BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #341784 przez KAMI
Dotka ja mam taki zestawik poduszeczkę i kołderkę, kupiłam razem z pościelą do łóżeczka w komplecie, taki zestaw mam
allegro.pl/mega-zestaw-16-ele-120x90-pos...zek-i2173895381.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #341789 przez beadka7
Ja kupuję tylko podusie i kocykiem będę przykkrywać i na kocyku albo pieluszce flanelowej kłaść :)

12 lata 8 miesiąc temu #341791 przez beadka7
ahhh dziewczyny dzwonili właśnie do mnie z hurtowni, że wózek jest już do odbioru :))) A dzisiaj też mąż ma dostać jakieś pieniążki, więc może już dziś będę go miała w domu :) oby!! już nie mogę się doczekać :):) :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #341801 przez labelo
Dziewczyny,
byłam na usg i jestem załamana:(
Ostatnio miałam 3 tygodnie temu (w 32 tyg)i Mala ważyła 2100, wyprzedzała o tydzień.
Natomiast dzis (36 tydzien) wazy tylko 2400 i wg parametrow "uwstecznila" sie o tydzień:(. Dojrzałość łożyska II/III - nie wiem, co to znaczy. Lekarz powiedział,ze mam się zgłosić do lekarza prowadzącego....jutro zapytam, jejku:(.

12 lata 8 miesiąc temu #341812 przez beadka7
labelo nie martw się na zapas, bo maluszkowi to na pewno nie pomoże. idź do lekarza i zapytaj najpierw, być może wszystko jest wporządku. Będę 3mać kciuki :*

12 lata 8 miesiąc temu #341813 przez katiuszka
Labello nie martw się to pomiary szacunkowe, wystarczyło że o milimetr mniej zaznaczy i już są mega różnice. Szkoda Twoich nerwów bidulko. Wzrost wagi jest a to najważniejsze.
Mierzyłby ten sam lekarz w jednym dniu i też wyszłyby różnice. Będzie wszystko dobrze, zobaczysz:)

12 lata 8 miesiąc temu #341824 przez labelo
Dzięki Kochane za słowa otuchy:*
jutro porozmawiam z moja p. doktor, zobaczymy, co powie.

12 lata 8 miesiąc temu #341855 przez akciak84
dotka
ja mam taki śpiworek na 68 cm kupiony w smyku. Jak na zdjęciu
na lato to myślałam ewentualnie o ażurowym kocyku aby dokupić. Ten śpiworek to tak na wrzesień. Przepiorę ręcznie i wezmę go też na wszelki wypadek do fotelika przy wyjściu ze szpitala
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #341861 przez aga2+1
Dotka na lato wystarczy kocyk do przykrycia ewentulanie prześcieradełko lub pieluszkę flanelową można połozyć na materacyk, a na zimę to już trzeba będzie kupić spiworek z wełną owczą lub z polarem

12 lata 8 miesiąc temu #341862 przez akciak84
Labelo
nie martw się pomiarami i wagą, bo każda dzidzia rośnie po swojemu. Przypilnuj łożysko na etapie 36 t.c. III stopień dojrzałości to nie IV :) ale trzeba z tym uważać bo z tego co czytałam to może mniej wartości odżywczych docierać do dziecka. A normalnym jest że łożysko się starzeje. Gdybyś miała taki wynik w 20 t.c. to kiepsko, tak jest to już przy terminie za który uznaje się 38 t.c. więc to jeszcze 2 tygodnie tylko.
ja w 28 i 4 t.c. na III USG miałam 1/2 stopnia dojrzałości łożyska. Ciekawe ile jest teraz? Trza czekać do za tydzień :(

12 lata 8 miesiąc temu #341899 przez Dotka
Aga własnie tak myślałam że wiecej niz prześcieradło albo pieluszka flanelowa i kocyk to nie potrzeba a jakąs podusie sie wkłada czy nie ?? wiadomo że n jesien trzeba bedzie zwiększyc zestaw ale to ja nie wiem czy nasze małe dzieciaczki nam nie powyrastają z gondolek do jesieni-zimy ??

Ja póki co mialam łożysko I stopnia ale to bylo w 30tc. teraz 12 będe miala usg to zobaczymy jak to bedzie.

akciak jaki słodki ten śpiworek :)

12 lata 8 miesiąc temu #341901 przez aga2+1
Dotka moje dzieciaki miały podusię, ale to tylko dlatego, żeby główka było troszkę wyżej (jedno i drugie ulewało). Teraz mam wózek z podnoszonym materacem i można ustawić tak , aby dziecko nie leżało całkiem na płasko. Dzieciaki pewnie będą już na tyle duże w Święta, że trzeba będzie przesadzić je do spacerówek, ale w tedy też będzie potrzebny taki ciepły śpiworem. Najczęściej te spiworki można używać i do gondoli i do spacerówki.

12 lata 8 miesiąc temu #341913 przez beadka7
Wózek odebrany :) juhuuu :lol: :lol: :lol: !!!

Ja myślę, że zimą zdążymy jeszcze wykorzystać gondolę, a napewno przez pierwsze miesiące. No i oczywiście ciepły śpiworek trzeba będzie kupić, żeby maluszkowi dupka nie zmarzła :)

12 lata 8 miesiąc temu #341919 przez Agusia83
Dziewczynki jestem z mam wrzesniowych 2011...jesli chodzi o wozki, to mnie bardzo przydala sie gondola...i to jeszcze mialam ta spora 80cm dl w srodku...Emilke, moja corcie wozilam w niej az do 6 miesiaca zycia...chociaz, dopiero niedawno uruchomilysmy spacerowke :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #341921 przez katiuszka
beadka cieszymy się razem z Tobą:)
Dotka trzymam Cię za słowo, że nie zostawisz mnie tu samej nawet jak już urodzisz:):*
Ewel współczuję, matko nie słyszałam nic na temat przerostów. Brzmi to strasznie:(
Aga mam nadzieję, że nóżka już lepiej... Bo teraz nawet nie ma jak prześwietlenia zrobić. Kurcze uważajcie dziewczynki na siebie. Kami ja staram się samochodem coraz rzadziej jeździć bo czuję, że już nie mam takiej koncentracji dobrej. Zdarzyło mi się kilka gaf popełnić i jestem tego świadoma więc póki co staram się unikać tego typu sytuacji. A samochód też mi ostatnio szwankował i dziwne, że jak mąż jeździ to nigdy nic mu nie dolega...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka