BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 17 godzin temu #342467 przez misia88
łóżeczko Lilianki już czeka:
:D:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 17 godzin temu #342470 przez aga2+1
misia śliczne:) A jaka śliczna pościel:) Jaka to firma? Uwielbiam takie kolorki:)
Dobrze, że powiedziałaś o tym koszu, bo kolezanka chciała nam kupić jak mała się urodzi, a tak to wymyślę coś innego:)

13 lata 15 godzin temu #342490 przez labelo
misia,
śliczny kącik dla Malutkiej:)
nie martw się, ja tez zaczynam schizowac z tymi objawami przepowiadającymi. Mam bardzo często twardy brzuch, mole jak na @ i co więcej skurcze w pachwinach nóg...., no i czuje jak Mala`"swidruje" na dol:P

13 lata 14 godzin temu #342492 przez MartiO
misia88 fajne łóżeczko i pościel dla Maluśkiej ;)

Młody dziś poczynia sobie coraz odważniej... co chwilę czuję jak jego stópka ląduje w moich żebrach ;) mam wrażenie , że jest jeszcze bardzo wysoko i nie tyle sprawia problemy z oddychaniem, co stanik bardzo mocno mi przeszkadza... normalnie jakkolwiek jest to gdzieś go czuję :(

my dziś w końcu po wizycie kuriera... karoca dla Młodego już jest :lol: mąż właśnie pojechał po szafki :silly: teraz jeszcze zamówić łóżeczko i pomalować pokój... moze po świętach porobię fotki to powrzucam...

13 lata 13 godzin temu #342519 przez akciak84
o misia już łóżeczko złożone :) śliczne. U nas jeszcze stoi niezłożone. Nie ma co się teraz o nie zabijać. Będzie składane bliżej terminu albo nawet mąż złoży jak będę w szpitalu :) Pare godzinek będzie :laugh:

Mi synek wchodzi pod prawe żebro i nadole też świdruje po lewej stronie najczęściej chyba rączkami...Też się zastanawiam what is up :unsure:

13 lata 11 godzin temu #342564 przez Dotka
misia Fajne łożeczko ja tez mam juz złożone wietrzy się bo troszke te lakiery muszą sie chyba wywietrzyć. Stoi od wczoraj i dziś jak wróciliśmy to już nie pachniało lakierem w domu :) ale przewijak tez mam tak jak ty na łóżeczko czekam jeszcze tylko na osłonkina boki łóżeczka.
pościel wypiore i też włożę do łóżeczka to zrobię fote :) ale to w przyszłym tygodniu bo jeszcze na szafe czekam.

akciak no to jak tak patrze na te rysunki to moj brzuno jest taki jak na środkowym rysunku :silly:

a co do materaca to też mam kokos pianka gryka
na początku kładziemy kokosem do góry??

12 lata 11 miesiąc temu #342587 przez marzenieeee

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 11 miesiąc temu #342609 przez dziewczyna84
Mamusiu
polecam wam zapisanie się do programu w aptekach DBAM o ZDROWIE "dla mamy i maleństwa"
po ok. 4 dniach (ew. tydzień) od rejestracji przysyłają kartę i wiele produktów w tym pieluchy
są o wieeele tańsze. dzięki temu najtańsze wychodządzą PAMPERSY. Prawie dwa opakowania w cenie jednych.
www.doz.pl/apteka/p16136-Pampers_Newborn_2-5_kg_43_szt

12 lata 11 miesiąc temu #342610 przez dziewczyna84
miało być
MAMUSIE
a nie "mamusiu" ;)))

12 lata 11 miesiąc temu #342624 przez KAMI
Witam dziewczyny
Zwariuję z tym wirusem..naklikam się i naklikam

Mi też koleżanki mówią, że mi brzuszek opadł ale mam taki jkak na środkowym zdjęciu więc jest OK - cycuszki też się tłamszą :( :(

Co do kosza na pieluchy to raczej za drogo ale myślę o paklankach,
allegro.pl/worki-paklanki-woreczki-na-zu...szt-i2231757176.html
miała któraś ? Czy to się sprawdza ?

12 lata 11 miesiąc temu #342625 przez KAMI
I oczywiście moje drogie wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin
Brzuszki z jajuszkami już poświęcone ?

12 lata 11 miesiąc temu #342627 przez alicja891
O długości właśnie nic mi nie mówiła więc właśnie niewiem ale już miałam wcześniej miękka ale teraz powiedziała "że teraz to bardziej bardziej niź ostatnio", wynika z tego że ostatnio była troche miękka.
A jEśli chodzi o brzuc mówi że chodzi jej o taki mocno napięty czyli o skurcz :/ mam tak nie kiedy jak chodzę za dużo , jeszcze dziś mi się brzuch obniżył ...

12 lata 11 miesiąc temu #342628 przez Dotka
o tych woreczkach nie myslałam ale to moze byc dobra rzecz. Nie są jakos trasznie drogie a pomocne mogą być. Chociaż niech doswiadczone mamy sie wypowiedzą :)

12 lata 11 miesiąc temu #342643 przez beadka7
Akciak ja mam to samo, mały leży pod prawym żebrem, a po lewej stronie na dole puka mamuśkę w brzuch:)) ciekawe czy się już obrócił, bo ostatnio pod koniec marca jeszcze nie był główką do dołu, ale ostatnio w nocy tak dawał, że może się obrócił. Mam taką nadzieję przynajmniej :) :laugh:

no a co do łóżeczka to też nie chcemy narazie sobie miejsca zajmować i rozłożymy je może za 2 tygodnie.

Kami ja uważam, że nawet takie worki to zbędny wydatek. Ja będę raz czy dwa razy dziennie poprostu wyrzucać do kubła koło mojego bloku.

dziewczyna super sprawa z tą stronką, zaraz się zarejestruję, rzeczywiście tanio pampersy w tym programie wychodzą, ja ostatnio kupiłam w Carrefourze bodajże za niecałe 25 zł. To już spora różnica.

misia łóżeczko prezentuje się świetnie :) ale jeszcze tylko jednego brakuje......... Twojego maleństwa :) hihih ale to już niedługo :) :lol: :lol:

A no i dziewczyny, dziękuję za życzenia świąteczne. Dla Was i Waszych bliskich również zdrowych i spokojnych świąt :)

pozdrawiam Was serdecznie :)

12 lata 11 miesiąc temu #342663 przez dziewczyna84
Ja rownież wam życzę spokojnych świąt, radosnych o maluszkowe doznania.
Jeśli chodzi o stronkę apteki DOZ, to sam aptekarz mi o niej powiedział, gdy kupowałam witaminy- ze jak zamówie przez tą strone to są tańsze produkty. I to czasem nawet SPORO! Dostarczają mi nastęgo dnia po zamówieniu.
w tym momencie widzę, ze az pieluch zabrakło, ale jak nie ma produkty dostaję powiadomienie na maila gdy juz jest (po zaznaczeniu tej opcji na stronie, o powiadomieniu mailowym).
jak znajdę jeszcze jakieś promocje to się podzielę.

A macie już skurcze przygotowujące? Takie z tych bolesnych? Braxtona- Hicksa? ale w tym okresie są bardzo bolesne. ja mam raz, dwa razy na tydzień. Od dwóch tygodni. Miałam już 5 :) Bolą bardzo (ja to odczuwam jakby mi prąd do brzucha podłączono). Na wszelki wypadek zadzwoniłam do położej, upewniłam się ze to są te dobre, przygotowujące. I jak najbardziej. Moja macica przygotowuje się do tego wydarzenia książkowo ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka