BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #359354 przez katiuszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
śmiać mi się chce bo piszą że Zofie to temperamentne osoby a moja Zosieńka to taki żółwik maślany z baterią na wyładowaniu... :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #359361 przez akciak84
katiuszka
Sonia i Zosia to inne imiona...a dla mnie to nawet fajnie że mają takie same znaczenia :)
Na rękach nosić cię powinien.

a co do tych FL. Nie mam zielonego gdzie to w necie znaleźć. Piszę co mi lekarz powiedział.

...ale na logikę mój w 33 t.c. miał identyczne FL jak twoja katiuszka :) ale to był 33 t.c. więc trudno porównać do 38 t.c. bo to cały miesiąc. Słyszałam że każde dziecko po 14t.c. rośnie swoim trybem. Mogła zwolnić mogła przyspieszyć we wzroście. Np. jedne dzieci w konsekwencji mają wiekszy łeb a inne brzuchy. Np mój to "mózgowiec" niby, o długich nogach i całkiem konkretnym wzroście w stosunku do wagi piórkowej :) . Też nie wiadomo ile dokładnie wyjdzie, ale raczej bliżej 57 cm niż 52 cm. i napewno bliżej 3 kilo a nie 4.

12 lata 7 miesiąc temu #359363 przez aga2+1
katiuszkajak dla mnie (i wiekszości ludzi) Sonia i Zosia (Sophia) to 2 rózne imiona.

12 lata 7 miesiąc temu #359373 przez aga2+1
akciak znalazłam na necie, ze długość kości udowej trzeba x7 i mamy przybliżoną długość dziecka tylko przy fl 74 wychodzi ok. 52 cm

12 lata 7 miesiąc temu #359374 przez MartiO

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a ja znowu zamiast sprzątać siedzę na forum :angry: :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #359375 przez marzenieeee
Hej kochane ... dziękuję za wszystkie gratulacje ...
Mój dzieć jest najukochańszy na świecie i właśnie sobie smacznie śpi :)

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 7 miesiąc temu #359380 przez aga2+1
marzenieee a jak ty się czujesz? Doszłas już do siebie? Rodziłaś naturalnie? Napisz coś wiecej:)

12 lata 7 miesiąc temu #359384 przez marzenieeee
Tak naturalnie ... czuję się ok i doszłam do siebie ...

No to zaczniemy od porodu
No to jak wiecie wróciłam sobie do domku ze szpitala, zjadłam obiadek, wykąpałam się pospałam i o 23:00 obudziłam się a tu czuje mokro budzę męża i mówię do niego że „chyba wody mi odeszły”, patrzy na mnie i odpowiada że pewnie się spociłam. Wstałam z łóżka a tu ciurkiem leje mi się po nogach, troszkę to potrwało zanim zebraliśmy się do szpitala, po drodze zatankowaliśmy auto … żadnych skurcz, bóli nie było … w 10min dojechaliśmy do szpitala … Na izbie oczywiście nie było nikogo, no to czekaliśmy, w końcu łaskawie ktoś przyszedł, weszłam do pokoju … tam pierdu pierdu ciśnienie i tętno malucha … nagle ktoś puka do drzwi kolejna rodząca … położna ją zaprosiła i zaczęła sprawdzać tętno jej maluszka i było coś nie tak, więc mnie wyproszona … ja się zaczęłam czuć coraz gorzej, miałam wrażenie że zaraz zrobię „kupkę” a ta nie wychodzi nie wychodzi dochodziła 00:30 mąż wlazł do pokoju i mówi że chyba zaraz urodzę … w końcu mnie poprosili, było mi strasznie słabo … lekarka zdjęła pessar i mówi że widzi włosy i rozwarcie na 4cm, potem usunęła do końca szew i rozwarcie na 5cm się pojawiło, wstając z fotela zwymiotowałam , „obrzygałam” im całą izbę przyjęć … A mówiłam że się źle czuję … zabrali mnie szybko na porodówkę. Położyłam się na łóżko i co rozwarcie pełne … no i po niecałych 30 min Ola była z nami … byłoby wcześniej ale wykończyły mnie wymioty na dole i nie miałam siły przeć …
Olcie położyli mi na chwilę na brzuszku, ruszała się ale nie płakała … zaraz ją zabrali, oczyszczali ale dalej nie płakała, serce mi zamarło, podali jej tlen i dopiero po nim usłyszałam najpiękniejszy krzyk, zabrali ją na neontologie …
Najgorsze w tym było to że trafiłam na salę w której straciłam Lenkę i tu jeszcze takie ekscesy z Oleńką …
Mała była podłączona przez 2 dni do infanta który pomagał jej w oddychaniu, leżała w inkubatorku, serce mi się krajało na jej widok, potem miała niewielką żółtaczkę dostawała kroplówki. A po 5 dniach była ze mną, już nareszcie :)
no to chyba tyle z grubsza

12 lata 7 miesiąc temu #359386 przez KAMI
marzenieee świetnie, że wszystko super :) napisz coś więcej jak będziesz mogła, karmisz piersią?

12 lata 7 miesiąc temu #359387 przez JAGIELO
Katiuszka i jak sie czujesz? Mi w nocy z wtorku na środę opadł brzuszek :)) w środę widziałam sie z położna i jest wszystko wporzadku. Teraz tylko juz tez wyczekujemy ale nie mam jeszcze żadnych skurczy.

Ciekawe, która z nas będzie ostatnia ;))

12 lata 7 miesiąc temu #359388 przez KAMI
ups sie spóźniłam :)

12 lata 7 miesiąc temu #359390 przez marzenieeee
KAMI nie karmię piersią, niestety walczę z laktatorem i w taki właśnie sposób podaje jej swoje jedzonko

12 lata 7 miesiąc temu #359391 przez beadka7
Marzenie to wspaniale, że masz już córcie przy sobie i, że wszystko się dobrze skończyło :)

12 lata 7 miesiąc temu #359392 przez KAMI
marzenieee silna i dzielna mamuśko :) kochana cieszę się strasznie, że wszystko jest już dobrze, uroniłam parę łezek przy Twojej opowieści, naprawdę jesteś dzielna !!!!!
Buziaczki dla Was ogromne :)

12 lata 7 miesiąc temu #359396 przez MartiO
Marzenieeee dobrze, że już jesteś ;) i że wszystko skończyło się dobrze :lol: możesz teraz się cieszyć i tulić swoją maleńką :lol: szybciutko Wam poszło :silly: jeszcze raz gratulacje!!!! :kiss: :lol: no ale na wspólne spacerki to trzeba będzie trochę poczekać... my nadal w dwupaku :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka