BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #339084 przez Martita
Katiuszka mogę powiedzieć dokładnie to samo!Też chodzę do dwóch lekarzy, prywatnie do dobrego lekarza jeżdżę aż do Warszawy, i państwowo u siebie w mieście, bo potrzebne mi są skierowania na badania..i też mi się otwiera nóż w kieszeni jak mam tam iść..ostatnio położne sobie przypomniały, że żadna z nich nie przeprowadziła ze mną jakichś wykładów na temat ciąży, i zamiast mi opowiadać teraz jak mam rodzić to wysłuchuję jak dochodzi do zapłodnienia..paranoja..I nie martw się, chłopy takie są..trzeba im wszystko czarno na białym napisać i pokazać bo sami to się pogubią :)

dziewczyny bardzo ładne te wózeczki..mój jest podobny do tego na ostatnim zdjęciu, tylko bez kółeczek, cały kawowy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #339094 przez katiuszka
Przepraszam Was dziewczynki, widzicie jaka ja zakręcona jestem :blush:
Ja chyba też dostane zielony wózeczek od koleżanki, ale na spacerki niestety już razem się nie wybierzemy. Chyba że na jakieś większe spotkanko kiedyś w przyszłości z dzieciaczkami mogłybyśmy się wszystkie umówić:) Taki zjazd integracyjny, grupa wparcia majówek;)

12 lata 8 miesiąc temu #339095 przez akciak84
a nasz czerwony, też na ulicy będzie widać :P

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #339101 przez katiuszka
Martita ja się zastanawiam czy już nie zrezygować z tego lekarza, też chodziło mi o skierowania a okazuje się, że jest ich i tak jak na lekarstwo tylko 4 razy przez całą ciążę na morfologie 2 razy mocz i cukier i to zdaje się wszystko. Tokso, różyczkę, HIV, cytomegalowirus, tsh i inne wszystko robiłam prywatnie! Posiew moczu też bo w tej przychodni nie jest to wymagane. I praktycznie co miesiąc płace w diagnostyce za badania bo jak idę prywatnie to co rusz mi coś zleca.
Akciak i dobrze zrobiłaś, zaoszczędziłaś sobie nerwów.
Kurcze tak patrze na Wasze suwaczki i tak zazdroszczę, że już niedługo będziecie pisać o swoich krasnoludkach a ja wciąż będę czekać... 30 maj to tak daleko jeszcze:(

12 lata 8 miesiąc temu #339108 przez beadka7
Katiuszka też bym chciała żeby już było bliżej rozwiązania :) nie mogę się doczekać wręcz spotkania z synkiem :)

12 lata 8 miesiąc temu #339121 przez akciak84
o to widzę, ze nie tylko ja mam ten syndrom.

12 lata 8 miesiąc temu #339159 przez MartiO
katiuszka zleci... zobacz jak ten czas szybko minął... dopiero co były początki... usg połówkowe... atu jeszcze trochę i Szkrabki będą z nami ;)

12 lata 8 miesiąc temu #339196 przez aga2+1
katiuszka ja też nie mogę się doczekać maja i porodu. Już bym chciała mieć to za sobą no i oczywiście mieć już małą w domu:) Liczę na to , że to kolejna ciąża to może poród będzie trochę wcześniej np. w 37-38 tygodniu tak na 3 maja hehe:) Jak już mam 2 z maja i to świąteczne Kamila z 1 maja, a Łukasz z 26 maja to wypadało by , żeby Tosia była z 3 maja:) Może się uda :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #339215 przez misia88
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać już małej, a z drugiej strony nie wierzę, że to już tak blisko :)

12 lata 8 miesiąc temu #339232 przez KAMI
Ja też już chcę Maksia zobaczyć :):):) ale jednocześnie boję się cholernie. Byłam ostatnio na paznokciach i tak z kobitką gadałam i słuchałam nowych mądrości. Babka odradzała stanowczo karmienia na żądanie (a w szkole rodzenia zalecają :unsure: ), opowiadała jakie cyrki przechodziła z córką, jak co 10 minut latała w nocy karmić, jak musiała się okładać liści kapusty na obolałe brodawki. Pękła jak trzymając małą usnęła na stojąco, przeraziła się i poszła do psychologa, który doradził jej książkę, która radzi aby jak dziecko płacze co pól godziny podchodzić na 5 sek, pogłaskać, nie brać na ręce i wychodzić. Ponoć pierwsze noce były katorgą bo mała ciągle się darła a znowu ona jako matka cierpiała strasznie słysząc ten płacz ale uspokoiło się i mała zasypiała bez problemu. Straszne - nie wiecz co robić w takich przypadkach !!!!

12 lata 8 miesiąc temu #339242 przez KAMI
znalazła opis tego o czym pisałam powyżej, drastyczne ale może się przydać:

vanilka.republika.pl/usnij.htm

12 lata 8 miesiąc temu #339247 przez akciak84
Kami też się zastanwiam jak to będzie z tym żądaniem :) podobno nie każde dziecko z matką się do tego nadaje. A o tym głaskaniu też słyszałam.

12 lata 8 miesiąc temu #339255 przez KAMI
a wózeczek też zielony mamy
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #339289 przez dziewczyna84
Mamusie, już chyba wszystkie znamy płeć swoich maluchów - tak więc napiszcie mi na priv brakujące dane. Jeżeli chcecie się podzielić prawdopodobnym imieniem, to również :)

pokazywarka.pl/majowki2012/

12 lata 8 miesiąc temu #339325 przez Ingrid29
nie każdy płacz w nocy oznacza, że dzidzia jest głodna. Czasami potrzebuje tylko zmiany pieluszki lub pogłaskania lub przytulenia przez mamę. Podobno po około 3 tygodniach od narodzin nauczymy sie rozpoznawać co oznacza poszczególny płacz.

Ja też nie moge się doczekać synka jak i również mężuś :silly:

Mi dziś udało się kupić w sklepie internetowym 16 ciuszków dla synka rozmiar 68 (troche uzupełniam garderobę na późniejszy czas) za jedyne 192zł z przesyłką. Akurat robią wyprzedaż. Polecam i podaję Wam stronę: www.fifcio.pl/

U nas dziś anomalnie pogodowe, najpierw było słoneczko, potem deszcz, a po 19 padał śnieg (takie wielkie płaty, że hej). Niby w świeta ma być +20 zobaczymy czy tak będzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka