BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #368332 przez JAGIELO
Witajcie Mamusie!
Rownież melduję sie 2 in 1 ;-)
Maluszek nie pcha sie na świat, od dziś pobolewa mnie brzuszek jak na @ i bardzo mnie boli w kroku a poza tym żadnych objawów wiecej. Jakby cos sie zaczęło dziać to dam ocZywiscie znać. Ale tak jak Wy nie mogę sie juz doczekać :-) pozdrawiam Was serdecznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #368389 przez ewel7
hej Mamuśki :)

misiazazdroszczę tego czasu spędzonego w gronie najbliższych, ja czekam na przyjazd rodziców, mają zajrzeć w sobotę.

dziewczyna dobrze, że pojawiła się nadzieja w sprawie tego wolnego Męża. Powiem Wam, że naprawdę to bardzo ważne by na początku ktoś był obok. Dlatego ja już tylko czekałam kiedy wrócę do domu bo w szpitalu to prawie nic nie spałam. A jak lekarz nie chciał mnie puścić na początku to już ryczałam w tym szpitalu... Teraz Mąż jest z nami, bardzo mnie wspiera, przejął wszystkie obowiązki domowe także mogę się skupić na Małym, a na początku to ważne zwłaszcza jak się karmi piersią.

A mój Mały Miśko od wczoraj Głodomorra w nocy jadł ponad godzinę i do tego zrobił ze dwie kupki po drodze więc dłuższa przerwa była w nocy. Dziś rano to samo... teraz śpi, ale pewno zaraz będzie się domagał jedzonka :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #368419 przez dziewczyna84
Oj widziałam dzisiaj CZEREŚNIE PO RAZ PIERWSZY W TYM ROKU:), na rynku. tylko strasznie drogie: 38 zł za kg, dlatego się nie skusiłam. Oj, jak ja je uwielbiam :)

12 lata 6 miesiąc temu #368429 przez misia88
Witam mamuśki, te rozpakowane i te w dwupaku.
dziewczyna Te skurcze porodowe to takie silne jak na okres, tam w dole. A jeśli dzidzia jest nisko to ma się uczucie napierania na pęcherz i bóle krocza.
ewel No to super, że Mały tak je. Moja Lila to też głodomor. Tyle że ja nie budzę na jedzenie. Jak jest głodna to sama się głośno tego domaga. :)

My dzisiaj byłyśmy u położnej. Lilka waży już 3900g :D Rośnie mój skarbek jak na drożdżach. Tylko coś dzisiaj robi luźną kupę, taką wodnistą. Jeśli do jutra nie przejdzie to idziemy do pediatry.

12 lata 6 miesiąc temu #368520 przez aga2+1
misia takie luźne kupki mogą być też z powodu upału. Dawaj jej dużo pić, aby się nie odwodniła, bo u takiego malucha szybko następuje.
dziewczyna czereśni jeszcze nie widziałam w tym roku, ale za to kupiłam cały koszyk truskawek i zrobiłam koktajl:)

12 lata 6 miesiąc temu #368603 przez Miki007
Misia, moj maly tez ma czesto luzne kupki.
Mam do Ciebie pytanie odnosnie tej fitolizyny- nakładam masc na piersi, przykrywam pielucha i zmywam przed karmieniem...czyli powiedzmy mam 2h na ten zabieg ;) a powiedz prosze, jak czesto to powtórzyc ? Chyba mnie lekko przewiało, pobolewaja mnie piersi i mam wrazenie, ze to lekkie zapalenie, choc zastoju zadnego nie mam. Z góry dziekuje za instrukcje :)

Wszystkim nowym mamą serdecznie gratuluje a za przyszle mamusie nadal trzymam kciuki !!!
Zbliza sie koniec maja...są juz mamy kwietniowe, majowe, ciekawe czy bedą i czerwcowe...
Oczywiscie zycze Wam aby Wasze malenstwa zrobily Wam piekny prezent i przytulily sie do Was w Dniu Matki :)

12 lata 6 miesiąc temu #368634 przez Ingrid29
Cześć dziewczyny. Melduje powrót do domku z Arturkiem w dniu wczorajszym (malutki miał żółtaczkę i był naświetlany). Mam informacje od Akciak, że muszą zostać jeszcze w szpitalu-da znać jak wyjdzie.

Mały ciągle wisi na cycu, więc nie mam czasu za bardzo zaglądać na forum.Ale w końcu się udało. Mężuś zdał relacje z porodu za mnie, więc dodam tylko kilka szczegółów-miałam rewelacyjną położną, która się mną zaopiekowała. Wody zaczęły mi się sączyć około 7, najpierw myślałam,ze to czop. Zadzwoniłam po męża, a on mówi, że jedziemy. A ja na to,że chyba nie, bo nie wiem, czy to wody. Więc pojechaliśmy o 10, a tu na izbie przyjęć chlub wody w podpaskę i przeciekły przez spodnie. Potem szybki przejazd na porodówkę, bo małemu tętno spadło do 80. Potem KTG i tętno wróciło do normy. Oksytocyna, bolesne skurcze co 1 minutę i małe rozwarcie na 2 cm. Decyzja o podaniu znieczulenia zewnątrzooponowego (silne bóle krzyżowe + brak postępu porodu). Później szybki postęp, 10 cm rozwarcia ale po parciach główka nie do końca chciała zejść, więc nacięcie i próżnociąg (już zeszły wszystkie ślady u synusia). I w końcu synuś u mnie na piersi (zapominamy o bólu), szczęśliwy tata przecina pępowinę.

Wszystkim rozpakowanym mamusiom gratuluje serdecznie, a nie rozpakowanym szybkich porodów i super szybkiego powrotu do domu.

12 lata 6 miesiąc temu #368636 przez Ingrid29
I oto zdjątko mojego skarba:)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #368642 przez aga2+1
Ingrid jeszcze raz gratuluję:) Masz slicznego synusia:) Ja nadal czekam na swoją niunię:)

12 lata 6 miesiąc temu #368656 przez ewel7
Ingrid Synuś słodki :) fajno, że już jesteście w domku.

My właśnie wróciliśmy ze spacerku, Misio dotlenił się i jeszcze śpi, ale niedługo pewno się obudzi i będzie czas na kąpiel. Tak poza tym to wisiał mi na piersi prawie cały dzień :silly: mam nadzieję, że choć w nocy będzie lepiej spał ;)

pozdrowienia i miłego wieczorku Kochane :)

12 lata 6 miesiąc temu #368667 przez beadka7
Hej laseczki ;)

nie wiem czy lubicie takie rzeczy, ale na tej stronce gw.dax.com.pl/dax/ po bezpłatnej rejestracji i wypełnieniu ankiety otrzymuje się próbki kosmetyków Dax. Wysyłają je w przeciągu 30 dni.

Pozdrawiam

12 lata 6 miesiąc temu #368727 przez Brzuszek
Cudowny Maluch!

Wszystkie wyniki mam bardzo dobre. Ciśnienie spada. Na KTG serduszko ładnie biło, a skurczy brak.
Zapadła decyzja - we wtorek przed 8 rano mam być w szpitalu, o 10 kładą mnie na stół i robią CC.
Boję się!

12 lata 6 miesiąc temu #368735 przez beadka7
No to w poniedziałek idzie aga, we wtorek Brzuszek a w środę ja :) hihihi

12 lata 6 miesiąc temu #368737 przez MartiO
u nas nadal cisza... :( jutro przedpołudniem mamy się zgłosić na ktg... z nastawieniem, że zostajemy... :dry:

Brzuszek jakby co to powodzenia!!!! :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #368740 przez Brzuszek
MartiO nie dziękuję :) i wzajemnie!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka