BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #341675 przez JAGIELO
katiuszka- ciesze sie, ze mamy ten sam termin :D
ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza??!!

i jak juz piszecie o poradnikach to czytalyscie "jezyk niemowlat" Tracy Hogg? Co o nim myslicie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #341676 przez patusia9020
witam:) czy moge sie przyłączyć?:)termin mam na 9 maja:) poprzedni lekarz wyliczył mi na koniec kwietnia ale okazało sie ze 9 maj jest data trafniejsza:) jestem w 35/ 36 tygodniu:) mam nadzieje ze bede mogła z wami poklikać o naszych skarbach i wspólnie dzielic sie kolejnymi narodzinami naszych aniolków:)

12 lata 8 miesiąc temu #341680 przez beadka7
Patusia oczywiście, każda przyszła mamusia majowa mile widziana :)

Jagielo
Tutaj jest takie zestawienie pokazywarka.pl/majowki2012/ mamuś majowych :)

Co do mnie, to brakuje mi paru pierdółek, ale jestem na dobrej drodze do skompletowania całej wyprawki :)

Dziewczyny ustawcie sobie suwaczki :)

12 lata 8 miesiąc temu #341684 przez akciak84
JAGIELO napisał:

ciesze sie, ze mnie tak przywitalyscie :))

a wiec dziewczyny to moja pierwsza ciaza, jezeli lekarz sie nie pomylil bedzie synek :))
a imie wybralismy w sumie z mezem bez zadnych klotni i bedzie Olivier pisane przez v bo mieszkamy w sydney :))

postaram sie jak najszybciej nadrobic to forum ale zeby przeczytac 220 stron to troche mi zajmie ale ciesze sie, ze bede miala sie z kim dzielic wszelkimi informacjami.

labelo- zazdroszcze Ci tego usg, bo tu w Australii maja troche inne zasady i ja mialam tylko 2 usg i na wiecej sie nie zapowiada poki wszystko bedzie ok. kolejne usg robia tylko jesli jest jakies zagrozenie. A tak bym chciala zobaczyc moje malenstwo...

jak wy sie czujecie?? napiszcie (bo jeszcze nie jestem w temacie) co Wy bedziecie mialy? i czy wybralyscie imiona?

jak Wam ida przygotowania? macie juz wszystkie potrzebne rzeczy?

cześć koleżanko :) Gdzie Cię (Was) tam wywiało :laugh: Nie tęsknisz za POlską. U was pewnie gorąco

nam brakuje jeszcze wanny, ale mamy upatrzoną w mothercare

ja też będę miała suynka -Arturka

12 lata 8 miesiąc temu #341685 przez patusia9020
dziękuje:):* kurcze wiecie został ponad miesiac a ja juz tak bardzo nie moge sie doczekać....:) ale wczoraj czułam wyrzuty sumienia:( ciagle mówiłam oleńce zeby juz sie urodziła a wczoraj okazało sie ze niunia ma wysokie ciśnienie ...i musze leżec...za dużo szalałam...tzn. sprzatałam i wogole i to na niunie zle wpływa...wiec musze leżeć.... poczułam sie tak jak bym to wykrakała...a przeciez rozumiem ze niunia powinna jeszcze rosnać...poprostu tak chciała bym ja przytulic....

12 lata 8 miesiąc temu #341688 przez patusia9020
przepraszam ze sie tak rozpisuje...ale wiecie mam jakis dziwny nastrój dziś...mąż w pracy..ja całe dnie w domku sama...i juz chyba mi na glówke pada he he wiecie jak chciala bym mieć tu rodzinke....isc z siostra na kawe... mam tylko ja...i to 500 km odległości.... dobrze ze teraz mam was:)

12 lata 8 miesiąc temu #341693 przez beadka7
Patusia jak tylko masz ochotę i potrzebę to pisz :)

To normalne, że każda z nas chce jak najlepiej przygotować siebie i dom do narodzin, i że nie możemy się doczeać przyjśćia na świat naszych pociech, nie masz co sobie wyrzucać, że to Twoja wina, poprostu teraz dużo odpoczywaj :) U mnie też jest tak, że ja cały czas sama w domu, a mąż w pracy, niestety taka kolej rzeczy.

12 lata 8 miesiąc temu #341694 przez JAGIELO
witaj Patusia9020 :) ja tez dopiero co dolaczylam

beadka7- dziekuje za tego linka, fajnie to tak zrobilyscie z ta tabelka :)

akciak84- to prawda, wywialo nas daleko, a zaczelo sie od tego, ze zachcialo nam sie tu troche doksztalcic ;) i tak na razie zostalo ale moze wrocimy do Polski co powoli planujemy bo tak z daleka od rodziny nie widzi mi sie to. a jesli chodzi o pogode-to prawda mamy jesien ale jest 25 stopni :) takze w krotkim rkawku smigamy.

12 lata 8 miesiąc temu #341697 przez akciak84
patusia
skąd jesteś?

u mnie mąż też pracuje i ostatnio ma jakiś zachrzan do projektu, ale potem będzie miał czas :)
Nie mogłam zasnąć gdzieś do 1 w nocy bo synek tak skakał, ze zaczęłam się martwić. Ale to chyba było zmęczenie. Teraz też się pręży i wchodzi nóżkami po bebechach.

Ciężko jest siedzieć w domu, ale staram się o tym nie myśleć. Jeszcze jakieś 4 tygodnie i będzie ładna pogoda :) to będę na świeżym powietrzu dosiadywać terminu :laugh: Ale słyszałam że te pare tygodni przed porodem nie są łatwe niestety. Musimy jakoś przeżyć :) Potem jak będzie dzidzia to nie będziemy wiedziały w co ręce włożyć.

12 lata 8 miesiąc temu #341703 przez marzenieeee
Witam nowe mamusie :)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #341709 przez Dotka
JAGIELO patusia9020 Witajcie :) napiszcie do dziewczyna84 z forum to doda was do naszej pokazywarki :) napiszcie jej na priv wszystkie dane potrzebne do uzupełnienia tabelki a napewno Was doda :woohoo: www.zapytajpolozna.pl/3999-dziewczyna84/?task=showprf dodaje profil żebyście szukac nie musiały :)
pokazywarka.pl/majowki2012/

Ja własnie czekam aż mi łózeczko przywiozą miało być dziś ale przesuneło sie na jutro w domu masakra czekam jeszcze na szafe która ma tez przyjechać mam taki bałagan że szok
Póki szafy nie bedzie ubranka niepoprane ogólnie w lesie ze wszystkim a juz mi sie coraz mniej chce :P znaczy chcieć chce ale sił mniej

Dziewczyny czy wy tez juz czujecie łokietki i kolanka ja praktycznie nie mm juz takich gwałtownych ruchów w brzuszku teraz to juz tylko przeciąganie wyciąganie i kolana łokcie wystające :laugh: czasem to boli ale i tak słodkie to wycałuje te łokietki i kolanka jak się urodzi :kiss:

Katiuszka Nie martw sie nawet jak juz my bedziemy miały poród za sobą to przecież nie zostawimy Cie tu samej :woohoo:
twoje słowa pomagają :) bo obawy są co do tego wszystkiego jak to będzie.

labelo no ja za tydzień idę i tez bede miała usg 12 o godz.12 he he he :lol: jak bedziesz po usg to daj znać co i jak :)

12 lata 8 miesiąc temu #341713 przez Dotka
akciak moja koleżanka teraz ma jakos rodzic to juz tak od 2tyg. nie może spać ma straszną zgagę i ogólnie meczy sie okropnie w sumie to sie modli zeby to juz sie zaczeło

Mnie lekarz w poniedziałek opindolił bo siedziałam u niego i mała mi tak w brzuszku się prężyła no i tak ją pogłaskałam żeby sie rozluźniła no i dostałam po uszach od lekarza powiedział że nie wolno tak miziać się po brzuszku bo urodze za wcześnie a wcześniej niż za 3tyg to nie moge zacząć rodzić ale cięzko sie powstrzymac teraz staram sie bardziej dotykac nie głaskać i łaskotać tam gdzie się wypycha :)
okazuje sie że moje słoneczko ma straszne łaskotki jak trafisz na nóżkę to jest całkiem śmiesznie :woohoo:
a wczoraj mnie brzunio troszkę swędział w jednym miejscu to sie podrapałam tak normalnie a Alicja tak się przestraszyła :silly: słodkie to było nie spodziewała się bo nic nie wystawiała a tu nagle ja drapie ;)

12 lata 8 miesiąc temu #341715 przez patusia9020
dziękuje wam za te miłe slowa:) przetrwamy jakoś razem te ostatnie tygodnie:) jestem z Iławy....koło Olsztyna to jest.... łózeczko juz stoi:) ciuszki bede prała i prasowała tak w połowie kwietnia ,torba w połowie zapakowana:)tzn koszule kapcie reczniki spakowane ale jescze kilka rzeczy trzeba dopakować ale wsumie jeszcze miesiać ponad wiec staram sie nie szaleć :)

12 lata 8 miesiąc temu #341717 przez Dotka
ja to jeszcze torby nie zaczełam pakowac ale to pewnie zacznę jak pranie zroie :P he he he narazie szafa niech przyjedzie bo masakra nie mieszczę sie z niczym :(

12 lata 8 miesiąc temu #341720 przez marzenieeee
my z praniem ruszamy po świętach w tedy też spakuje torbę do szpitala

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka