BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #359695 przez akciak84
martela89
no np ja nie byłam naświetlana a byłam chuda.
tak jakby orzec, że ten co ma 150 cm wzrostu jest zdrowszy od tego co ma 2 metry! Jakby mrówka była chora a słonik był zdrowy?

Dziewczyny...mamy już jakąś schizę ;) Wszystkie nasze dzidziusie będą zdrowe niezależnie od wagi!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #359707 przez aga2+1
akciak będą zdrowe nawet gdyby wystąpiła silniejsza żółtaczka to pod lampę i tyle. Inne choroby wykluczam, bo nasze dzieci będą zdrowe:) Moja córka miała nasiloną żółtaczkę i leżała pod lampami ok. 3 dni ważyła 3 kg, a młody ważył 3,8 kg też był żółty, ale skończyło się na 1 dniu pod lampą i podawaniu witaminy E i K

12 lata 10 miesiąc temu #359708 przez KAMI
muszą być zdrowe !!! idę spać laseczki, ciekawe czy mnie jutro ranek jakąś miłą wiadomością od Was powita :) dobrejnocki brzuszki

12 lata 10 miesiąc temu #359759 przez ewel7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #359770 przez dziewczyna84
Jeśli chodzi o okładkę TIME mnie ona zniesmaczyła. Uważam, ze takie dziecko (prawie 4 letnie) jest zdecydowanie za duże na cyca. To indywidualna sprawa, okładka może sobie być jaka jest - w końcu to nic zakazanego, ale dla mnie to przesada ;). Łyżeczką i widelcem taki 4latek juz dawno powinien śmigać :)

12 lata 10 miesiąc temu #359787 przez MartiO
u mnie z wizytą położnej to wygląda tak, że jak już wrócę do domku to mam zadzwonić i wtedy w ciągu dwóch dni się pojawi na wizycie... pytałam teraz jak byłam ostatnio...

Młody dziś chwilami strasznie się pręży... aż mnie boli czasami i nie wiem jak usiąść bo tak się wypina... nie twardnieje wtedy cały brzuch tylko widzę, że Jakubek na którąś stronę się przemieszcza :silly:

a co do imion... u nas dostanie dwa... Jakub Antoni... chcieliśmy żeby pierwsze było bardziej "uniwersalne"... drugie z kolei to jakoś tak wyszło, że oboje dziadkowie tak mają na drugie... no i Młody też takie dostanie :silly: a później będzie mógł sobie wybrać którego będzie używał...

mnie dziś koło 19/20 ścięło a drzemkę... cały dzień na wysokich obrotach bo posprzątaliśmy dziś wszystko do końca... no i potem przytuliliśmy się do Mężusia i padliśmy... :silly:

co do żółtaczki... nie ma co martwić się na zapas... spora część dzieci po urodzeniu ma i chyba tak musi być, że jakoś muszą się dostosować do nowych warunków...

12 lata 10 miesiąc temu #359859 przez misia88
Moja Lilka też miała żółtaczkę, ale naświetlana nie była. Najważniejsze, żeby karmić wtedy piersią i żeby dziecko dużo jadło i sikało, to wtedy wysikuje tą bilirubinę.

12 lata 10 miesiąc temu #359861 przez Ingrid29
Cześć dziewczyny. Jednak prognoza pogody się sprawdza i zrobiło się chłodno. Dobrze, że nie kupowałam sukienki na tą komunię-pójdę w spodniach i koszuli i fraczku. Mam zamiar ostatni raz się poopychać pysznościami ;)

12 lata 10 miesiąc temu #359864 przez misia88
Ingrig Zazdroszczę Ci tych pyszności. Korzystaj, korzystaj, bo przy karmieniu piersią na wiele nie można sobie pozwolić :P

12 lata 10 miesiąc temu #359870 przez KAMI
Misia a ty od razu przeszłaś na ścisłą dietę karmiącą czy zaczęłaś eliminować, pytam bo tak piszecie o tych wyrzeczeniach a ja ostatnio czytałam, że właściwie to wystarczy zachować tylko zasady z piramidy zdrowego żywienia czyli zbilansowane różnorodne posiłki. Smażone ok ale nie codziennie, tak samo kapusty i inne teoretycznie zakazane produkty. Wszystko z umiarem. Dopiero jak coś się dzieje to eliminować te najbardziej podejrzane produkty ale nie przestawać karmić.

12 lata 10 miesiąc temu #359876 przez misia88
Ja właśnie tak robię, że jem wiele produktów, ale z umiarem. Nie jadam silnych alergenów: czekolady, miodu, orzechów, cytrusów, mleko ograniczam. Nie jem smażonego, przyprawiam lekko, nie za ostro. Na razie nic się nie dzieje z Małą.

12 lata 10 miesiąc temu #359887 przez KAMI
Ingrid u nas też dzisiaj od rana ciemno i wieje, zaraz pewnie lunie strasznie :( :( :(

12 lata 10 miesiąc temu #359913 przez aga2+1
U nas padało całą noc i teraz też leje:( Z 29 spadło do 12 stopni masakra człowiek się wykończy:( Mam nadzieję, że po południu chociaż się wypogodzi, bo mamy iść na festiwal piwa ze znajomymi hehe:) Ja to tylko sobie popatrzę jak oni piją niestety:( Mąż się śmieje, że gdybym się napiła to na 100% trzeba by było jechać na porodówkę ( bo tak zawsze jest złosliwość losu), a tam oczywiście powiedzieli by , że jakas patologia przyjechała hehe. Zaraz opieka społeczna by się zaczęła interesować nami:(

12 lata 10 miesiąc temu #359922 przez KAMI
Aga a znam taki przypadek :) znajomi ludzie naprawdę do rany przyłóż, rodzice 13 letniego dziecka i w ciąży z kolejnym też poszli na jakiś festyn. Był upał straszny a wiadomo piwko zimne najlepsze :) znajoma też pod koniec ciąży już, chyba 3 tyg zostały napiła się parę łyczków i ją bóle wzięły. Żebyście wiedziały jak została potraktowana w szpitalu ! Ona zresztą sama powiedziała położnym że się napiła, a te ją zbeształy i już potem do końca pobytu miała kobieta przechlapane. Aż strach myśleć co za jej plecami mówiły a naprawdę żadna patologia. wręcz przeciwnie.

12 lata 10 miesiąc temu #359925 przez aga2+1
No własnie tak to jest hehe. Dzisiaj ma być piwo pszeniczne pycha :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka