczyny..a tak w ogóle to ja już nie mogę się doczekać kiedy te dziecko urodzę,myślę o nim każdego dnia..cały czas się zastanawiam jakie będzie miało włosy (bo ja czarna a mąż blondyn) czy będzie czarniutkie czy łyse, a może rude wyjdzie :) hihi i jakie będzie miało oczy..to już nieco ponad dwa miesiące nam zostało :)

12 lata 9 miesiąc temu #319701 przez aga2+1
Martita porozmawiaj z lekarzem może trzeba zrobić jeszcze raz badanie. Moze być tak jak u mnie.
Co do wanienki to ta profilowana jest dla maluszka i dla starszego dziecka (ja też mam tylko prysznic i stwierdziłam, ze wanienka wystarczy tak do 2 lat , a potem to ewentualnie kupimy dużą miskę:))
Ja z zębem walczę od poczatku ciąży - stan zapalny, 2 antybiotyki i oczywiście leczenie kanałowe:( Dentyska powiedziała, że po porodzie trzeba szybko zrobic prześwietlenie i zobaczymy czy da się uratować tego zęba.
Co do porodu też zaczynam już się zastanawiać do kogo bedzie podobne moje dziecko:) Na pewno będzie łyse hehe:)
Wczoraj była u mnie koleżanka, która urodziła córeczkę w 32 tygodniu ciąży - po prostu odeszły jej wody i trzeba było zrobić cesarkę. Mała wazyła 2 kg, 5 dni była w inkubatorze, a potem wypis do domu. Teraz młoda ma już 3 lata i jest największa w grupie przedszkolnej, rozgadana, uśmiechnięta i śliczna:) Dzisiaj zaczęłam z tego wszystkiego pakować torbę tak na wszelki wypadek:)

12 lata 9 miesiąc temu #319715 przez nataleczka_92
witajcie dziewczyny. mam takie moze dziwne pytanie,jestescie troszke przde mna bo u mnie to dopiero 24tydzien. ale jestem zaniepokojona bo dzis od rana nie czuje prawie ruchow...:( dodam tez ze jak sie juz pojawia to czuje je tak bardziej pod brzuchem... jak to bylo u was? bo wizyte mam dopiero w czwartek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka