- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
Co do czopa, to nie ma reguły, rozmawiałam z "doświadczonymi " koleżankami, jednym odchodzi, drugim nie, jeszcze innej przez miesiąc.... także wiecie,
ja już w sumie trochę panikuje:P, brzucho pobolewa jak na @, napina się mega często,ale porodu ni widu ni slychu:P
misia, po prostu jestem z Ciebie dumna!!!, normalnie, taka akcja, taka postawa i tak piękny poród, cudnie:)
Ja dziś jadę na KTG i potem do lekarki, zobaczymy co powie....hehe, pewnie znów "WSZYSTKO POZAMYKANE", a ja tylko u siebie widzę wszystkie symptomy:P:P:P
- Martita
- Wylogowany
- budujemy zdania
Czopem też kazał się nie przejmować, bo można go nie zauważyć..choć ja bym chciała bo to taki mały zwiastun
labelo ja też mam napinanie brzucha i też czuję ciągle skurcze..dziś rano nawet bolało, ale czytałam, że u niektórych to i cały 9 miesiąc może tak się dziać..Daj znać jak będziesz po..może już "otwarte"
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój synek póki co jest bardzo ruchliwy...ma swoje pory i swoje przekręcanie lewa-prawa. Raczej powinnam zauważyć jego mniejszą aktywność. Jak nie będzie się ruszał to gino kazał do instytutu jechać na IP. Również w innych przypadkach, których się nie przegapi np. mokro, krew, regularne, bolesne skurcze. Ale jak mokro, to [i]nie jak pięć groszy[/i]!
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
mówiłam, ze czasem mam twardnienia i bóle w dole brzucha... ale stwierdziła, że teraz to już tak będzie....
ja powinnam również bardzo intensywnie chodzić na angielski... ale jakoś mi to nie wychodzi... zwłaszcza teraz...
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Ja wczoraj wieczorkiem byłam u dentysty i zemdlałam na fotelu:( Jestem taka panikarą jeśli chodzi o zabiegi, że nie wytrzymałam stresu... Mało tego jak wracałam od siostry to poślizgnęłam się na schodach i upadłam całym ciężarem na rękę, którą mam teraz w gipsie! Na pogotowiu nie chieli zrobić mi prześwietlenia bo się bali o malutką, z czego akurat też sie cieszę bo nie chciałabym jej naświetlać. Więc profilaktycznie władowali mnie w gips po upewnieniu się że nie ma przemieszczeń. Lekarz powiedział, że jeśli jest pękniecie to do 2 tygodni powinno się zrosnąć. Boli mnie nadgarstek jak cholera. W dodatku to prawa ręka a w palce nie mogę nawet kartki papieru złapać takie rwanie:( Z niunia wszystko dobrze, buszuje i pociesza mamusie.
Która mamusia następna będzie? Wg pokazywarki i Waszych terminów to Happymummy
Labelo z tym piątkowym spacerkiem to się tak nie nastwiaj, bo jeszcze okaże się tak jak u misi:))
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
- labelo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Cię Kruszynko:*:*:*
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Troche mnie pocieszyłyście z tym KTG, ale ja chyba się wybiorę na jakąś wizytę pomiędzy żeby sprawdzić czy wszystko ok, bo to jakoś mi się takie dziwne wydaje.
Dziś w nocy mało spałam, bo chora jestem, a w dodatku synek bardzo mało się ruszał, praktycznie wogóle, i w sumie tak jest do teraz, niby wystawiał nóżki i kolanka bo czuję, że coś tam robił przez chwilke, ale normalnie o tej porze byłam już skopana ostro.
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
Chodzimy z mężusiem na szkołę rodzenia.
Wczoraj mieliśmy o karmieniu piersią i diecie w trakcie karmienia. Wiecie co dziewczyny położna powiedziała, że możemy jeść wszystko nawet kotlety mielone i schabowe, czy też grochówkę byle w rozsądnych ilościach-jak to ona powiedziała jak zjemy pół talerza grochówki to się nic nie stanie, byle nie zjeść całego wiadra. Mówiła też możemy pić piwko-np. karmi (nakarmić dziecko, potem wpić 1 butelkę i do nastepnego karmienia to wysikamy), oczywiście też nie przesadzić z ilością - nie pić 5 butelek. Powiedziała, że możemy też jeść truskawki (zjeść jednego dnia pięć truskawek, zobaczyć przez 2 dni, czy dziecko nie ma wysypki i można zwiększyć o 4, byle nie zjeść pół kilograma na raz). Ogólnie zasada jeść mozna wszystko byle z głową.