BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #322014 przez aga2+1
Martita ja mam już kołyskę od miesiąca:) Jeżeli masz zamiar pomalować kołyskę to radzę zrobić to teraz, żeby było trochę czasu na wywietrzenie farby (nawet jak farba specjalna nie szkodliwa to i tak śmierdzi).
Właśnie nastawiłam pralkę z ciuszkami:) Jutro prasowanko i kolejna pralka z ręcznikami i kocykami:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #322017 przez misia88
Witajcie Kochane!
Dawno mnie tu nie było... W szkole ogarniam wszystko co się da, żeby na kwiecień/maj jak najmniej było... :)

U nas wszystko w porządeczku. Czujemy się nieźle, nawet plecy mnie nie bolą... :P 8kg na plusie.
Co do wyprawki to część mamy. Chcemy teraz wózek zamówić, bo się dowiedzieliśmy, że trzeba czekać 4-5 tygodni! Wybraliśmy w końcu Jedo Fyn 4DS classicline, kolor 300. Fotelik weźmiemy Maxi Cosi Citi.
Z łóżeczkiem wstrzymamy się jeszcze i kupimy pod koniec marca.

Powiem Wam, że też już nie mogę się doczekać naszej Lili. Zresztą nie tylko ja, tata też :)

Martita Piękne zdjęcia, my też wybieramy się na taką sesję :)

12 lata 9 miesiąc temu #322229 przez Brzuszek
Kobietki pisałyście kiedyś o przyjmowaniu Magne B6
Również zaczynam to brać ze względu na skurcze łydek, ale zapomniałam dopytać się gin jak dawkować.
Jak to jest u Was?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #322231 przez marzenieeee
Ja biorę 2x1 w jednej tabletce jest 555 mg a biorę chela mag+B6

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu #322321 przez Ingrid29
W końcu ładna pogoda i można sobie pospacerować.

Dziś robie sobie dzień SPA, maseczka na twarz i dekolt, ogólne rozpieszczanie ciała :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #322326 przez aga2+1
Dobrze, ze słoneczko wyszło, bo jeszcze troszkę i depreche można by było złapać :dry:
Dzisiaj piorę rzeczy malucha:) Ciuszki już poprane zostały kocyki, ręczniczki i pościel:) Wczoraj maleńkie spioszki rozczuliły mojego męża hehe:) W końcu dotarło do niego, że za parę tygodni będzie nowy członek rodziny, a tyle jeszcze trzeba zrobić:)

12 lata 9 miesiąc temu #322528 przez Martita
Już przykazałam mężowi, że ma malować kołyskę jak najszybciej :) Aga a jaki masz kolor kołyski? My myślimy nad ciemnym brązem (bodajże venge to się nazywa), choć ja chciałam białą,ale mąż mnie przekonał, że do niczego nie będzie pasowała..

Ja kocyki, ręczniki i pieluchy tetrowe już mam za sobą i ubranka w jasnym kolorze :) Zostały mi jeszcze ciemne kolory i zupełnie białe :) A teraz idę trochę poprasować :)

U mnie też jest słońce, naprawdę przykrzyło się do niego baaardzo! :)

Ingrid takie SPA dobrze Ci zrobi :)

Dziewczyny ja też cierpię od 3 dni na okropne skurcze łydek..w nocy jak idę do łazienki jest najgorzej. Można coś na to stosować na własną rękę czy poczekać na lekarza?Ale wizytę mam dopiero za dwa tygodnie..

12 lata 9 miesiąc temu #322536 przez marzenieeee
Martita możesz stosować magnez i potas na skurcze. Pij dużo soku pomidorowego

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #322546 przez aga2+1
Martita mozesz łykać magnez Magne B6 jest dobrze przyswajany. Co do kołyski to nie mam drewnianej tylko taką allegro.pl/kolyska-simplycity-conieco-gratisy-i2170349451.html (dokładnie w tych kolorach). Wszystko się ściąga do prania:)

12 lata 9 miesiąc temu #322547 przez ewel7
ja już tylko czekam na spacerek z Synusiem :) wczoraj zakupiliśmy wreszcie wybrany wozio :laugh: miłego dnia wszystkim

dzieciecy.mini-maxi.pl/wozki-gleboko-spa...own-nowy-model,1730s

12 lata 9 miesiąc temu #322565 przez aga2+1
ewel bardzo ładny wózeczek:)

12 lata 9 miesiąc temu #322577 przez Martita
Ale czy mogę brać ten magnez razem z witaminami, które ogólnie codziennie biorę?Bo tam już jest dawka magnezu..

Aga jaka śliczniusia ta kołysia :) Piękna jest!
Ewel Twój wózeczek jest też przepiękny :)

12 lata 9 miesiąc temu #322582 przez beadka7
Hej dziewczyny,

mam ostatnio coś problemy z forum, ciągle mnie wyrzuca. Wkońcu udało mi się wejść.

Piękne rzeczy dziewczyny kupujecie :)

Ja zaczynam się martwić czy zdążę kupić wyprawkę, bo nie mam ani wózka, ani łóżeczka, nic praktycznie oprócz ciuszków.. ciągle brakuje nam tych nieszczęsnych pieniędzy:( tak się tym martwię, że nie mogę spać :(.. a jeszcze tyyyle brakuje.. normalnie klops..

miłego wieczoru :)

12 lata 9 miesiąc temu #322595 przez aga2+1
beadka nie martw się:) Ja przy pierwszym dziecku też nic nie miałam. Upatrzyłam sobie wózek, łóżeczko i inne rzeczy, a jak mała się urodziła mąż pojechał do sklepu i wszystko kupił:) Jak wróciłam do domu ze szpitala wszystko było przygotowane włącznie z wypraną, wyprasowaną pościelą do łóżeczka:) Mi brakuje jeszcze łóżeczka (mam kołyskę więc z łózeczkiem nie pali się), nie mam fotelika i kilku innych pierdołek. Dasz radę:)
Martita możesz magnez łykać nawet jak przyjmujesz zestaw witamin:) Ja biorę Femibion natal 2 + magnez, potas, żelazo no i tabletki na nadciśnienie.

12 lata 9 miesiąc temu #322651 przez aga2+1
dziewczyny ile razy miałyście już robione usg? Ostatnio byłam na 3d , które trwało ponad 20 minut i tak się zaczęłam zastanawiać czy to nie szkodzi maleństwu. Niby usg jest bezpieczne, ale był ostatnio program gdzie jakaś tam pani psycholog twierdziła, że częste usg może wywołać u dzieci autyzm. Kurcze a ja mam robione praktycznie na każdej wizycie + prenatalne:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka