BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #344550 przez beadka7
Dziewczyny- ostatnio mam straszną jazdę na mleko, a nie wiem czy powinnam i czy mogę wogóle tyle go pić ??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344560 przez Dotka
akciak Ja myślę że to nie jest pół tylko że jest miedzy I a II stopniem czytałam że wszystko poniżej III do chyba 38tc jest ok :)

labelo Trzymaj sie bedzie dobrze dzidzia urośnie trzeba byc dobrej myśli
Ja tez sie juz stresuje po wczorajszej wizycie siorka moja mi juz powedziala że mam za duzo nie chodzić bo urodze wczesniej więc staram sie powolutku a roboty masa jeszcze więc musze sie streszczać ale powoli :(

beadka Powiem Ci że dziwne to ze płacisz a nic nie masz mój lekarz tego co potrzebuje robi sobie kopie ale oryginały wyników badań i tych laboratoryjnych i usg dostaje ja do ręki i trzymam wszystko w teczce z którą jeżdżę na w razie W.

Też się zaczynam bać dziewczyny masakra i ty porodem sie stresuje i tym że jak to będzie później i tym że wszyscy będa chcieli sie zwalić naraz do szpitala a ja wiem że my to spokoju bedziemy potrzebować.
Jeszcze na dodatek spac juz nie moge boli kręgosłup nie moge leżeć za długo ani na jednym ani na drugim boku drętwieją mi ręce jak za długo leze na którymś do tej pory nie miałam opuchlizny teraz od dwóch dni jestem cała spuchnięta wczoraj mi lekarz powiedzial że woda juz mi sie zatrzymala w organizmie. Ciężko stac chodzić masakra powiem wam że koncówka ciężka jest i ta obawa czy wszystko bedzie ok :dry:

ajłona HappyMummy Ja tez juz kopniaczków nie czuje takie przeciąganie i wkładanie nóżek w żebra.
Brzuszek tez mnie boli jak przed okresem ale czasem tez mnie tak jak by zakuje od dołu i wtedy paraliżuje mnie i sie ruszyć nie moge i ta się zastanawiam co to ?
Brzuch to ja mam ogólnie twardy bardzo bo Mala juz duza jest czuje sie troszke jakbym miała worek kości w brzuszku jest strasznie napięty.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344561 przez Dotka
Ja cały czas pije mleko :) i z tego co wiem to Akciak tez pije duzo mleka :)

12 lata 8 miesiąc temu #344572 przez Ingrid29
beadka7 jeśli masz ochotę na tyle mleka, to znaczy, że jest Ci potrzebne.
Nie nalezy wyłaczac produktów z diety typu mleko, bo potem sami alergicy się rodzą.

Ja mam zamiar jeść prawie wszystko, jak będę karmić piersią (wyklucze tylko smażeninę i wzdymające typu kapusta, cebula). Nie chce, żeby dziecko na alergika wyrosło.

A ja piorę i prasuje już drugi dzień, ale to męczące - szczególnie prasowanie. Kręgosłup już mi siada.

Kupiłam dla Arturka pieska z bijącym sercem-jedyni mówią, że to super zakup, drudzy, że nie zobaczymy jak u nas zadziała.

12 lata 8 miesiąc temu #344574 przez martynka790
beadka7
Mi polożna mowiła, że właśnie teraz w 8-9 mies powinnyśmy wipijać litr mleka albo zamienników (jogurt, ser, twarożek)dziennie więc pij na zdrowie!!!

A co do stresu to mnie już chyba z miesiąc ogarnia- nie boję sie porodu tylko tego, czy poradzę sobie z maluszkiem...

12 lata 8 miesiąc temu #344581 przez MartiO
beadka7 ja też piję dużo mleka... właściwie przez cała ciążę, teraz podobno maleństwa gromadzą sporo wapnia... a skądś trzeba je brać ;)

Ingrid29 u mojej koleżanki działało... miała owieczkę... jej mała ma ponad 2 lata teraz i nadal przed snem leci bicie serduszka, a nawet sama teraz ją szturcha żeby się włączyła... używała od samego początku... Męża bratowa zaczęła jakoś tak po miesiącu i to już nie był taki efekt... my mamy kupionego żółwika ;) i też zamierzamy stosować ;)

u mnie Młody też ostatnio bardziej przeciąganki niż kopniaki... chociaż jeszcze mu się trafia :silly: no i wyciąganie stópek w moje żebra to ostatnimi dniami podstawa... po kilka-kilkanaście razy dziennie :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #344609 przez labelo
Dziewczyny,
dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy, bardzo, bardzo!!!
W środę idziemy na usg, zobaczymy, jak nie przybędzie, to w czwartek na oddział:(.
Po nocach nie mogę spać, snuje sie, jejku. Dzis spróbowałam zjeść ciasto-mówiąc sobie,ze to aby Maleństwo roslo i co.... cukier 198:(,porażka,muszę pozostać przy Wasie.

12 lata 8 miesiąc temu #344610 przez akciak84
dotka
zastanawianie się nad tym zostawiam lekarzom. Podobno w normie- dwóch tak twierdzi. Reszta mnie nie obchodzi :laugh:

Mleka piję dużo...bez przesady kurde jakieś brednie można usłyszeć że uczula. Tak na dobrą sprawę wszystkiego za dużo jest nie zdrowo. Jak nie będziecie piły mleka to wam samym zęby zaraz powypadają bo będziecie miały za mało wapnia. A już o dzieciach nie wspomnę. A ja nie mam z tym problemu nawet w ciąży. Ani jeden ząb mi się nie popsuł. Piję miskę z płatkami corn flakes dziennie i lekarz powiedział że mam naturalne kakao dodawać (ew. dosłodzić) bo dużo magnezu. A magnez dobry na skurcze...tzn. przeciwko.

12 lata 8 miesiąc temu #344623 przez misia88
labelo Nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze! A jak się stresujesz to cukier też skacze...

12 lata 8 miesiąc temu #344686 przez KAMI
ja dzisiaj byłam w pracy oddać L4 i pogadać, laski mi mówią: najedz się teraz bo potem jak się karmi to nic nie można jeść...Jedna z dziewczyn ponoć po czekoladzie doprowadziła u córki do krwawienia z pępka. Nie miałam czasu dopytać ale słyszałyście o aż takich komplikacjach ???
Ja podobnie jak Ingrid zakładam jedzenie wszystkiego oprócz smażonych tłustości i wzdymaczy. Mam nadzieję, ze dzidziuś mi pozwoli. Jak nie to masakra bo żarłok jestem ale przyzwoity tj lubię dobrze i zdrowo zjeść, zresztą kuchnia to moja pasja :)

12 lata 8 miesiąc temu #344690 przez Paula88
Powiedzcie dziewczyny, czy macie coś takiego, że przy wstawaniu brzuch robi Wam się twardy? Ja mam tak od wczoraj, po konsultacji telefonicznej lekarka kazała mi leżeć i brać nospę, jak nie przejdzie to do szpitala :(

Nothing's gonna change my love for you :*
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32211

12 lata 8 miesiąc temu #344697 przez labelo
mi tez twardnieje, niezależnie,czy lezę, chodzę.... dziś w ciągu godziny naliczyłam 4 razy nawet...
wczoraj na KTG wyszły skurcze,ale nieregularne, lekarka powiedziała,ze jak będą regularne wtedy na porodówkę:P

12 lata 8 miesiąc temu #344699 przez Ingrid29
Kami nie wierzę, żeby od czekolady nastąpiło krawienie z pępka-dla mnie jakaś wielka ściema.

Alegria na pokarm mamy (oczywiście na jakiś składnik który mama zjadła) to albo wyspka albo kolka (chociaż kolka zależy od tego jak je dziecko-czy je łapczywie i połyka tlen lub gdy źle przystawiamy dziecko do piersi).

Ja tam nie słucham takich rad koleżanek, tylko rozmawiam z lekarzem.

12 lata 8 miesiąc temu #344730 przez Dotka
Dziewczyny jakie chusteczki nawilżające bierzecie do szpitala ja mam hugiski bo były w komplecie z pieluszkami i czapeczką myślałam tez o pampersach żeby kupic bo ja zawsze używam ich i jakos mi tak odpowiadają ale zastanawiałam sie tez nad zwykłymi bambino :)

12 lata 8 miesiąc temu #344737 przez akciak84
jakieś dziwne to uczulenie :) krew z pępka...to jakieś szmery-bajery :ohmy:

dotka

ja mam NIVEA...ale ich nie biorę, bo z tego co położna na szkole rodzenia mówiła nie są potrzebne

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka