BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #359153 przez Dotka
pewnie tak :) ja się tym nie przejmowałam i jak się urodziła to tez miała brzuszek większy od głowy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359155 przez Martita

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Akciak wystraszyłaś mnie :) Ale powiem szczerze, że ja też tak mam,,zawsze miałam zaparcia, stosowałam ten syropek co poleciłaś, a teraz wszystko idzie samo i codziennie..to tak jakby organizm sam wiedział, co będzie niebawem grane :)
Aga dasz radę na pewno, ja jeszcze dzisiaj też miałam lekcje w domu, mam maturzystów co nie chcą dać mi spokoju, choc już nie mam sił..ciągle siedzę i nogi mam okropne! Podejrzewam, że będą i tacy co nie dadzą mi spokoju po porodzie bo to przecież koniec roku i oceny trzeba będzie poprawiać..masakra :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #359161 przez KAMI
u mnie 04,05 to wyglądało tak:
BPD 100,3 mm
HC 330,5mm
AC 331,6 mm
FL 74,4 mm

12 lata 7 miesiąc temu #359162 przez akciak84
aga
chyba dzieci są różnej budowy...jak każdy człowiek. Mój ma np brzuch mniejszy niż głowę ale niedużo :) A jaktam u was FL? Bo mój ma duże dość

12 lata 7 miesiąc temu #359164 przez aga2+1
Martita muszę dać wiem, ze jestem w stanie zrobić papierki w ciągu tygodnia jak trzeba:) Ale to jest takie obciążenie psychiczne. Chciała bym się nacieszyć maluszkiem, a tak będę musiała jedną reką bujać wózek, a drugą wklepywać cyferki:(

12 lata 7 miesiąc temu #359165 przez aga2+1
akciak moja we wtorek miała fl 7,4

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359194 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #359207 przez ewel7

12 lata 7 miesiąc temu #359231 przez beadka7
A ja znów nie mogę spać... jakaś porażka..

12 lata 7 miesiąc temu #359246 przez aga2+1
A ja przespałam całą noc:) Mała grzecznie poszła spać razem ze mną i całą noc spała:)

12 lata 7 miesiąc temu #359251 przez MartiO
u nas też noc spokojnie ;) Synuś pokręcił się jak się położyliśmy... potem raz na siusiu... no i rano jak Tatko miał wstawać zaczął się kręcić... a właściwie rozpychać... :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #359256 przez Martita
ewel no to masz kogo ganiać w pracy :)
U mnie noc też przespana..zbudziłam się o 6 rano, ścisnęło mi brzuch jak na okres tylko bardziej bolało, powtórzyło się 3 razy i cisza..wkurza mnie to..albo niech się rozbuja na dobre albo wcale..a tak łaź sobie z takimi zwiastunami tyle czasu..

12 lata 7 miesiąc temu #359258 przez KAMI
ja nockę przespaną miałam chociaż z koszmarami i bólami, niby zasypiałam ale bez przyjemności, wiecznie coś gniotło, drętwiało itd. także się nie wyspałam ..

12 lata 7 miesiąc temu #359291 przez karolina238
Kurcze a ja nie mam pomiarów z ostatniego usg :( ale chyba i tak się wybiorę w przyszłym tygodniu do gina jak wcześniej się nie rozpakuję. Wczoraj koleżanka mi mówiła że jak bardzo się wypatruje porodu to później się urodzi- jej lekarz powiedział że dobrze będzie jak dotrwa do 37tyg bo miała bardzo skróconą szyjkę i tak wypatrywała porodu że urodziłą prawie tydzień po terminie ;)

I u nas była ciężka noc, mała szalała do 3 i pare minut po 6 pobudka sama nie wiem dlaczego :( w ogóle jakoś nie mogłam się dobrze ułożyć do spania

12 lata 7 miesiąc temu #359304 przez katiuszka
Beadka jak noc? usnęłaś w końcu?
Kami ja też miałam ciężką noc i tez koszmary mnie męczą od kilku dni i śni mi się mój były mąż:( Durne to wszystko. Płakać mi się chce bo potrzebuje wsparcia a z moim się ostatnio cały czas kłócę i nawet nie czuję, ze chciałby dla mnie dobrze.
Dziewczyna ja mam tak samo, tez zero objawów i też czuje że do czerwca przenoszę. Dalej mam ucisk na żołądek i nóżki w żebrach, że ciężko oddychać.
Do pracy będę musiała wrócić już w grudniu, bo jak i Was tak mnie kredyty gonią. Ale pójdę przez pierwszy rok na 7/8 etatu bo taka mamy możliwość zamiast wychowawczego i nie mogą nas w tym czasie zwolnić (chyba że dyscyplinarnie), zawsze to godzinka szybciej do mojego słoneczka. Będę na z zmiany z moim pracować bo jesteśmy w tej samej firmie i dzieciątkiem będziemy się wymieniać przy oddaniu zmiany.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka