BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #343887 przez beadka7
Muszę w takim razie dziś spróbować z poduszką między nogami :) Zobaczymy co to wyjdzie. Martio ale masz rację, ja tak samo zanim się przetoczę na drug bok sporo czasu minie i sporo wygibasów muszę zrobić :)

patrycja mi głupie sny przeszły, ale miałam taki czas, że śnił mi się poród, albo, że urodziłam niepełnosprawne dziecko, albo, że mój mąż zmarł... straszne sny nie wiadomo skąd, ale na szczęście teraz nie mam koszmarów.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #343928 przez ewel7
ja od wczoraj kiepsko się czuję... słaba jestem, boli mnie wszystko i do tego dziś drętwieją mi dłonie :(

co do spania to w ogóle jest maskara, śpię niby na tej poduszce dla ciężarnych, ale budzę się co chwila by zmienić bok, co też z wielkim trudem... no to tyle z narzekania ;P

jeśli chodzi o spotkanie to pasuje mi poniedziałek, mam nadzieję, że będzie troszkę lepiej i dotrę jakoś bo chciałabym się z Wami spotkać.

miło Was zobaczyć i poznać choć tak wirtualnie :) super wyglądacie i brzuszki fajniusie i zgrabne :D
a tu moje ostatnie zdjątko:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #343971 przez akciak84
beatka

u mnie ze spaniem jest tak, że normalnie śpię często na plecach. Fakt czasami nie wiem dlaczego jest tak jakoś trudno oddychać i niewygodnie, ale bardzo mi odpoczywa wtedy kręgosłup lędźwiowy, bo mam też ugięte kolana. Budzę się często na plecach. Śpię i zasypiam też na lewym bądź na prawym boku. Przekładanie z boku na bok i układanie trwa z 1h a nawet 2h, ale jak już zasnę to jakoś jest. Chociaż czasem wstaję do toalety. Jak się kładę spać to wstaję co 15 min. do toalety. Wysiusiam tak z 4 razy w przeciągu godziny i potem jakoś jakby się organizm do snu przygotuje i mogę zasnąć. Po prostu cała procedura. Śmiesznie już mąż ze mną nie chodzi o spać o tej samej porze...wie że ma jakąś godzinę, półtorej zanim się ułożę z maluszkiem. :) Czasami jest jeszcze o 4 rano akcja kopanie :laugh:

Dziewczyny lekarz mi mówi jak się go pytałam czy muszę spać na lewym boku i czy mogę na plecach spać to powiedział " może pani jak tak wygodnie. Natura nie jest głupia, jak w trakcie snu przełoży się pani z lewego na prawy a potem na plecy to znaczy że tak ma być" :) Jak zrobi się pani niewygodnie to np się pani obudzi i tyle"
Poza tym jak mówię mamie i teściowej, które też przecież rodziły dzieci, że trzeba w dzisiejszych czasach spać na lewym boku bo żyła główna dolna i te bajery, to patrzą na mnie jak na UFO!!! :) Teściowa np. nigdy nie zasnełaby na lewym boku i zawsze śpi na prawym. :)
Na szkole rodzenia, na gimnastyce się spytałam o spanie na lewym boku to babka zaczęła się śmiać i mówiła, że taka MODA teraz. Bo jak tu spać na lewym boku jak dziecko jest tak ułożone że śpi na głowie wtedy i kopie w prawy bok? ;)

Dziewczyny ładnie wyglądacie. Też umieszczę zdjęcie jak mąż mi zrobi. Chyba, że później mam takie siedzące...
ewel spoko wyglądasz w tych okularkach choć trochę daleko na zdjęciu to widzę masz chyba takie fajne grube oprawki. Bym cię nie poznała teraz mimo, że się widziałyśmy.

Dziewczyny z wawy

pasują mi złote tarasy o 15 w poniedziałek w cofee heaven. Będę

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #343973 przez labelo
Dziewczyny, super fotki:)

To spotkanko w poniedzialek o 15.00 w Zlotych Tarasach, Coffee Heaven na parterze :),ale fajnie:)

12 lata 8 miesiąc temu #343991 przez labelo
To i ja się pochwale Brzusiem:)

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #344068 przez Dotka
Dziewczyny słodkie te wasze brzuszki a wy wyglądacie kwitnąco miło was zobaczyć chociaż tak wirtualnie :)

Co do spotkania to ja nie wiem jak to będzie ze mną nie wiem czy dam rade strasznie już puchnę od 2 dni woda mi się w organizmie zatrzymała ledwo łażę bo mnie biodro nawala strasznie dzis byłam u gina i mam bardzo duze dziecko w brzuszku 3317g i powiedział lekarz że moge w sumie w kazdej chwili rodzic ale że jak za dwa tygodnie nie urodzę a tak mam byc u lekarza to się spotkamy i znowu zrobimy usg bo może byc tak że niunia w 37 tygodniu będzie ważyła koło 4kilo więc wtedy mnie będzie brał na cesarkę do szpitala bo nie urodzę takiego dużego dziecka a więc teraz siedze w niepewności na biegu musze wyprać i torbe spakować powiem wam że mam stres juz duży.

12 lata 8 miesiąc temu #344079 przez akciak84
dotka
to ty się naprawdę pakuj bo mnie gino spytał jaktam torba?!mówiłam ci, że 4 kilo będzie pucia miała! Szkoda że nie dasz radę na spotkanie dotrzeć, ale trzymaj się zaleceń. Mój podobno koło 3 kilo będzie to jakoś go dam radę wypchnąć chyba na spokojniusio w maju:) ale i tak gino powiedział, że teraz poród to już stresu nie ma :) więc jestem podbudowana jakby co :laugh:

dotka jak będziesz rodzić, to ja jeszcze na sesji zdjęciowej brzusznej i mam zamiar zdążyć nie urodzić :)

12 lata 8 miesiąc temu #344097 przez misia88
No to widzimy się w poniedziałek o 15 w Złotych Tarasach. Ja też będę :)

Pięknie dziewczyny wyglądacie z brzuszkami :D Fajnie Was zobaczyć :D

Za godzinkę jedziemy do gina i zobaczymy naszą niunię :)

12 lata 8 miesiąc temu #344133 przez Dotka
akciak84 napisał:

dotka
to ty się naprawdę pakuj bo mnie gino spytał jaktam torba?!mówiłam ci, że 4 kilo będzie pucia miała! Szkoda że nie dasz radę na spotkanie dotrzeć, ale trzymaj się zaleceń. Mój podobno koło 3 kilo będzie to jakoś go dam radę wypchnąć chyba na spokojniusio w maju:) ale i tak gino powiedział, że teraz poród to już stresu nie ma :) więc jestem podbudowana jakby co :laugh:

dotka jak będziesz rodzić, to ja jeszcze na sesji zdjęciowej brzusznej i mam zamiar zdążyć nie urodzić :)

No widzisz miałaś racje lekarz tez dzis powiedział ze bedzie jak nic ponad 4 kilo dlatego juz jest taka duża więc musze uważac na siebie bo może sie poród w sumie zacząć w kazdej chwili ale że jak będzie grzecznie siedziała sobie w brzuszku to widzimy sie za dwa tygodnie i najprawdopodobniej bedą mnie ciąć bo dzidzia bedzie za duża do urodzenia.

Posiew miałam wyszło ok na hiv tez zrobiłam i też ok ile całe dziecko ma to nie wiem ale kośc udowąma chyba długą bo 75mm tak mi sie wydajeze to razy dwa daje mniej wiecej noge więc wyjdzie że 15cm nózke ma :D mój malusi Skarbek :D

12 lata 8 miesiąc temu #344134 przez Dotka
misia ja to jestem bardzo Ciekawa jak to u Ciebie bedzie :) jak wrócisz to isz szybciutko co i jak :)

12 lata 8 miesiąc temu #344143 przez patrysiuniusia
Jej dziewczyny tak nas czytam i az nie moge uwierzyć że już za kilka tygodni będziemy się wymieniać informacjami typu "a moje malenstwo zrobilo zieloną kupke, normalne? a co na krostki? itd itd... " :):):):)
Fajnie Was zobaczyć tak wirtualnie chociaż, chyba też jutro machne jakies zdjatko i wstawie jesli mi sie uda, jak ja nawet suwaka nie moge ustawic na tym zapyzialym komputerze;/

PONIEDZIAŁEK 15:00 ZŁOTE TARASY, BĘDĘ :)

12 lata 8 miesiąc temu #344144 przez akciak84
dotka
to mój miał ostatnio w 34 t.c. 65mm. Ta Twoja Żaba to gigant :)
Mój idzie w męża bo podobno jak się rodził to był krótki, ale ważył 3 i pół kilo. A ja byłam długa i 2600 gram ważyłam

12 lata 8 miesiąc temu #344151 przez patrysiuniusia
akciak84 podoba mi sie okreslenie "Zaba" :)
A jaki rozmiar bierzecie na poczatek do szpitala? Jesli gin mowi ze duza Zaba to np 62 a jak mala Zaba to 56 czy jak?

12 lata 8 miesiąc temu #344155 przez Dotka
No to chyba po Partnerze ;) długa :) dobrze że większość rzeczy kupiłam na 62-68 tak jak położna mi mówiła i na pierwszym badaniu krwi pielęgniarka że będzie sznurówka z 60 cm jak nic i chyba sie nie myliły :) ważne że zdrowa i wszystko ok :)
Najgorsze że straszne puchnę woda mi sie w dwa dni tak zatrzymała masakra porównalam sobie wage małej z poprzedniego usg to jest dwa razy większa po miesiącu jakoś tak szybko urosła ?

12 lata 8 miesiąc temu #344156 przez Dotka
Jak duza żaba to 62 mysle że będzie ok bo moze sie urodzić 60c wiec w 56 nie wejdzie a normalnie to 56.

jeszcze akciak ile twój mały mial obwodu główki ?? bo próbuje sobie jakos to wyobrazić jak ona duża jest teraz ma prawie 33cm to duzo ?? nie wiem bo to moja pierwsza żaba :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka