BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #340133 przez KAMI
akciak84 napisał:

labelo
odkąd zaczęłam łykać magnez to ze skurczami spokój, ale tak po 20 t.c. zaczęłam czuć. Teraz tak ze 2 dni znów mam twardnienie.

KAMI
a jeśli chodzi o nospę to słyszałam, że lekarze faszerują kobiety tym a potem dziecko słabo ssie pierś bo ma problem z napięciem mięśni.

ooo dobrze wiedzieć, je się bardo cieszę, że oprócz leku na ciśnienie brałam tylko 2 x po 1/2 apapu na ból głowy - tak poza tym nie byłam chora więc obyło się bez leków. Zobaczymy co po posiewach wyjdzie :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #340148 przez akciak84
no ja też doustnych leków nie brałam :) jakoś mi się udało i mam nadzieję uda. Dostałam tylko globulki Nytamycynę dopochwowo w jakimś 4 miesiącu, ale to podobno nie przechodzi do krwi. A ta nospa to kontrowersyjna niestety, ale jak ma prowadzić do rozwarcia np. w 24 t.c. to lepiej brać. Lekarz ocenia szyjkę...mój mi nie zlecił nospy tylko końską dawkę magnezu. Więc się nie martwię, że jej nie biorę.

12 lata 8 miesiąc temu #340153 przez akciak84
i mam nadzieję, ze rozwarcia nie ma i że wszystko się trzyma nadal. Po świętach idę na wizytę sprawdzić stan :) to już 35 t.c. się zacznie i będzie 3 tygodnie do donoszenia. Dziewczyny ja już naprawdę na to czekam.

12 lata 8 miesiąc temu #340159 przez akciak84
a wczoraj kupiliśmy taką pościel i ochraniacz na szczebelki. Motyw żyrafa safari:)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #340223 przez beadka7
akciak super pościel i osłonka- ja jednak zdecydowałam się kupić osłonkę w jednym kolorze nie do kompletu, bo jak zmienię pościel to już nie będzie pasowała, więc osłonkę mam błękitną całą, a pościel we wzory :)

12 lata 8 miesiąc temu #340281 przez KAMI
beadka7 napisał:

akciak super pościel i osłonka- ja jednak zdecydowałam się kupić osłonkę w jednym kolorze nie do kompletu, bo jak zmienię pościel to już nie będzie pasowała, więc osłonkę mam błękitną całą, a pościel we wzory :)

kurcze nie pomyślałam o tym, mam osłonkę w zwierzaczki taką wzorzystą :(

12 lata 8 miesiąc temu #340285 przez marzenieeee
śliczna pościel :)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 8 miesiąc temu #340286 przez beadka7
Nie powiem- te osłonki do kompletu wyglądają prześlicznie :) ale właśnie wiadomo, że maluszek jak uleje czy coś to trzeba tą pościel zmienić, dlatego właśnie nie kupowałam do kompletu :)

12 lata 8 miesiąc temu #340300 przez akciak84
beadka
fakt też o tym dobieraniu nie pomyślałam, ale dokupię żyrafę na zielonym tle z AMY i myślę że ok.

12 lata 8 miesiąc temu #340494 przez beadka7
Hej mamusie :)

nie wiem czy to możliwe tak wcześnie, ale miałam dzisiaj w nocy takie pierwsze prawdziwe skurcze. Tzn przynajmneij tak mi się wydaje, że to mogą być te przepowiadające, parę razy tylko wystąpiły, ale strasznie nie przyjemne, wręcz bolesne dla mnie. Nie wiem czy to dobrze. :unsure: :unsure: :ohmy:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=33160

12 lata 8 miesiąc temu #340501 przez marzenieeee
Hej kochane ... ja już nie śpię od 5:30 ... śniło mi się w nocy że urodziłam Olkę w tym tygodniu ... jeszcze fenek przestał działać na skurcze, brzuch boli jak bym miała dostać okres, rano mnie jeszcze wymioty wzięły Czuję się dziś fatalnie

12 lata 8 miesiąc temu #340516 przez aga2+1
marzenieee lepiej zadzwoń do lekarza, bo taki ból podbrzusza może być zwiastunem porodu. Lepiej dmuchać na zimne.

12 lata 8 miesiąc temu #340522 przez Ingrid29
dziewczyny dziś ja pochwalę się brzuszkiem:)

12 lata 8 miesiąc temu #340526 przez ewel7
witajcie Kochane!

dawno mnie nie było, ale czytałam Was na bieżąco. W weekend miałam gości i nawet nie było kiedy napisać. Dziś byłam u lekarza w przychodni, ale tak wszystko na wariata, że jak go zapytałam o szyjkę to pow, że ok. Sama już nie wiem co mam myśleć bo ostatnio jak byłam prywatnie to pani doktor mówiła, że się miękka zrobiła, żeby uważać (zresztą pisałam Wam).
Jednak na wszelki wypadek stosuję się do jej zaleceń, troszkę leżę w ciągu dnia, biorę nospę i generalnie się nie przemęczam...
marzenieee a ten ból jest ciągły? bo jeśli pojawia się co jakiś czas regularnie to lepiej skontaktować się z lekarzem... tak jak pisze aga.

12 lata 8 miesiąc temu #340530 przez marzenieeee
ból nie jest ciągły pojawia się raz na jakiś czas ... w czwartek mam wizytę, więc poczekam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka