- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam pytanie do Was odnośnie stanika do karmienia. Kurczę nie potrafię sobie z tym poradzić, zawsze używam z fiszbinami, mam dość spory biust (przed ciążą 90/95 D. Nie wiem czy zniosę moje bombałki w takim nieusztywnianym bez fiszbin, znalazłam też takie staniki usztywniane z fiszbinami ale ponoć są od 2 miesiąca po urodzeniu. Czy wiecie coś więcej na ten temat ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
KAMi ja nigdy nie miałąm za bardzo biustu, teraz też niewiele więcej go mam, zobaczymy może po porodzie albo tuż przed coś mi przybędzie (mam nadzieję

- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
co do staników... no cóż... ostatnio byłam w jednym sklepie i babeczka ma mi ściągnąć... bo nie ma w standardzie takiego rozmiaru jak potrzebuję... mało tego za jeden będę musiała zapłacić ok. 160 zł

- beadka7
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2

A pieluchy też kupiłam Pampersa

- marzenieeee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja mam chusteczki pampersa i huggisy tak samo pampersy
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ewel7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja się wybieram dziś z mężem skompletować trochę wyprawki, mam nadzieję, że uda się większość rzeczy zakupić. Wczoraj na szkole rodzenia położna zaczęła nam trochę mówić o laktacji, powiedziała, że trzeba dziecko przystawiać do piersi od razu nawet jeśli ma się wrażenie, że jeszcze nie ma pokarmu. Odruch ssania podobno ma pobudzić jego wydzielanie i wszystko zaczyna się w głowie. Powiedziała też, że bardzo mało matek ma z tym problem. Trochę mnie uspokoiła bo ostatnio miałam koszmary, że nie mam pokarmu i że przez to nawet nie próbuje nakarmić maluszka.
Miłego dnia Brzuszki, odezwę się jak wrócę z zakupów

- marzenieeee
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MartiO
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- misia88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
- KAMI
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
dzień dobry Kochane
Ja się wybieram dziś z mężem skompletować trochę wyprawki, mam nadzieję, że uda się większość rzeczy zakupić. Wczoraj na szkole rodzenia położna zaczęła nam trochę mówić o laktacji, powiedziała, że trzeba dziecko przystawiać do piersi od razu nawet jeśli ma się wrażenie, że jeszcze nie ma pokarmu. Odruch ssania podobno ma pobudzić jego wydzielanie i wszystko zaczyna się w głowie. Powiedziała też, że bardzo mało matek ma z tym problem. Trochę mnie uspokoiła bo ostatnio miałam koszmary, że nie mam pokarmu i że przez to nawet nie próbuje nakarmić maluszka.
Miłego dnia Brzuszki, odezwę się jak wrócę z zakupów
No właśnie, ja zewsząd od położnych, lekarzy, z gazet, z artykułów słyszę, że bardzo mało matek ma problem z karmieniem, a znowu znajome wszystkie miały z tym problem

też się boję, zwłaszcza, że ostatnio piersi stały się wiotkie i nie tak nabrzmiałe jak w połowie ciąży. Siary też nie uświadczyłam...
- ruzyczka18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Martita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Do szpitala spakowałam chusteczki Pampers Sensitive, szpital mój na stronie internetowej napisał, żeby spakować chusteczki.
Z tym pokarmem to i ja mam obawy..mam miseczkę D, piersi powiększyły mi się o rozmiar, ale są miękkie i sutki małe jak na moje oko..boję się, moja matka miała nas trzy i żadnej piersią nie wykarmiła..siostra syna też nie wykarmiła..chciałabym troszkę chociaż pokarmić, ale od września i tak idę do pracy więc mały przejdzie na butlę..;/
- aga2+1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
We Wrocławiu słoneczko i ok 12 stopni:) Po obiadku pójdę na spacer z psem:) Trzeba się troszkę poruszać póki jeszcze można. Co do chusteczek to mam pampers i huggies. Do torby spakowałam huggies wraz z pieluszkami huggies chociaż czytałam opinie o pieluszkach huggies własnie tych najmniejszych z wycięciem na pępek, że są dobre , ale tylko w dzień jak się zmienia je co 3-4 godziny, a w nocy czasami przepuszczają ( tak po 6-7 godz.). Zobaczymy chociaż w szpitalu na pewno nie prześpimy całej nocy, bo maluchy często się budzą na papu to i pieluszkę można zmienić.
Czy kupujecie monitor oddechu? Teraz tak wszyscy zachwalają te urządzenia. Jak moje dzieciaki były małe to takich wynalazków nie było i czasami jak maluch spał w nocy dłużej niż 5-6 godzin to zrywałam się do łóżeczka i sprawdzałam czy oddycha. Tanie to to urządzenie nie jest, ale chyba spokojniej zostawia się dziecko samo w łóżeczku nawet w ciągu dnia. Sama już nie wiem