BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

13 lata 4 godzin temu #343074 przez aga2+1
Dziewczyny kosz jest super tylko muszę go wyprać:)
KAMI musisz odpocząć, przespać się, ale powiem Ci, że kiedyś tak miałam było mi słabo i ręce mi się trzęsły i okazało się, że cukier mi spadł. Zjadłam batonika i od razu lepiej się poczułam.
Ingrid wózek super na pewno będziesz zadowolona:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 godzin temu #343078 przez ewel7
labelo czekamy na wiadomość, trzymaj się Kochana, trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

aga super koszyk :)

kami spróbuj się zrelaksować, myślę, że najlepsza drzemka by na chwilę wyłączyć myślenie i zregenerować siły po nieprzespanej nocy.

13 lata 3 godzin temu #343082 przez misia88
dziewczyny z wawy, a może jeszcze małe spotkanko przed porodem? :D

13 lata 3 godzin temu #343093 przez labelo
misia,
jestem BARDZO ZA spotkaniem, milo by było:), tyle już sobie rozmawiamy, to czas się spotkać Dziewczyny:)

13 lata 1 godzinę temu - 13 lata 1 godzinę temu #343122 przez Poziomka
Witajcie Mamusie :)
Dawno mnie nie było na forum. Tak się jakoś złożyło. Przez tydzień byłam w szpitalu, ale jest już wszystko dobrze. Bolał mnie brzuch i już sama nie wiedziałam, czy to brzuch czy żoładek i wolałam pojechać. Na ktg wyszły skurcze, ale potem się to ustabilizowało. Cały 31 tydzień ciąży przeleżeleżałam w szpitalu. To było zdecydowanie za wcześnie na poród. Dostaliśmy dexaven na przyspieszenie rozwoju płucek. Lekarze powiedzieli, że od 34 tygodnia już "można" rodzić. Rośniemy sobie. Karolek waży już ponad 2kg :) I teraz bardzo dużo odpoczywamy i się relaksujemy :)Też Was łapią takie jakby skurcze w pachwinach nóg ??

13 lata 1 godzinę temu #343124 przez Poziomka
Jeszcze chciałam dodać, że wylądowałam w szpitalu przez porządki. Też mi bałagan przeszkadzał. Powiem Wam teraz szczerze, że już nie zwracam uwagi na to czy jest czysto, czy nie, bo nie to jest najważniejsze. Także odpoczywajcie ile możecie i nie przejmujcie się tym, że czegoś nie zrobiłyście :)

13 lata 1 godzinę temu #343125 przez patrysiuniusia
Czesc dziewczyny, niestety na Swieta bylam w rodzinnych stronach na wsi a tam ciezko z netem wiec nie moglam napisac zyczen dlatego zrobie to teraz, WSZYSTKIM MAMUSIOM zycze szybkiego dojscia do siebie po swiatecznym ucztowaniu i cudownych zdrowych maluszków.

Mi tez ciągle twardnieje brzuch i boli jak na okres, 4 maja mam isc do szpitala a 5 bede miala cesarke, czego zaczynam sie bac. Tosia ma w tej chwili ponad 2200g.

Co do spotkania to mysle ze super pomysl ale musimy sie sprezyc bo z kazdym dniem chyba kazdej jest coraz ciezej

Milego dnia majowe mamusie

13 lata 1 godzinę temu #343127 przez patrysiuniusia
Poziomka to nie latwe bo zalacza nam sie instynk tworzenia gniazda i stad ta chec porzadkowania;
) ale jak najbardziej masz racje :)

13 lata 1 godzinę temu #343130 przez KAMI
Dziewczyny macie racje, nie jest łatwo się położyć jak jeszcze tyle do zrobienia, ale ja się zdrzemnęłam i po drzemce zmierzyłam cisnienie 150/80 - idę dalej leżeć, wzięłam tabletki i odpuszczam na jakiś czas........

13 lata 54 minut temu #343138 przez beadka7
patrycja nie wątpię, że się boisz, ale przynajmniej wiesz kiedy dzidzia się urodzi, a my ciągle w niepewności będziemy chodzić :) zazdroszczę i będę trzymać kciuki :)

Poziomka masz rację, nie ma co się przemęczać.. ja sama też już coraz mniej robie, chociaż niecierpię w syfie mieszkać, a męża po całym dniu pracy ciężko zagoić do sprzątania. A mi już naprawdę ciężko i z niecierpliwością czekam na koniec.

A wy chorowite mamuśki odpoczywajcie i regenerujcie siły :)

U mnie już 3 cichy dzień :(.. straszne..

13 lata 46 minut temu #343142 przez patrysiuniusia
Beadka nic sie nie martw bo Twoje malenstwo tez sie martwi, glowa do gory, proponuje spacer, mi dobrze robi na takim sloneczku...

13 lata 20 minut temu #343148 przez misia88
No to ja proponuję piątek 15:00 spotkanko :) Rzucajcie swoje propozycje :)

Co do sprzątania to mąż mi baaaardzo dużo pomaga. On wie, że ja lubię mieć czystko i wszystko na czas :P

12 lata 11 miesiąc temu #343173 przez labelo
My po usg, Mala jest malutka, na 37 tydzień tylko 2490:(.
Lekarz wykluczył hipotrofie, na szczęście, przepływy i inne parametry w normie. , po prostu jest "genetycznie" zaprogramowana na malutka:).Wgl, teraz mi wyliczyl date porodu na 19 maja, hehe, ale nie mam sie nią co sugerować, bo ponoć najbardziej prawdopodobna jest ta data z usg zrobionego do 12 tygodnia.

misia, fajnie, a moze przyszły tydzień spotkanko, np we wtorek o 15:)?

12 lata 11 miesiąc temu #343176 przez patrysiuniusia
labelo moja tez jest podobno genetycznie malutka:)

Jesli o mnie chodzi to preferowalabym wtorek

Dziewczyny co bierzecie dla dzieciaczkow do szpitala na wyjscie?

12 lata 11 miesiąc temu #343188 przez labelo
patrysiuniusia , a ile Twoja wazy, w ktorym tyg jestes?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka