BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #359003 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359004 przez akciak84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ingrid
to niezły ten mój ogór z usg wyszedł...powiem ci że przejrzałam ciuszki i trochę na 56 cm mam i zaraz wystrzeli mi wzdłuż i co ja wtedy zrobię?

12 lata 7 miesiąc temu #359013 przez akciak84

12 lata 7 miesiąc temu #359017 przez akciak84
złapał mnie jakiś ból brzucha...może rodzę...tak czuję od żołądka

12 lata 7 miesiąc temu #359019 przez ewel7

12 lata 7 miesiąc temu #359022 przez ewel7
akciak niewykluczone... a puszcza czy jest ciągły? może pierwsze skurcze ...?

12 lata 7 miesiąc temu #359024 przez Ingrid29
Akciak ja mam i na 56 i na 62 sporo. Co by przez 2 miesiące nie kupować, albo kupowac większe rozmiary.

I jak tam ten ból? Skurcze masz już, czy przeszło?

12 lata 7 miesiąc temu #359032 przez aga2+1

12 lata 7 miesiąc temu #359058 przez misia88
Witajcie dziewuszki! :)
Nasza Lilka ma coraz dłuższe okresy aktywności i często je, rośnie jak na drożdżach. Z piersiami w końcu doszłam do ładu, brodawki przestały boleć. :) Mam nadzieję, że już nie dopadnie mnie żadne zapalenie.
Od wczoraj wróciłam na uczelnię. Odciągam pokarm i mąż karmi Małą. Wszyscy dziwią się, że tak szybko wróciłam. Jednak zostałam bardzo miło przyjęta, a wykładowcy witają mnie z uśmiechem i pytają o poród. :)
Wczoraj byłam też z Lilką na pierwszej wizycie u pediatry i położnej. Lila ładnie przybiera, jest zdrowiutka. Dostałam skierowanie do ortopedy i od razu się zarejestrowałam. Na szczęście na Płockiej nie ma tak odległych terminów. Położna zbadała też moją macicę, jest ładnie obkurczona i wszystko gra. :)

Jeśli chodzi o pracę to ja nie będę miała z tym problemu, bo do pracy nie wracam. Mąż od września wyjeżdża za granicę, ja jadę na jakiś czas do rodziców, a później do niego dojeżdżamy.

12 lata 7 miesiąc temu #359061 przez karolina238
U nas też nie wiadomo jak to będzie z powrotem do pracy-pewnie będę musiała wrócić bo mamy trochę kredytów do spłacenia i raczej się nie wyrobimy z jednej wypłaty :( niestety na pomoc rodziców w opiece nad małą raczej nie mogę liczyć moja mama pracuje, a teżciowa nie da rady bo schorowana. Oj tam zobaczymy jak to będzie.

Też ściągnęłam sobie te e-boki, o karmieniu piersią jest fajnie napisany już trochę przeczytałam :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #359063 przez karolina238
Podaję fajną stronkę jak macie wymiary główki i długość kostki udowej to mozna w przybliżeniu obliczyć wagę maluszka

mediweb.pl/interactive/calc24.php

12 lata 7 miesiąc temu #359084 przez beadka7
A w którym miejscu na wydruku z usg są te dane ??

12 lata 7 miesiąc temu #359088 przez MartiO
Beadka to zależy... ja np od mojej dostaję tylko opisówki bez fotek... i nie mam akurat obwodu brzuszka... znalazłam inny kalkulator gdzie można podać inne wymiary... ja mam główkę i kość udową... ale z 32 tyg. wychodzi że Młody mógł ważyć wtedy ok 1914 g :silly: na siatkach centylowych delikatnie poniżej średniej... ciekawe jak teraz :unsure:

twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/index.php

12 lata 7 miesiąc temu #359089 przez karolina238
Przeważnie na samym dole- przynajmniej u mnie tak jest.

12 lata 7 miesiąc temu #359092 przez akciak84
no jeszcze nie mam akcji porodowej...ale mnie przeczyściło i dziwny to był ból. Teraz brzuch twardnieje jak szalony, ale synuś się dobrze rusza jak na tą porę dnia :laugh:
Powiem, że coś się we mnie zmienia.

Dobrze że od soboty dostałam skierowanie na ktg do instytutu :) co 2 dni do terminu :)

misia
supcio że już na takim etapie jesteście :) my dopiero wypatrujemy :( jak widać na załączonym obrazku. Ale z tym karmieniem i powrotem to jakaś masakratorka jesteś.
Ja tam też nie chcę aby mi synuś na tej piersi wisiał do 5 lat. Raczej jestem zwolenniczką dania do żłobka itp., ale się do 4 miecha to bym z nim zaszyła i nacieszyła. Może zmienię zdanie po porodzie :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka