BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #344164 przez misia88
No i my po wizycie. Wszystko jest w porządeczku. Szyjka zamknięta, główka bardzo nisko (co czuję, bo bardzo naciska), posiew pobrany. Lili waży 2760g, lekarz powiedział, że rozwija się prawidłowo, a wód płodowych w normie. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344165 przez marzenieeee
Ja biorę 62 bo 56 nie mam chyba nic ... najwyżej będzie za duże

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu #344168 przez ewel7
misia dobrze, że u Was wszystko ok.

Ja dziś jakiś kryzys, to jak się czuję źle wpływa na moje samopoczucie i chce mi się ryczeć :( ... Mąż wziął się za sprzątanie bo widzi, że dobija mnie bałaganik wkoło. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

12 lata 8 miesiąc temu #344170 przez misia88
ewel Nie tylko Ty masz "humorki"... Jeszcze ta dobijająca pogoda...

12 lata 8 miesiąc temu #344173 przez MartiO
Dziewczyny fajnie macie, że wiecie na co się nastawić... moja ginka nie mówiła jaki jest duży... a jak pytałam to stwierdziła, że jeszcze się zmieni... w 32 tyg. wiem tylko, że kość udowa miała 6 cm... i niby poniżej 2 kg ale to tak na oko :( nie wiem czy będę miała jeszcze jakieś usg ale stawiam na to, że nie :( w 21 tyg. jak byłam u innego lekarza to mówił, że raczej jest drobny... zresztą nie ma po kim być duży raczej :silly: spróbuję wziąć część takich, część takich... ale w razie czego popakuję mężowi paczuszki to jak coś to dowiezie :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #344177 przez misia88
MartiO Wybacz, ale ja bym już dawno zmieniła takiego lekarza...

12 lata 8 miesiąc temu #344179 przez Dotka
Misia o rany to moja naprawdę jakaś duża dzidzia jest spora róznica wielkości a ty jesteś pare dni do przodu ode mnie a masz jakies inne wymiary?? np.HC czyli główki ?? albo nózki ??

12 lata 8 miesiąc temu #344180 przez MartiO
misia88 chodzę do lekarki w przychodni... także wybór niewielki... ogólnie ma spore doświadczenie i wogóle... jako jedyna ginka u nich robi też usg... robi to dobrze... ale na ogół jest tyle ludzi, że nie ma czasu na zabawę i tłumaczenie... poza tym usg nie mieści się w tym samym gabinecie... zobaczymy co teraz powie bo idę 24... miałam już 3 usg robione przez nią... wszystko było ok... tak więc pewnie nie zleci kolejnego... ale zapytam... a jak nie to może podejdziemy gdzieś prywatnie...

12 lata 8 miesiąc temu #344183 przez marzenieeee
MartiO a do kogo chodzisz?

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344189 przez MartiO
marzenieeee Kuźnicka-Hałaburda... ogólnie starsza już babeczka... tak koło 60 gdzieś...

właśnie się dowiedziałam, że naszemu Jakubkowi urodził się dziś Kuzyn... trochę przeraziły mnie wymiary bo Szymek ma 63 cm i waży 5 kg :ohmy: ... chociaż jego mama już w styczniu miała taki brzuszek jak ja mniej więcej teraz... mam nadzieję że Jakubek będzie jednak mniejszy :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #344199 przez aga2+1
My po wizycie u gina. Mała waży 2600g i jest ułożona idealnie do porodu:) Chciałam zobaczyć jej pysia, ale jak zwykle zakrywała się rączkami, a potem jeszcze nogę na głowę dała:) Za 2 tygodnie ktg , a za 4 tygodnie wizyta lub jak dobrze pójdzie porodówka.
Brzusie macie śliczniusie:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344205 przez misia88
Dotka Wymiary mojej małej to:
BPD - 92mm
HC - 324mm
FL - 68mm
AC - 318mm
Przy czym główkę ciężko było zmierzyć, bo mała bardzo wciśnięta w dół. :P
A ile Twój dzidziol waży i jakie ma wymiary, bo jakoś mi umknęło?

aga No to super wieści :) Już na tym etapie ciężko zobaczyć buziolka na USG :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344215 przez katiuszka
Dziewczynki wyglądacie naprawdę super! Wszystkie takie kwitnące i uśmiechnięte aż miło na Was patrzeć. Ja tez postaram się dorzucić swoją fotkę ale jutro bo mąż ma na telefonie i trzeba przerzucić a On ma zawsze pod górkę:)
Co do ciuszków to wezmę troszkę mniejszych troszkę większych bo jak faktycznie urodzę mega żabę to będzie klops przy ciuszkach na 56... A lekarz mówił, że wagowo tydzień do przodu ale jutro będę wiedziała konkretnie.
Ewel odpoczywaj ile wlezie, humorki teraz będą nas dręczyć. Ja się już zdążyłam dzisiaj pokłócić z moim bo chciał, żebym z nim poleżała a ja akurat obiad chciałam dokończyć i nerwy mnie wzięły bo ani nie odkurzone, podłogi brudne a ja mam leżeć bo akurat tak mój mąż chce i koniec. Już jest ok ale zdążyłam się rozpłakać i rzucić talerzem...
Aga ani się obejrzysz a pysia zobaczysz chwila moment:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344219 przez katiuszka
Dziewczynki a może wymienimy się numerami telefonów? fajnie byłoby dostać mms-ka ze zdjęciem maluszka jak się urodzi i wiedzieć, że wszystko jest u Was ok. Jeśli ktoś chce mój numer to piszcie na priv, chętnie się wymienię i będę czekać na dobre wieści. Po porodzie pewnie nie szybko tu zajrzymy:(
MartiO a czy kuzyn Jakubka urodzony naturalnie czy przez cięcie? Imponująca waga...
Aha i moja kuzynka urodziła przed wczoraj, dziewczynę waga 3070 ale nie podali wzrostu bo tam nie mierzą. Rodziła w Angli i wyszła ze szpitala po niespełna dobie, ciekawie co?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344233 przez aga2+1
A to mój brzusio w 29 tygodniu ostatnie dni karnawału:) Możecie się śmiać
Jak mi córka zrobi zdjęcie to jutro wstawię aktualne:)
katiuszka mój numer masz więc czekam na mms-a ja na pewno Ci wyślę z porodówki:)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka