- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja wyszłam na spacer na 2 dzień jak wyszłam ze szpitala Czyli jak Lilka miała 5 dni.
Jak ja byłam z Lilką w przychodni to najpierw miałam wizytę u położnej. Zrobiła ze mną wywiad, zważyła Małą. Rozmawiałyśmy o porodzie, o pielęgnacji dziecka, o połogu, szczepieniach i karmieniu piersią. Bardzo sympatyczna położna. Później położna zagadała z panią doktor i miałam pierwszą wizytę u pediatry. Obejrzała Lilkę, objaśniła szczepienia, dała skierowanie do ortopedy i wsio. Następnie zarejestrowałam Lilkę na szczepienie i do ortopedy, bo w tej samej przychodni i terminy "normalne"
Lepiej może idź z dzieckiem to może uda Ci się też od razu odpękać wizytę u pediatry
Aaaa i jeśli chodzi o położną to ogólnie z nią mam mieć 4 wizyty, do domu chyba nie będzie przychodzić z tego co zrozumiałam. Powiedziałam, że jeśli chcę to mogę przychodzić na te wizyty, a jeśli nie czuję takiej potrzeby to nie. Ja stwierdziłam, że będę przychodzić, bo może się jakieś pytania nasuną,a zawsze to można Małą zważyć przy okazji
- marzenieeee
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
My pierwszy spacer zaliczyliśmy w środę czyli w 2 tyg po narodzinach
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
czy piszesz o płockiej? bo my też się na tą przychodnie nastawiamy. Aby mieć kontakt z położną po porodzie trzeba się jakoś zgłosić w jakimś konkretnym terminie?
dotka
to tak mniej więcej 77mm to wzrost 58 cm, 74mm to z 55cm...i bierzemy pod uwagę, że jeszcze z 1,5 do 2 tygów będzie rósł to rzeczywiście 56 cm może wyjść.
aga
to z tymi FL-ami to się okaże czy lekarze np dobrze pomierzyli...czy dokładni.Jakośsię staram swojemu ufać, póki co mnie nie zawiódł. Gdyby wszyscy mierzyli dokładnie to nie byłoby 600gram różnicy w niektórych znanych nam przypadkach. ale powiem szczerze, że szacowanie takich wymiarów to ciekawe dla mnie. Normalnie się wciągnęłam i coraz bardziej nie mogę się tej mojej sarenki doczekać
Dziewczyny
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
ciesze sie ze Alicja jest przy mnie bo chyba bym zwariowała.
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
to masz tak jak ja z tym rozwarciem
dzieje się co?hi
dużo płynu owodniowego świadczy o wydolności łożyska...tak mi gino ost. powiedział. U mnie też, to spoko ufff
i chyba w niedzielę na ktg pójdziemy ( a mieliśmy jutro), bo lekarz nie co 2 dni ( jak pisałam) tylko 2 razy do terminu zalecił.
ale twój grubasek! ja pierdziu, większy niż dotki niunia!
powiedz mi gdzie herbatę z liści malin można dostać?Chyba w aptece bo tak w normalnych sklepach niet! my byśmy poszli na spacer i kupili. Wiesiołek też na wywołanie?
NORMALNIE TRZA DZIAŁAĆ
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
ale ja nie chce dzisiaj rodzić !!!! bo dzisiaj przyjaciel robi urodzinowe ognisko i mężuś mi wybył. Mamy być w kontakcie ale wiecie jak to jest, niech się pobawi. Wszyscy mnie namawiali, nawet mi leżak naszykowali ale dzisiaj jakoś kiepsko ze mną.
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
Dotka kochana nie poddawaj się i jak to kiedys chyba Akciak powiedziała wietrz cycuchy !!!
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
akciak Ja byłam na Płockiej w przychodni. Jak wychodziłam ze szpitala to miałam napisane w zaleceniach, żeby udać się do pediatry na wizytę najpóźniej 7 dni roboczych po wyjściu ze szpitala.
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ewel
gdzie dorwałaś zielarski w wawie? ja też muszę
a wagę to rzeczywiście się nie martw...ma pewnie 3500...tak jak mojej koleżanki krzyczeli że 5 kilo a 3200.Bez kitu.
Ja też się tym już nie przejmuję, ciekawi mnie czy się sprawdzi pomiar usg, ale się nie nastawiam