BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 11 miesiąc temu #370460 przez katiuszka
To Cię może odwiedzę Aga:) Myślałam czy sobie nie pojechać na ktg i zwiedzić szpital wieczorkiem:) Zobaczymy a Wam życzę szybkiego powrotu do domku:*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Pojadę sprawdzić to chyba wieczorkiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #370461 przez misia88
Dotka Tak, miałam skierowanie. Na Wołoskiej była zepsuta aparatura do badania słuchu, dlatego musiałam udać się na Radzymińską.

12 lata 11 miesiąc temu #370469 przez Dotka
myślalam że drugi raz robiłas ale teraz jak odpisałas to przypomniałam sobie że własnie pisałaś o tym :P
dobrze że wszystko ok :)
a powiedz mi zapisywałas sie juz na usg bioderek czy jakos tak ?? i czy też masz skierowanie po 8 tygodniach żeby iść z Lili?

12 lata 11 miesiąc temu #370471 przez Dotka
rozpakowane mamy czy uzywacie pieluszek 1 czy juz 2 bo ja chyba sie przerzucę na wieksze poniewaz coś mi sie wydaje że te 1 juz za małe są mała tydzien temu 4.150 ważyła one sa do 5 kilo

Katiuszka trzymam kciuki że to wody i ze szybko dzisiaj urodzisz :)

12 lata 11 miesiąc temu #370481 przez ewel7
Brzuszek, Beadka gratuluje ogromnie! wszystkiego co najlepsze dla Was i Maluszków :)

My wczoraj obcinaliśmy pazokcie, a w zasadzie Mąż, na śpiocha ;) :silly: bo też były długie po porodzie i ciągle drapał i siebie i mnie podczas karmienia. Kupiłam taki zestawik w mothercare i tam była obcinaczka i super się tym obcinało.

u nas dziś pierwsza rocznica (cywilnego co prawda) ale zawsze :) Misio wzywa także kończę :) buziaki :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #370487 przez asiale26
Mój synuś skończył w sobotę miesiąc i zaczyna bawić się grzechotką :laugh:
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #370517 przez dziewczyna84
AsialeChyba największa radość nastaje gdy dziecko jest już takie komunikatywne? ja własnie dzisiaj stwierdziłam, że oprócz odkurzania będę musiała częściej gąbką mokrą "zmywać dywan" (teraz nie było takiej częstej potrzeby, a dziś uznałam to za próbę wywołania skurczy, jak mycie podłogi). Bo jak DZIDZIA będzie raczkować, to ma bezpośredni kontakt z każdym mm wykładziny. A sierść kotów nie zawsze odkurzaczem się wciągnie cała, a czasem się też wbija w dywan, mimo że tego nie widać. Trzeba będzie to mycie dorzucić do regularnych cotygodniowych większych sprzątań. O matko ;)

12 lata 11 miesiąc temu #370627 przez karolina238
Witam dziewczynki :)

Gratulacje rozpakowanym mamusiom!!!

24.05 o 11.10 przyszła na świat nasza córeczka Julcia, ważyła 3800 i ma 56cm. Śliczna jest jak zrzuce zdjęcionka na kompa to wstawię. Od soboty jesteśmy w domku i powoli dochodzimy do siebie.

W środę o 0.50 zaczęły się skurcze, a około 2.30 byliśmy już na izbie ze skurczami co 4min i rozwarciem na 2,5 cm, później skurcze cały czas miałam strasznie mocne i co 2min, około 7 rozwarcie na 6 cm, o 7.45 bóle parte i tak do samego końca, urodziłam z ledwością jeszcze troche i czekalaby mnie cesarka. Dobrze że mój mąż był cały czas ze mna bo bez niego nie dałabym rady.

12 lata 11 miesiąc temu #370640 przez karolina238
Mamusie po porodzie miałyście wyszły Wam hemoroidy?bo ja mam straszne i nie wiem jak sobie z nimi poradzić :(

A i jeszcze bolały Was sutki podczas karmienia?mnie bolą okropnie, najgorzej na początku póżniej jakoś da się znieść :(

12 lata 11 miesiąc temu #370645 przez KAMI
Karolina, Brzuszek, Beadka, Aga strasznie mocno Wam gratuluję :)

Ja wreszcie nadrobiłam posty i jak się nie rozpiszecie znowu to będę na bieżąco

na razie jedno ważne pytanie - a właściwie dwa

- czy pieluchy przeciekają ? mamy huggiesy i czesto mały ma mokre piochy, siku gdzies bokami leci ???????

- czy wasze dzidzie też tak strasznie wierzgają wszystkimi końcynami przy przewijaniu i przebieraniu ? mam wrażenie, że usiłuję włożyć ośmiornicę do siatki...a wrzasku przytym co nie miara

poza tym życie mamy jest piękne !!!!!!!!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #370648 przez KAMI
Karolina sutki mam strasznie obolałe, mam maltan i jeszcze w szpitalu kupiłam inną maść i po nich sutki są gładkie i delikatne ale bolą dalej ! ale i tak uwielbiam karmić !!!!!!

12 lata 11 miesiąc temu #370651 przez KAMI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #370659 przez asiale26
dziewczyna84 Faktycznie mam coraz więcej pociechy z mojego szkraba. Teraz z tygodnia na tydzień widać jak mały coraz więcej umie. Skupia już wzrok na mojej twarzy a dzisiaj nauczył się chwytać zabawkę (nieporadnie ale zawsze to już progres :) )
Niestety przedwczoraj dał nam nieźle w palnik bo dostał straszliwej kolki. Od 3:00 do rana nie dał nam z mężem spać. Musieliśmy robić nocne zmiany przy małym aby choć jedno z nas zmrużyło oko. Ale za to dzisiaj śpi cały dzień z przerwami na siku i kupę.

12 lata 11 miesiąc temu #370660 przez karolina238
Kami synuś prześliczny :)

Mam nadzieję że ten ból sutków przejdzie :( i będzie tylko lepiej, ja smaruje bepantenem może coś pomoże

12 lata 11 miesiąc temu #370669 przez Dotka
Karolina Gratulacje
co do hemoroidów to powiem Ci że mi jeden sie pojawił i nie bylo to przyjemne bolało bardzo na początku teraz już mnie tak nie boli nawet sie schował i jest calkiem znośnie trzeba przetrwać mój ginekolog powiedział że można sobie cos tam kupic w aptece na te hemoroidy i stosować po karmieniu nie przed
co do sutków to mnie to ominęło bolały mnie piersi tylko jak w 4 dobie miałam nawał pokarmu

Kami bardzo możliwe mi juz też pieluszki przeciekają dlatego teraz kupie wieksze 3do6 kilo i mam nadzieje że bedzie lepiej :)
Moja mała od początku lubi rękoma i nogami wywijać czasem tez krzyczy myślę że to normalne :) nie które dzieci lubia przebieranki inne troszkę mniej :P

jaki słodki moja Ala z brzuszka na plecki sie przewraca więc juz musze troszke uważać :)

Moja dzis cały dzień marudzi napinasie jakby nie mogła kupki zrobić i płacze po tak cięzkich wysiłkach robi kupkę i cały czas na cycu by wisiała pomimo tego że jej sie ulewa a moze nawet i zwraca bo to tak róznie wyglada. Juz nie wiem co mam robic żeby jej lepiej było :( teraz siedzi sobie na leżaczku z wibracjami włączonymi to nie płacze ohhh.. serce mi dzis peka :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka