- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- JAGIELO
- Wylogowany
- gaworzenie
ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza??!!
i jak juz piszecie o poradnikach to czytalyscie "jezyk niemowlat" Tracy Hogg? Co o nim myslicie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patusia9020
- Wylogowany
- gaworzenie
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Jagielo
Tutaj jest takie zestawienie pokazywarka.pl/majowki2012/ mamuś majowych
Co do mnie, to brakuje mi paru pierdółek, ale jestem na dobrej drodze do skompletowania całej wyprawki
Dziewczyny ustawcie sobie suwaczki
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ciesze sie, ze mnie tak przywitalyscie )
a wiec dziewczyny to moja pierwsza ciaza, jezeli lekarz sie nie pomylil bedzie synek )
a imie wybralismy w sumie z mezem bez zadnych klotni i bedzie Olivier pisane przez v bo mieszkamy w sydney )
postaram sie jak najszybciej nadrobic to forum ale zeby przeczytac 220 stron to troche mi zajmie ale ciesze sie, ze bede miala sie z kim dzielic wszelkimi informacjami.
labelo- zazdroszcze Ci tego usg, bo tu w Australii maja troche inne zasady i ja mialam tylko 2 usg i na wiecej sie nie zapowiada poki wszystko bedzie ok. kolejne usg robia tylko jesli jest jakies zagrozenie. A tak bym chciala zobaczyc moje malenstwo...
jak wy sie czujecie?? napiszcie (bo jeszcze nie jestem w temacie) co Wy bedziecie mialy? i czy wybralyscie imiona?
jak Wam ida przygotowania? macie juz wszystkie potrzebne rzeczy?
cześć koleżanko Gdzie Cię (Was) tam wywiało Nie tęsknisz za POlską. U was pewnie gorąco
nam brakuje jeszcze wanny, ale mamy upatrzoną w mothercare
ja też będę miała suynka -Arturka
- patusia9020
- Wylogowany
- gaworzenie
- patusia9020
- Wylogowany
- gaworzenie
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
To normalne, że każda z nas chce jak najlepiej przygotować siebie i dom do narodzin, i że nie możemy się doczeać przyjśćia na świat naszych pociech, nie masz co sobie wyrzucać, że to Twoja wina, poprostu teraz dużo odpoczywaj U mnie też jest tak, że ja cały czas sama w domu, a mąż w pracy, niestety taka kolej rzeczy.
- JAGIELO
- Wylogowany
- gaworzenie
beadka7- dziekuje za tego linka, fajnie to tak zrobilyscie z ta tabelka
akciak84- to prawda, wywialo nas daleko, a zaczelo sie od tego, ze zachcialo nam sie tu troche doksztalcic i tak na razie zostalo ale moze wrocimy do Polski co powoli planujemy bo tak z daleka od rodziny nie widzi mi sie to. a jesli chodzi o pogode-to prawda mamy jesien ale jest 25 stopni takze w krotkim rkawku smigamy.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
skąd jesteś?
u mnie mąż też pracuje i ostatnio ma jakiś zachrzan do projektu, ale potem będzie miał czas
Nie mogłam zasnąć gdzieś do 1 w nocy bo synek tak skakał, ze zaczęłam się martwić. Ale to chyba było zmęczenie. Teraz też się pręży i wchodzi nóżkami po bebechach.
Ciężko jest siedzieć w domu, ale staram się o tym nie myśleć. Jeszcze jakieś 4 tygodnie i będzie ładna pogoda to będę na świeżym powietrzu dosiadywać terminu Ale słyszałam że te pare tygodni przed porodem nie są łatwe niestety. Musimy jakoś przeżyć Potem jak będzie dzidzia to nie będziemy wiedziały w co ręce włożyć.
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
pokazywarka.pl/majowki2012/
Ja własnie czekam aż mi łózeczko przywiozą miało być dziś ale przesuneło sie na jutro w domu masakra czekam jeszcze na szafe która ma tez przyjechać mam taki bałagan że szok
Póki szafy nie bedzie ubranka niepoprane ogólnie w lesie ze wszystkim a juz mi sie coraz mniej chce znaczy chcieć chce ale sił mniej
Dziewczyny czy wy tez juz czujecie łokietki i kolanka ja praktycznie nie mm juz takich gwałtownych ruchów w brzuszku teraz to juz tylko przeciąganie wyciąganie i kolana łokcie wystające czasem to boli ale i tak słodkie to wycałuje te łokietki i kolanka jak się urodzi
Katiuszka Nie martw sie nawet jak juz my bedziemy miały poród za sobą to przecież nie zostawimy Cie tu samej
twoje słowa pomagają bo obawy są co do tego wszystkiego jak to będzie.
labelo no ja za tydzień idę i tez bede miała usg 12 o godz.12 he he he jak bedziesz po usg to daj znać co i jak
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie lekarz w poniedziałek opindolił bo siedziałam u niego i mała mi tak w brzuszku się prężyła no i tak ją pogłaskałam żeby sie rozluźniła no i dostałam po uszach od lekarza powiedział że nie wolno tak miziać się po brzuszku bo urodze za wcześnie a wcześniej niż za 3tyg to nie moge zacząć rodzić ale cięzko sie powstrzymac teraz staram sie bardziej dotykac nie głaskać i łaskotać tam gdzie się wypycha
okazuje sie że moje słoneczko ma straszne łaskotki jak trafisz na nóżkę to jest całkiem śmiesznie
a wczoraj mnie brzunio troszkę swędział w jednym miejscu to sie podrapałam tak normalnie a Alicja tak się przestraszyła słodkie to było nie spodziewała się bo nic nie wystawiała a tu nagle ja drapie
- patusia9020
- Wylogowany
- gaworzenie
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania