- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
Co do staników to ja miałam małe B a teraz to ja juz chyba do D dochodze masakra strasznie duże mi urosły mi mama doradziła żebym kupiła sobie 80D ale tez nie wiem słuchajcie do szpitala to trzeba mieć ten stanik do karmienia moja kolezanka miesiac temu rodziła i powiedziala że kupiła stanik ale załozyła raz i zaraz zdejmowała bo nie bylo jej wygodnie więc ja już sama nie wiem kupować czy nie i w ogóle to nie slyszałam o tym że musza być miękkie staniki ja chcialam kupic usztywniany ale sama nie wiem co robic
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
a dodam jeszcze ze mój partner teraz wyjechał do pracy i sama jestem
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja właśnie wróciłam z zakupów, jestem wymęczona okropnie, ale bardzo szczęśliwa, bo skompletowałam całą wyprawkę Oczywiście byłam z mamą, bo mąż w delegacji
Ale mam już spokojną głowę przynajmniej. Zaraz tylko wstawię pranie, bo kupiłam pieluchy tetrowe i będę miała z głowy.
Martita to dobrze wiedzieć z tym mlekiem, ja bardzo chętnie piję i też jakoś nie mam zamiaru rezygnować z 50% produktów, bo tak jak mówicie potem alergicy się rodzą.
Co do piersi, to ja mam teraz pełny rozmiar B (przed ciążą ledwo co B ), ale za to mam wrażenie że brodawki są olbrzymie i bardzo ciemne, ale tak jak KAMI wydaje mi się, że piersi zrobiły się właśnie wiotkie, a na początku ciąży były takie fajne, że tak powiem "sterczące" i twarde
Ewel dobrze mówisz.. też słyszałam, że trzeba "na chama" próbować karmić piersią.. nawet jak boli, nawet jak nie ma na początku pokarmu.. wiele kobiet się zniechęca i dla własnego spokoju dają dziecku butlę. Ja jeśli Bozia pozwoli mam zamiar karmić conajmniej pół roku.
Monitora oddechu też nie mam zamiaru kupować.
Misia nie denerwuj się...tak to bywa z tymi chłopami:P ja od świąt z mężem nie rozmawiam, bo jesteśmy pokłóceni.. dobrze, że teraz wyjechał, to może troche zatęsknimy za sobą i nam przejdzie.
U mnie też piękna pogoda, też ok 12 stopni i zero wiatru
POZDRAWIAM SERDECZNIE MAMUŚKI
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
ja wlasnie tez tak mialam, w Wielka sobote w nocy, masakra, bol trzymal ok15 min, ale poczekalam, zmienilam pozycje i przeszlo. Pytalam ginia, co to znaczy, poiwedzial,ze to wszytsko przygotowywanie sie organizmu, tzw cwiczenia bojowe:P, chyba ,ze zaczynaja sie regularne bolesci, to na porodowka, jak przechodza, to............trza przetrwac
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Powiem Ci szczerze że sie przestraszyłam troszkę wiem że tkie bóle musza być ale trwało to 3 godziny takie bóle nachodziły i odchodziły usnełam sobie i już ok było teraz tez jest ok ale staram sie duzo nie chodzić no i uświadomiłam sobie że musze szybciutko torbę zapakować do szpitala
tez sie przestraszyłam bo tak jak lekarz powiedział żeby do 37 tc donosić i będzie ok chociaz mam duże dziecko to i tak teraz to wczesniak byłaby ahhh.. mam nadzieje że dziś nie bedzie takich atrakcji w nocy czy po tam tej akcji w wielka sobote powtórzyło Ci sie jeszcze raz coś taiego??
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Brzuszek juz mi sie opuszcza ale i tak jest dosyć wysoko jeszcze więc nie powinnam urodzić jeszcze ale wiadomo rózne rzeczy po ludziach chodzą
a jeszcze żeby mało było to jak te bole byly to mała dostała czkawki po czym zaczeła sie denerwowac jak zwykle tą czkawką i latała mi po całym brzuszku myślałam że zwariuje
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
to ty sie dziewczyno w końcu spakuj. Czego ci brakuje?
Bardzo cię rozumiem że nie ma twego faceta i nie masz wsparcia.
Mnie nic jeszcze nie boli, ale lekarz też o torbie gadał.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Brakuje mi paru rzeczy, na co już dziś zabrakło sił, ale to już naprawdę niewiele. Sprawę butelek jeszcze muszę przemyśleć bo nie wiem czy sens jest kupować od razu przy założeniu, że chcę karmić. Zresztą położna na szkole rodzenia mówiła, że jeśli wprowadzać butelkę (nawet zamiennie z piersią) to najlepiej dopiero po okresie połogu jak się unormuje laktacja.
Skusiliśmy się z Mężem na klin do spania z wałeczkami bocznymi (dałam troszkę mniej niż na podesłanym linku bo 119 zł)
www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=807&lang=pl
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Labelo niestety jedne mamuśki maja skurcze i dwa dni i rodzą a inne mają jeszcze 2 tygodnie albo i wiecej więc mam stres
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny macie sprawdzone przepisy na lasagne, ale bez mięsa mielonego?
katiuszka jak tam po wizycie u gina? Mam nadzieję, że wszystko ok daj znać
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
u nas też masakryczna pogoda wczoraj planowalismy grilla na dzisiaj, ale nic z tego
co do torby to ja też jeszcze nie mam spakowanej- ale jutro nadrobię bo mnie powoli strach nachodzi, że sie zacznie a ja nieprzygotowana...
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
U nas też pogoda do bani. Pochmurno... Buuu