BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #343190 przez marzenieeee
patrysiuniusia napisał:

Dziewczyny co bierzecie dla dzieciaczkow do szpitala na wyjscie?

ja myślę o jakimś dresiku

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #343195 przez Ingrid29
Labelo kiedyś taka waga, to norma była w 40 tygodniu, ja jak się urodziłam ważyłam 2450.

Masz jeszcze 3 tygodnie-to jeszcze na pewno trochę urośnie. A tak naprawdę wagi dziecka nie przewidzą. Dopiero jak sie urodzi, to będziesz wiedzieć. U mojej koleżanki na USG dzidzia niby miała urodzić się mała około 2600, a urodziła sie 3400. Więc wogóle się tym nie przejmuj! :)

12 lata 11 miesiąc temu #343199 przez akciak84
Kami i Poziomka
odpoczywajcie dziewczyny

labelo
ja w 38 tygodniu ważyłam zaledwie albo i nie 2600 i żyję, zdrowo :) teraz mam 165 cm i waże 56( przed ciązą :) ) i jestem zadowolona :laugh:

Dziewczyny z wawy
mi pasuje i piątek i wtorek

12 lata 11 miesiąc temu #343202 przez misia88
Mi niestety wtorek zupełnie nie pasuje, bo jadę do szkoły...

12 lata 11 miesiąc temu #343304 przez martynka790
A ja dowiedziałam się wczoraj (35t1d) że nie będziemy mieli córeczki tylko synka!!!!
Jeszcze jestem w szoku!!

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #343321 przez beadka7
martynka to niesamowite!! :) A pewnie masz kupione wszystko pod dziewczynkę, co ?? ale wiadomość hihihih :)

Ingrid ja jak się urodziłam to ważyłam 4350g i miałam 58 cm, także moja mama nie miała łatwo :) :) hihi

Patrycja ja kupiłam dresik- wstawiałam już fotkę, ale co tam wstawię jeszcze raz :)

Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #343324 przez katiuszka
Witajcie dziewczynki po świętach:)
Martynka to maksymalna niespodzianka! Też byłabym w szoku jakbym się nagle dowiedziała, że jednak synek bo prawie wszystkie ciuszki różowe mam:))
No powiem Ci, że w dobie dzisiejszej techniki taka pomyłka... Mi lekarz co wizytę mówi że dziewuszka, teraz zabiłaś mi ćwieka :ohmy: W piątek mam usg.
Aga pamiętam o spotkaniu, może jutro gdzieś do południa? A kosz jest super!
Beadka wiem co czujesz, ja tez miałam kilka tygodni temu. Potrzebna była trzecia osoba, do mediacji. Sami nawzajem byśmy sobie nie poradzili, każdy widział tylko swoje racje i woleliśmy zamiast się pokłócić to pomilczeć bo o spokojnej rozmowie nie było szans . Ale to nic dobrego:( Obojgu Wam napewno teraz ciężko tak jak pisała jakiś czas temu Aga. Trzymam kciuki, żeby się poukładało i byście znaleźli kompromis:*

12 lata 11 miesiąc temu #343366 przez patrysiuniusia
labelo ja jestem w 35 tygodniu a niunia w 34 wazyla 2200. Gin twierdzi ze urodzi sie mala ale w normie.

Martynka moja kuzynka miala taka sama sytuacje a okazalo sie ze jednak dziewczynka wyszla wiec radze jeszcze nie pozbywac sie wszystkich rozowych ubranek;)

Dziewczyny z Warszawy no to moze jednak piatek skoro Misia ma szkole?

Beadka to chyba normalne w tym ostatnim miesiacu, bo jest nam coraz ciezej i trudniej a do tego dochodzi pelno zmartwien czy wszytsko bedzie dobrze a mezczyzni tego niestety nie rozumieja, trzeba im to wytlumaczyc i najlepiej jakby jakas osoba trzecia mu wytlumaczyla ze teraz go potrzebujesz bardziej i dume musi schowac a sam wyciagnac reke, musicie sie wspierac bo lada moment bedzie owoc waszej milosci i wtedy zadne nie bedzie pamietalo o co sie klociliscie wiec nie warto to przeciagac. Na mojego podzialalo jak sie ciagle zajmowalam brzuszkiem, gadalam do niego itd, zrobilo mu sie szkoda ze ja mam naszego maluszka i zmieknal bo tez chcial poglaskac i pogadac;) Powodzenia kochana!

Dresik super!:)

12 lata 11 miesiąc temu #343371 przez aga2+1
katiuszka jutro mi pasuje:) Rano mam wizytę u gina na 9.20, ale cos tam może się przedłużyć więc najbezpieczniej tak na 11 co? Gdzie się spotykamy?

12 lata 11 miesiąc temu #343377 przez HappyMummy
martynka790 wiem co czujesz bo sama miałam podobną sytuację, przez ponad połowę ciąży żyłam w przeświadczeniu (popartym zresztą przez 2 lekarzy), że spodziewam się synka a tu nagle wiadomość że pomylił się i to jednak córeczka. Początkowo to był szok dla nas tym bardziej że ubranka miałam kupione dla chłopca ale po kilku dniach oswoiłam się z tą myślą :)

12 lata 11 miesiąc temu #343379 przez beadka7
Dzięki dziewczyny :kiss: :kiss: ale same wiecie, że to nie takie proste jak się mówi... niestety.

Jeszcze w dodatku od wczoraj grypa żołądkowa mnie złapała, już drug raz podczas ciąży :(, całą noc spędziłam przy "porcelanie".. jestem wykończona, śpiąca, głodna i wszystko mnie boli od wymiotów. I tu się sprawdza powiedzenie "jak nie urok to sraczka".. :) ehh

12 lata 11 miesiąc temu #343404 przez Martita
Hehe, beadka rzeczywiście, jak nie urok to sraczka..nie martw się mężusiem, daj mu kopa :) u nas jak ostatnio się kłóciliśmy to na koniec podszedł i powiedział, żebym sobie nie myślała, że to mnie całuje tylko naszego syna..tak więc brzuchy trochę łagodzą sytuacje :)

Aga super ten koszyczek, słodziutki taki :)

Martynka ale heca! Ale uważaj jeszcze, może się w ostateczności okazać, że to jednak dziewczynka bo nie raz dziewuszki mają wypukłe narządy i dlatego lekarzom się mydli ten obraz na usg..:) A Ty pewnie masz kupę sukieneczek i różowych śpioszków, hihi :)

poziomka nie forsuj się tak, nie można, choć wiem jak to jest bo sama zachrzaniam i sprzątam i dźwigam aż w końcu źle się to skończy :)

12 lata 11 miesiąc temu #343415 przez akciak84
dziewczyny że jeszcze się może okazać że dziewczynka ;) :unsure: mi zawsze powtarzają, że "kulki są". Dziś na 18 idę do gina to się jescze może 4 raz okarze, że...dziewczynka

Dziewczyny z wawy mi wciąż pasuje piątek

12 lata 11 miesiąc temu #343417 przez katiuszka
Aga o 11 będzie super. Jeśli jesteś mobilna i pasują Ci arkady to jeszcze lepiej, jeśli masz lepszy pomysł lub chcesz gdzieś do jakiegoś konkretnego sklepu zajrzeć to daj znać. Spasujemy się na pewno:)
A wózek już mam, niestety też z torbą taką wkładaną ale w lepszym stanie i ta torba nieco większa. Wyprałam narazie ale jeszcze nie poskładałam. wozeczkowo.pl/produkt-wozek-wielofunkcyj...babyactive-bre2,4658
to chyba ten sam tyle, że bez fotelika, torby i trochę używany. A i muszę napompować kólka bo nie wiem czy nie będę musiała nowych kupić:/ Jak już go poskładam to dorzucę fotke.

12 lata 11 miesiąc temu #343421 przez aga2+1
katiuszka mi arkady pasują ewentualnie renoma tam sa dobre naleśniki:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka