BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #359992 przez beadka7
Dzisiaj to chyba by wszystkim facetom pasowało- wkońcu sobota i można by było zrobić od razu pępkowe :P Ale też jestem ciekawa, która z nas będzie następna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #359993 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #359995 przez karolina238
Beadka też jestem załamana z powodu rozstępów :( myślałam że już nie będę ich miała ale przez ostatni tydzień wysypały się jak grzyby po deszczu, aż nie mogę na nie patrzeć :( szukam w necie sposobów żeby się choć trochę zmalały bo mam fioletowe i piszą że z takimi da się jeszcze coś zrobić. Jak narazie to będe próbować delikatnego masażu wit A i E podobno mogą się zmniejszyć, zobaczymy.

Ciekawe czy mam już rozwarcie- w sumie to chciałabym, malutka też wcześniej tak napierała na szyjkę ze myślałam że mi wypadnie a teraz musiała się troszkę przekręcić bo już tego nie czuję, za to mięśnie krocza bolą przy każdym kroku, a wstawanie z łóżka w nocy to masakra jak inwalidka

12 lata 10 miesiąc temu #359996 przez karolina238
To też spróbuje tych malin i wiesiołka zobaczymy może coś pomoże, niektóre dziewczyny pisały że po takiej "kuracji" miały króciutkie porody, mniejsze krwawienie po porodzie i szybciej się obkurczala macica

12 lata 10 miesiąc temu #359997 przez aga2+1
Ja wczoraj miałam cały dzień twardy brzuch i lekkie pobolewanie w krzyżu, ale w nocy wszystko przeszło:( Dzisiaj sprzatam, sprzatam i jeszcze raz sprzatam. Zobaczymy co to da oprócz czystego domu hehe. Najgorsze to czekanie :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #359999 przez beadka7
Karolina zgadza się jak rozstępy są czerwone czy tam fioletowe to jest szansa na ich pozbycie się, ale to też oznacza, że one jeszcze mogą się powiększyć lub pogłębić. Ja odziwo mam od razu białe, już takie zabliźnione rozstępy i po ciąży planuję kupić sobie kwasy owocowe i robić sobie serie zabiegów sama, bo u kosmetyczki zostawiłabym fortune. Do tego rzeczywiście preparaty z wit. A i E i pod prysznicem gruboziarnisty peeling, albo szorowanie gąbką, ale to oczywiście po porodzie.

aga to czekamy na info czy to sprzątanie coś pomogło :)

12 lata 10 miesiąc temu #360000 przez beadka7
Ale wiecie co dziewczyny jest najśmieszniejsze ?? My tu wywołujemy te ciąże jakbyśmy były grubo po terminie :) a to chyba poprostu dlatego, że nie możemy się doczekać :)

12 lata 10 miesiąc temu #360004 przez KAMI
masz rację Beadka właśnie znowu zerkam na pokazywarkę i najbliżej ma Martynka a mu jeszcze tydzień co najmniej :)
mi jakoś nie tęskno do porodu, tylko chciałabym już tego wiercipiętkę wyściskać ale niech sobie wyjdzie o czasie, ja wytrzymam i poczekam :)

12 lata 10 miesiąc temu #360007 przez KAMI
a ze wspomagaczy to ja piję codziennie siemię lniane, na lepszy poślizg :)

12 lata 10 miesiąc temu #360008 przez aga2+1
beadka to prawda:) Został nam jeszcze tydzień, albo i troszkę wiecej, ale my niecierpliwe jestesmy:) Poza tym dziewczyny, które do tej pory urodziły to praktycznie przed terminem dlatego my też tak czekamy na ten wcześniejszy poród:) Teraz jeszcze potańczyłam z moim mężem , bo fajna muzyczka leciała w radiu:) Młoda własnie mnie skopała za to :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #360009 przez KAMI
karolina ja się ciesze, że mnie rozstępy ominęły, wiem że mogą się jeszcze pojawić, cały czas tylko oliwka bambino i póki co balonik jest śliczny :)

12 lata 10 miesiąc temu #360015 przez martynka790
Wg terminu to faktycznie ja, ale objawów brak!! Jedynie brzuch mam cały dzień twardy. I w nocy mam takie parcie na krocze, że nie mogę się z łóżka stoczyć...

Przedwczoraj byłam na KTG, skurcze na poziomie 20-35 więc chyba jeszcze trochę poczekam.

Termin mam na poniedziałek, jak nic się nie ruszy to we wtorek na wizytę, lekarz zbada co i jak.

12 lata 10 miesiąc temu #360016 przez Martita
Akciak, Ewel jestem właśnie po sporzyciu magicznego eliksiru na poród :) Nie było najgorzej ale rzeczywiście, smaku malin to to nie ma :) No ale w końcu to z liści a nie owoców..podejrzewam, że i tak guzik to da :)
Beadka to prawda święta co mówisz, każda z nas ma ciążę donoszoną więc tylko rodzić :) A i to o czym pisałaś wcześniej odnośnie dbania o związek nie tylko o dziecko to też się zgadzam :) Ja też przeżywam rozstępy, ale na brzuchu nie mam, tylko na udzie i to jednym :(
Karolina moje przepowiadające skurcze raz bolą raz nie..mam niesamowity ucisk na pochwę, z tego powodu cięzko mi chodzić ale wszystko robię, sprzątam, latam po sklepach..no i jak widać nic :(
Ewel to nieciekawą miałaś noc..szkoda, że nic z tego nie wyszło..

Macie linka do pokazywarki?Bo ja mam nie zapisaną tę stronę i nie mogę wejść

12 lata 10 miesiąc temu #360019 przez KAMI

12 lata 10 miesiąc temu #360025 przez Martita
dzięki Kami

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka