BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #316681 przez asiale26
Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam u ginekologa. Kubuś waży 1520g w 30 tc. Wszystkie wymiary prawidłowe jak na jego "wiek". Jestem prze szczęśliwa bo synuś w końcu pokazał swoją buźkę, zawsze się zakrywa albo ssie kciuka :lol:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #316835 przez akciak84
asiale26
śliczniusi:) my idziemy 02.03. czyli za tydzień i juz się nie możemy doczekać.

jeszcze wyprawki całej nie mamy, ale w ten weekend chyba nadrobimy i torbę spakujemy :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #317331 przez labelo
Wczoraj byliśmy na usg,hehe, i znów lezki się pojawiły:). Malutka wazy 1360g ( pięknie,jak na 30 tydzień) i już od 3 tygodni siedzi sobie główka na dol,hihi.

12 lata 9 miesiąc temu #317333 przez KAMI
Asiale śliczna fota :)
Akciak my też 02,03, na USG idziemy

a ja mam dylemat, pomóżcie proszę
znalazłam grupona za 99 zł na USG 3D - wiem, że większość z Was była, warto mieć filmik ?

12 lata 9 miesiąc temu #317706 przez MartiO
Kami ja nie byłam na 3D... mam tylko filmik z normalnego usg... ale za taką cenę myślę, że chętnie bym się wybrała :silly:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #317844 przez asiale26
Idź na usg:). Dzidziuś w tym tygodniu będzie już bardzo ładnie wyglądać, a pamiątka niepowtarzalna i niezapomniana. Ja za swoje usg płaciłam 200zł, a dzidziol ułożył się akurat tyłem do nas i widać było profil i nosek, ale i tak lekarz zrobił masę badań i prześwietlił Kubusia na wszystkie strony, a to się liczy najbardziej, bo sprzęt do usg 3d jest bardzo dobry. Frajda była i tak jak rodzinie pokazywaliśmy filmik.

12 lata 9 miesiąc temu #317879 przez akciak84
no pamiątka niezła...dlatego się doczekać nie możemy :)

Dziewczyny jutro i w niedzielę są w hali ekspo w Warszawie targi "dziecięce" :) Kto idzie?

12 lata 9 miesiąc temu #317904 przez akciak84
Na stronie info o targach dziecka... www.targiswiatdziecka.pl/

Chyba fajnie się tam wybrać, tym bardziej, że nie mamy jeszcze wózeczka fotelików i ubranek.

12 lata 9 miesiąc temu #318185 przez Martita
Kami bierz tego groupona..super cena, a potem dziecku pokażesz jak pływało :)
beadka u mnie z kasą też różnie bywało,musiałam wiele rzeczy sobie odmówić, aby dzidziusiowi kupić..całe szczęście, że płaszcz na wiosnę dorwałam w szmateksie bo nie miałbym w czym chodzić tej wiosny :)
Aga ja tak samo..mam takiego leniucha, że szok..miałam się zabrać za to w lutym..ale znalazłam sobie wymówkę, że siostra przylatuje więc odłożyłam na później..no ale w poniedziałek wstawiam pierwsze pranie :)
Myślicie, że te ciucholandowe łaszki trzeba wygotować najpierw w garnku np (moja mama tak mi każe :)) czy tylko wyprać?

Dziewczynki,jestem z mężusiem po sesji zdjęciowej..nie macie pojęcia jak się zmęczyłam!Kazali mi wziąć szpilki..ledwo wystałam na nogach..to już nie te kilogramy..:)jak dostanę zdjęcia to pokażę z jedno :) Mam kilka w samym tiulu :) hihi

Chętnie się wybrałabym na te targi,super sprawa..ale nie wybieramy się jutro do Warszawy..:( jak macie możliwość to skorzystajcie :)

12 lata 9 miesiąc temu #318263 przez beadka7
Martita racja- sobie trzeba teraz odmówić, ja wczoraj byłam na lumpkach z mamą, szukałam dla siebie właśnie czegoś i znalazłam 2 marynarki po 2 zł i płaszczyk wiosenny też za 2 zł :D Normalnie cieszyłam się jak głupia jak je znalazłam :)

Odebrałam dzisiaj wyniki badań. Morfologia w normie, glukoza na czczo 85, a po 75 g wyszło 106 mg/dl, a jest napisane, że norma jest do 105, więc chyba nie za dobrze. W dodatku wyniki moczu mnie martwią, bo jest napisane: nabłonki płaskie i bakterie-liczne. Nie wiem czy to dobrze.. nie mogę nic w necie znaleźć, czy któraś z Was się orientuje czy to normalne czy nie ? No i czy leukocyty w moczu powinny być obecne?? bo u mnie są. Do gino idę we wtorek więc się dowiem, ale teraz się troche zaniepokoiłam..

12 lata 9 miesiąc temu #318318 przez aga2+1
beadka bakteriami w moczu sie nie mart ja tez teraz miałam ale gin powiedział ze nic że tak może być. Co do leukocytów to nie powinno ich być
Matita ja zawsze rzeczy z lumpa piorę w proszku z vanish (jak sa jasne to w 60 stopniach inne w 40). Dla niuni też parę rzeczy kupiłam i tak samo wyprałam w zwykłym proszku dodajac vanish, a teraz będę prała już w proszku dla dzieci. Nie ma potrzeby gotowania. Jeżeli boisz się zarazków możesz te wyprane ciuszki włozyć na 2 dni do zamrażarki (wszystkie świństwa giną):)

12 lata 9 miesiąc temu #318323 przez beadka7
Dziewczyny znałazłam wkońcu stronę z interpretacją wyników różnych www.strona.net.pl/info_prakt/wyniki_badan/interpre.htm - z tego wynika, że mam jakieś zakażenie dróg moczowych czy cuś jest napewno nie tak, bo nie powinno być bakterii w moczu. hmmm ciekawe co mi powie gino :( ale juz się martwię.. :(

12 lata 9 miesiąc temu #318378 przez aga2+1
z tymi bakteriami róznie bywa tak jak pisałam ja mam ale nic poza tym a jak u Ciebie sa jeszcze leukocyty to moze być jakas infekcja. Lepiej zapytaj lekarza o to

12 lata 9 miesiąc temu #318385 przez marzenieeee
beadka7 napisał:

Martita

Odebrałam dzisiaj wyniki badań. Morfologia w normie, glukoza na czczo 85, a po 75 g wyszło 106 mg/dl, a jest napisane, że norma jest do 105, więc chyba nie za dobrze.

troszkę tego nie rozumiem ... miałaś obciążenie 75g tak? a po ilu po godz czy dwóch? bo wynik jak na obciążenie to jest dobry

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #318409 przez beadka7
Tak po dwóch godzinach. Kurde w nocy się zamartwiałam o te wyniki moczu... ehh spać nie mogłam.

Ale za to dzisiaj na poprawę humoru jadę przedłużyć sobie rzęski :)

Miłego dzionka mamuśki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka