BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #345895 przez MartiO
marzenieeee faktycznie jakoś tak radośniej się robi jak jest ładnie... oby jak najdłużej się utrzymała ;)

może jak Mężuś wróci uda się pomalować pokoik Jakubka ;)choć i tak wczoraj mi zapowiedział, że po lekturze różnych opinii zamierza mnie na czas malowania "usunąć" z domu :( i jak ja mam dopilnować żeby było tak jak chcę :unsure: :silly: zwłaszcza, że wymyśliłam sobie namalowanie łąki i nieba... z trawką i obłoczkami... którymi notabene miałam się osobiście zająć :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345931 przez Dotka
Dba o Ciebie Mąż i sie martwi i dobrze przynajmniej myśli o Tobie bo z tym różnie u facetów :P Troszke za późno już na to żebyś sama malowała :)

12 lata 8 miesiąc temu #345945 przez martynka790
A my wchodzimy w 9 miesiąc ;)
do 14 maja już niedaleko :D

12 lata 8 miesiąc temu #345946 przez Martita
misia koniecznie wstaw zdjęcia z sesji!!! :)
Dotka mnie już też połapują skurcze, ostatnio w nocy mnie silny złapał ale po 30 sekundach puścił i na tym koniec..to mogą być już takie przepowiadające..:) I brzuch mam twardy :)

Aga ja obowiązkowo kupuję monitor oddechu :) Wiem, że cholerstwo drogie ale w związku, że mi dziecko w rodzinie zmarło na tę śmierć łóżeczkową jestem bardzo wystraszona..:)

Tragiczna jest dziś pogoda!Leje cały dzień od rana..z lenistwa nie poszłam na krew i siuśki..:)Ale mam za to kołyseczkę już w domku i przemeblowanie małe było :) Jak wsadzę do niej pościel to zrobię zdjęcie,bo na razie mój małżonek kochany urządził z niej sobie składowisko pierdół :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345949 przez MartiO
Dotka wiem, że się martwi i że dba o nas od samego początku ;) na to akurat nie mogę narzekać ;) czasem nawet za bardzo :lol: cieszy mnie to, ale czasem trochę się z nim droczę i martwię o niego z kolei jeśli np za dużo dźwiga pod "tą naszą górkę".

A co do pokoiku to nie jest jakiś nie wiadomo jak duży czy wysoki... taki trochę kwadrat ok 3,7 m i wysokości od 190 do 164 ok... nie zamierzałam malować "tła" tylko takie pierdołki jak trawa, przecierki ala obłoczki i z filarka który podtrzymuje dach zrobić drzewo... no i ewentualnie mieszać, tudzież sprawdzać i zatwierdzać kolorki :silly: całość na razie wygląda jakoś tak... choć zdjęcie robione ponad rok temu i trochę już tam pozmienialiśmy ;)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #345953 przez KAMI
Martita napisał:

Tragiczna jest dziś pogoda!Leje cały dzień od rana..z lenistwa nie poszłam na krew i siuśki..:)[/quote]

ha ha ja dokładnie tak samo, gbs już porobione ale zerwać się o 7.00 w taką pogodę to lekka przesada jak dla mnie.. :P
mam nadzieję, że wypogodzi się trochę bo w przyszłą środę idę do lekarza i wypadałoby mieć wyniki ;)

12 lata 8 miesiąc temu #345955 przez KAMI
MartiO fajny pomysł z drzewem :)

ja znowu planuję fotoobraz z dzidziusiem w jakiejś fajnej pozie :laugh:
akurat mam do tej usługi tani dostęp :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #345961 przez Dotka
Ja juz mam za sobą te badania :) posiew ok krew jak przed ciażą :) mocz idealny więc wszystko odpukać jest ok :) ja się nigdy nie zrywałam u mnie w przychodni do 11 pobierają krew więc zawsze tak na 9-10 jeździłam :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345968 przez Dotka
Martita Nio ja jutro w 9 miesiąc wejdę :)

MartiO To można Ci nawet pozazdrościć :P :) a pokoik suuuper :D mam nadzieje że przy drugim dziecku my tez sie juz dorobimy może nawet domu byłoby miło ale wiadomo jak w tych czasach jest :/

Ale moja Córeczka dziśiaj mi rozrabia w brzuszku chyba jej juz bardzo ciasno rozpycha sie strasznie :)

Labelo a ty jesteś ?? jak te twoje mokrości ??

12 lata 8 miesiąc temu #345974 przez ewel7
MartiO myślę, że pomysł z pokoikiem fajny choć Ty chyba faktycznie powinnaś się już oszczędzać.

Dotka co do bransoletki to może faktycznie zbędny bajer, ale z drugiej strony jak sobie myślę o tym co mówiła położna na szkole rodzenia, że kobieta na początku przemęczona, roztargniona to może się przydać, a chyba łatwiej z tym niż robić zapiski w dzienniczku.

Polecam Wam Mamusie nowe wydanie M jak Mama jest w prezencie bardzo fajny poradnik dotyczący karmienia i laktacji. Właśnie czytam... Ja zresztą kupuję co miesiąc bo są bardzo fajne artykuły o ciąży i pielęgnacji maluszka.

Jak tam Wawki spotkanko? Mocno żałuję, że nie zdołałam dotrzeć przez to choróbsko paskudne :(

12 lata 8 miesiąc temu #345997 przez MartiO
ewel7 co do bransoletki... myślę, że wystarczy jakaś zwykła... albo słyszałam też kiedyś w jakimś programie o noszeniu obrączki lub jakiegoś pierścionka na tej stronie z której piersi się karmiło :silly: gorzej z zaznaczaniem na tym godzin... ale może jakaś forma wieszanego zegarka np. w miejscu karmienia z ustawianymi wskazówkami?

12 lata 8 miesiąc temu #346044 przez misia88
MartiO A nie za późno na to malowanie? Słyszałam, że pokój dla dziecka trzeba malować co najmniej na 3 miesiące przed narodzinami, żeby farby nie zaszkodziły dziecku...

Ja właśnie wróciłam ze spotkanka. Była akciak i... tylko ona. Szkoda, że nikt więcej nie przyszedł, bo było bardzo miło. :) Następnym razem napiszcie wcześniej, jeśli Was nie będzie, bo w tej sytuacji nie umawiałybyśmy się w Centrum, skoro obie mieszkamy blisko siebie i mogłyśmy spotkać się np. w Wola Parku... :)

Co do sesji to w końcu dzisiaj doszła do skutku. Było bardzo sympatycznie i śmiechowo :) Mam nadzieję, że efekt końcowy też wyszedł super :D

12 lata 8 miesiąc temu #346058 przez labelo
Dziewczyny, wybaczcie, wczoraj przez caly dzien mialam "mokro", wieczorem podjechalam na izbe i........zrobili ktg, a tu skurcze co 5 min, przyjeli mnie na patologie (i tak mialam skierowanie ze wzgledu na podejrzenie hipotrofii u Malej), no i leze w szpitalu takim sposobem... w nocy bol brzucha,ale skurcze ustapily, dzis ktg i wyszly moze 2-3 skurcze.
Mialam usg,Mala przybrala na wdze,jupi!
jestem na obserwacji, zobaczymy,jej, jak ja nie lubie szpitali:(

12 lata 8 miesiąc temu #346070 przez misia88
labelo Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za Was.

12 lata 8 miesiąc temu #346072 przez Poziomka
labelo doskonale Cię rozumiem. Też leżałam na patologii, dasz radę :*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka