- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
- Otrzymane podziękowania: 0
labelo Trzymaj sie bedzie dobrze dzidzia urośnie trzeba byc dobrej myśli
Ja tez sie juz stresuje po wczorajszej wizycie siorka moja mi juz powedziala że mam za duzo nie chodzić bo urodze wczesniej więc staram sie powolutku a roboty masa jeszcze więc musze sie streszczać ale powoli
beadka Powiem Ci że dziwne to ze płacisz a nic nie masz mój lekarz tego co potrzebuje robi sobie kopie ale oryginały wyników badań i tych laboratoryjnych i usg dostaje ja do ręki i trzymam wszystko w teczce z którą jeżdżę na w razie W.
Też się zaczynam bać dziewczyny masakra i ty porodem sie stresuje i tym że jak to będzie później i tym że wszyscy będa chcieli sie zwalić naraz do szpitala a ja wiem że my to spokoju bedziemy potrzebować.
Jeszcze na dodatek spac juz nie moge boli kręgosłup nie moge leżeć za długo ani na jednym ani na drugim boku drętwieją mi ręce jak za długo leze na którymś do tej pory nie miałam opuchlizny teraz od dwóch dni jestem cała spuchnięta wczoraj mi lekarz powiedzial że woda juz mi sie zatrzymala w organizmie. Ciężko stac chodzić masakra powiem wam że koncówka ciężka jest i ta obawa czy wszystko bedzie ok
ajłona HappyMummy Ja tez juz kopniaczków nie czuje takie przeciąganie i wkładanie nóżek w żebra.
Brzuszek tez mnie boli jak przed okresem ale czasem tez mnie tak jak by zakuje od dołu i wtedy paraliżuje mnie i sie ruszyć nie moge i ta się zastanawiam co to ?
Brzuch to ja mam ogólnie twardy bardzo bo Mala juz duza jest czuje sie troszke jakbym miała worek kości w brzuszku jest strasznie napięty.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Nie nalezy wyłaczac produktów z diety typu mleko, bo potem sami alergicy się rodzą.
Ja mam zamiar jeść prawie wszystko, jak będę karmić piersią (wyklucze tylko smażeninę i wzdymające typu kapusta, cebula). Nie chce, żeby dziecko na alergika wyrosło.
A ja piorę i prasuje już drugi dzień, ale to męczące - szczególnie prasowanie. Kręgosłup już mi siada.
Kupiłam dla Arturka pieska z bijącym sercem-jedyni mówią, że to super zakup, drudzy, że nie zobaczymy jak u nas zadziała.
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
Mi polożna mowiła, że właśnie teraz w 8-9 mies powinnyśmy wipijać litr mleka albo zamienników (jogurt, ser, twarożek)dziennie więc pij na zdrowie!!!
A co do stresu to mnie już chyba z miesiąc ogarnia- nie boję sie porodu tylko tego, czy poradzę sobie z maluszkiem...
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Ingrid29 u mojej koleżanki działało... miała owieczkę... jej mała ma ponad 2 lata teraz i nadal przed snem leci bicie serduszka, a nawet sama teraz ją szturcha żeby się włączyła... używała od samego początku... Męża bratowa zaczęła jakoś tak po miesiącu i to już nie był taki efekt... my mamy kupionego żółwika i też zamierzamy stosować
u mnie Młody też ostatnio bardziej przeciąganki niż kopniaki... chociaż jeszcze mu się trafia no i wyciąganie stópek w moje żebra to ostatnimi dniami podstawa... po kilka-kilkanaście razy dziennie
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy, bardzo, bardzo!!!
W środę idziemy na usg, zobaczymy, jak nie przybędzie, to w czwartek na oddział.
Po nocach nie mogę spać, snuje sie, jejku. Dzis spróbowałam zjeść ciasto-mówiąc sobie,ze to aby Maleństwo roslo i co.... cukier 198:(,porażka,muszę pozostać przy Wasie.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
zastanawianie się nad tym zostawiam lekarzom. Podobno w normie- dwóch tak twierdzi. Reszta mnie nie obchodzi
Mleka piję dużo...bez przesady kurde jakieś brednie można usłyszeć że uczula. Tak na dobrą sprawę wszystkiego za dużo jest nie zdrowo. Jak nie będziecie piły mleka to wam samym zęby zaraz powypadają bo będziecie miały za mało wapnia. A już o dzieciach nie wspomnę. A ja nie mam z tym problemu nawet w ciąży. Ani jeden ząb mi się nie popsuł. Piję miskę z płatkami corn flakes dziennie i lekarz powiedział że mam naturalne kakao dodawać (ew. dosłodzić) bo dużo magnezu. A magnez dobry na skurcze...tzn. przeciwko.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja podobnie jak Ingrid zakładam jedzenie wszystkiego oprócz smażonych tłustości i wzdymaczy. Mam nadzieję, ze dzidziuś mi pozwoli. Jak nie to masakra bo żarłok jestem ale przyzwoity tj lubię dobrze i zdrowo zjeść, zresztą kuchnia to moja pasja
- Paula88
- Wylogowany
- gaworzenie
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Alegria na pokarm mamy (oczywiście na jakiś składnik który mama zjadła) to albo wyspka albo kolka (chociaż kolka zależy od tego jak je dziecko-czy je łapczywie i połyka tlen lub gdy źle przystawiamy dziecko do piersi).
Ja tam nie słucham takich rad koleżanek, tylko rozmawiam z lekarzem.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
dotka
ja mam NIVEA...ale ich nie biorę, bo z tego co położna na szkole rodzenia mówiła nie są potrzebne