BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #345242 przez KAMI
a ja właśnie czytam i przepakowuję torbę

www.nowamatkapolka.pl/plugins/_newsedit/...35/index.php?lang=pl

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345254 przez aga2+1
ja mam torbę spakowaną dla siebie i drugą dla malucha. Mam 2 opakowania podpasek tych poporodowych z bella i podkładów na łózko mam kilka bo podobno jest to wymagane + koszule, szlafrok, klapki i bielizna jednorazowa i bawełniana. Dla malucha ubranka, pieluszki, chusteczki, krem do pupy i mydełko do kapieli, ręcznik, ale nie spakowałam szczoteczki do włosów, bo moje dzieci rodziły się łyse hehe, ale podobno Tosia ma włoski co było widoczne na usg 3d (ale mogą być takie cienkie piórka no trudno jak będzie potrzeba to mąż dowiezie. Tyle tych dupereli trzeba zabrać, że 2 torby wyszły. Najwięcej miejsca to te podpaski i podkłady zajmują :S

12 lata 8 miesiąc temu #345285 przez Poziomka
Hejka :D
U nas też już torba spakowana, tzn dwie,jedna dla mnie, a druga dla synusia. Jeżeli chodzi o drobiazgi to takie rzeczy jak kubek, szcztućce i talerz, termometr, papier toaletowy. Szczerze mówiąc to trzeba chyba mieć ze sobą wszystko. Klapki pod prysznic, kapcie, kosmetyki typu żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej kupiłam biały jeleń no i wiadomo cała reszta co jest potrzebna. A dla syniusia mam pieluszki z pampersa jedynki dla noworodka, kosmetyki z bambino, ubranka, na wyjście zabrałam ciepły pajacyk z kapturkiem, rożek,kocyk, pieluchy tetrowe,smoczki, szczoteczke i chyba tyle :P

12 lata 8 miesiąc temu #345290 przez Poziomka
A ile w ogóle przytyłyście ? Ja jakies 9kg :P

12 lata 8 miesiąc temu #345301 przez misia88
U mnie też 2 torby, jedna dla mnie, druga dla dziecka. Ja mam przygotowaną całą listę i jest dosyć długa. Jeszcze mała reklamówka rzeczy dla męża będzie :P

Ja przytyłam 7kg.

12 lata 8 miesiąc temu #345316 przez Ingrid29
U mnie też marna pogoda, zimno i wieje-nadrabiam więc lektury-później pewnie nie będe miała na to czasu. Ja też prawie spakowana, bo wczoraj kończyłam prasowanie ubranek.

Misia ja też 7 kg. do przodu, mi zostało jeszcze około 5 tygodni więc coś jeszcze na pewno przybędzie. Ja zaczełam tyć dopiero na sam koniec, bo w ciągu miesiąca doszło 2,5 kg.

Jeszcze 2 tygodnie i powoli nasze mluchy będą wyskakiwać z brzuszka. Będziemy czekać na zdjęcia dzidziusiów- o ile świeżo upieczone mamusie będą miały czas i siłe na pochwalenie sie potomkiem :)

12 lata 8 miesiąc temu #345319 przez akciak84
ja przytyłam na razie 12 kg i cały czas jeszcze waga idzie. U mnie tak od początku 8 miesiąca nieźle wzrasta. Synek dostaje tłuszczyku. Mam dziewczyny gastrofazę. Tylko bym jadła ostatnio.

12 lata 8 miesiąc temu #345320 przez misia88
U mnie pewnie gdyby nie dieta cukrzycowa to byłoby już z 15kg na plusie :P
Mam silny zamiar schudnąć po porodzie do jeszcze niższej wagi niż przed ciążą, ale jak to będzie to się okażę. 30 czerwca mamy wesele u znajomych i chciałabym ładnie wyglądać :P

12 lata 8 miesiąc temu #345323 przez akciak84
ingrid
a ja ci pisałam swego czasu na priw, ze możemy się spotkać w Olsztynie :) Mamy tam mamusie i teściów.

Dziewczyny z wawy

pamiętacie że jutro 15 w coffe heaven złote tarasy

12 lata 8 miesiąc temu #345325 przez labelo
Właśnie,właśnie,jutro 15.00:) złote tarasy.
kurcze, dziś juz myślałam,ze wody mi sie sączą, takie "mokro" czuje cały dzien..., nie wiem juz sama, jak do wieczora tak będzie,podjadę na izbe, wykonać test z podpaski.
Nie mam pojęcia, jak odróżnić wody od np nietrzymania moczu,ale nigdy z nietrzymaniem moczu nie miałam problemu....

12 lata 8 miesiąc temu #345331 przez Poziomka
misia88 my tez idziemy na wesele w czerwcu, tylko, że 23 :D

12 lata 8 miesiąc temu #345332 przez ewel7
u nas niecałe 12 na plusie, ale w ostatnich tygodniach zauważyłam dużo mniejszy przyrost wagi. Co do spotkania to niestety nie dotrę bo muszę iść jutro do lekarza, jakieś zło mnie dopadło brzydki kaszel, stan podgorączkowy... mam tylko nadzieję, że nic się nie zadzieje przedwcześnie przez to i jutro lekarz coś zaradzi... mąż kazał mi leżeć w łóżku...

12 lata 8 miesiąc temu #345334 przez Dotka
Ja własnie jestem w fazie prasowania pierwszego prania to co juz wyschło :) powiem wam że to dużo przyjemności sprawia chociaż troszkę męczące :)

Ja to mam z 18 na plusie mała jest duża 3.300 ma i rośnie zatrzymała tez mi sie woda w organizmie i lekarz mnie uspokajał że to dlatego ta waga tak skoczyła ale wiadomo okaże się po porodzie :P

dziś po tej awarii ostatniej powiem wam szczerze spałam cała noc i bóli nie mialam ufff... :D niech tam posiedzi młoda chociaż do kolejnej wizyty u lekarza :)

akciak Ja przez cała ciążę nie miałam zachcianek praktycznie ani ochoty na słodycze a eraz mnie też napada na sam koniec a to sernik bym zjadła a to kakao :silly: he he :woohoo:

Ja to nie dam rady podjechać do zlotych :( ale wam życze miłego spotkania :)

labelo
daj znać co i jak u Ciebie w razie W

Co do torby tez sie zastanawiam czy w jedną sie zmieszcze ???

Dziewczyny z Warszawy powiedzcie gdzie planujecie rodzić ??

12 lata 8 miesiąc temu #345336 przez akciak84
dotka
no ja bym chciała aby mój tyle miał właśnie z 3300 jak się urodzi. Sądząc po apetycie to całkiem możliwe.
A ty się ogarniaj ładnie i nigdzie nie łaź jak ci lekarz powiedział że możesz z końcem kwietnia albo nawet w każdej chwili rodzić :) Dobrze że już masz poprane w końcu.

Dziewczyny jak czegoś zapomnimy spakować to chyba przeżyjemy co?

ewel
to się kuruj, szkoda, że cię nie będzie

dziewczyny z wawy to kto będzie? labelo, misia?

12 lata 8 miesiąc temu #345340 przez katiuszka
Hej dziewczynki, pogoda faktycznie pod psem:( 2 dni mnie nie było a tyle stron do czytania masakra:) Nadrobiłam. U mnie póki co wszystko dobrze, twardnieje brzusio bardzo często ale to nie jest aż tak bardzo uciązliwe. Moja malutka waży 2030 g w 34 tygodniu i wszystko dobrze.
Nie dała sobie zrobić zdjęcia buziaka tak jak u Ciebie Aga bo sobie z pępowiny zrobiła przepaskę na oczy:) taka incognito chciała być...
Przytyłam od początku ciąży około 13 kg.
Misia mnie mój mąż też wkurza, mam nadzieje że wraz z narodzeniem Soni ja się trochę wyluzuję i on tez. Burza hormonów nie jest dla nas łaskawa.
Labello będzie dobrze kochana, daj znać po usg.
Ja torby nadal nie spakowałam, wciąż brakuje mi czasu i sił. W weekend miałam szkołę i teraz myślę tylko o odpoczywaniu:) Pewnie lada moment obudzę się z ręką w nocniku, zostanie mi kilka dni do porodu a ja będę w lesie ze wszystkim, prasowaniem, pakowaniem, malowaniem pokoju...
Jestem w szoku, że niektóre z Was juz za 2 tygodnie zostaną mamusiami. Czas tak szybko leci.
A możecie podesłać link z taką zabawką z bijącym serduszkiem? Ciekawa jestem, może to być świetny sposób na spokojny sen maleństwa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka