BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #371106 przez KAMI
nie mam porównania ale sądząc z opowieści znajomych to lepiej znieść ból po cc niż rozcięte krocze. Chyba, że akurat znajome miały kiepsko bądź mocno nacięte.
Miałam cc o 0.20 a po 12 godzinach o 12,00 rano już wstawałam i okąpałam się. przez parę dni nie prostowałam się od razu bo rana ciągnęła ale teraz już śmigam normalnie. Chociaż nie wiem czy to reguła czy tylko mam taką szybką zdolność regeneracji. Bez porównania nic ne mogę powiedzieć NA PEWNO....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #371118 przez misia88
KamiAkurat nie ma tu reguły co jest lżejsze. Ja wstałam od razu po porodzie, a po kilku dniach nie czułam krocza. Inne dziewczyny nie mogą usiąść na tyłek przez miesiąc. Podobnie jest z cc, jedne znoszą lżej, a inne nie... :) Tak to już jest. Chociaż ja i tak wolałabym sn i cieszę się, że tak rodziłam.

12 lata 6 miesiąc temu #371195 przez akciak84
dziękujemy za gratulacje:)

Pomału ogarniam co i jak.

Mój to przy piersi przysypia...najlepiej to by na niej wisiał non stop i ciumkał. Pediatra w szpitalu powiedział że jak 2 h ciumka to dokarmić, więc je też Bebilonka. Mało powiedziane, że je...on wciąga! Ja odciągam pokarm bo mam go sporo i chcę aby tych przeciwciał jeszcze połykał. Mam nadzieję, że uda mi się laktację utrzymac.

U mnie ze skurczami było tak:

dnia 17 maja
godz. 22 skurcze nieregularne- dość znaczące
po 23 regularne i poszło część wód
o 24 w szpitalu
około 1 na sali oksytocyna i pod prysznic ciepły
znów oksytocyna i klękanie - bo to przynosiło ulgę
na krzyżowe bóle około 2-3 podali znieczulenie- działało na jedną stronę
no a jak były parte to chciałam na kucaka, ale kazali na plecy

12 lata 6 miesiąc temu #371211 przez dziewczyna84
Aga przed 22.00 przed skurczami nieregularnymi, mialas w dzien jakiekolwiek? ja nie mam zadnych i troche sie tego boje, że ich nie mam (przepowiadających)

12 lata 6 miesiąc temu #371224 przez labelo
KAMI,biedactwo,ciezki porod,akciaktrzymam kciuki za karmienie
obcielam dzis Malutkie paznokietki,hehe,nie bylo tak zle:P

12 lata 6 miesiąc temu #371230 przez Ingrid29
Cześć Akciak u mnie identycznie z karmieniem-mały non stop na cycu. Chyba tez z butla dzis polecę

12 lata 6 miesiąc temu #371237 przez ewel7
Hej Kochane :)

Mój Miśko dziś jakoś z jednej strony senny, z drugiej nie może zasnąć... w sumie to mu się nie dziwię pogoda i na mnie tak działa, że ospała jestem na maksa. U mnie też bywa, że długo wisi na cycu, ale w sumie nie dłużej niż 40 min i potem jakaś przerwa choć nie koniecznie zawsze śpi. Lubi leżeć na tym klinie do spania, który mu kupiliśmy w Świecie Dziecka. Jestem bardzo z niego zadowolona bo można go przenosić i zabrać małego do nas do łóżka czy w ciągu dnia położyć na kanapie by sobie poleżakował.

KAMIbyłaś bardzo dzielna, podziwiam! Na pewno Synuś wynagrodzi zresztą już pewno wynagradza ten trud :)

12 lata 6 miesiąc temu #371248 przez dziewczyna84
Katiuszka wszystko ok? nie smsuje, bo wiem ile ja dostaje smsów w stylu "i jak? jestes juz mamą?". że najlepiej jakbym szablonem odpisywała ;)
daj znać "że żyjesz" :)

12 lata 6 miesiąc temu #371324 przez nataleczka_92
kochane mamusie czy ktoras z was miala bole lopatek? bo mnie od paru dni okropnie bola lopatki i podbrzusze

12 lata 6 miesiąc temu #371334 przez dziewczyna84
nataleczka - ja nie. ale za to podbrzusze i krzyż

12 lata 6 miesiąc temu #371336 przez nataleczka_92
dziewczyna84 mnie od trzech dni lapia dosc bolesne skurcze brzucha ale nieregularne. ale bol lopatek jest nie do zniesienia...

12 lata 6 miesiąc temu #371535 przez aga2+1
dziewczyna ja dzien wczesniej własnie nic nie miałam. Bóle ustapiły i była taka cisza. W dzień porodu rano zszedł czop i tak lekko krzyz zaczął mnie boleć. O 15 poszły wody, a o 18 była regularne skurcze co 4 min. bardzo mocne. Powiem szczerze, że gdyby nie moja połozna to chyba bym po scianach chodziła. Kobieta rewelacyjna potrafiąca motywować, wspierać i pocieszać. Jestem jej bardzo wdzięczna.
Moja mała cały czas na cycu nic nie mogę zrobić, bo spi po 15 minut i znowu domaga się piersi. Na wieczór daję jej butlę to śpi przez 4-5 godzin. mam nadzieję, że wszystko jakoś się unormuje. poza tym jest rewelacyjna:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #371538 przez aga2+1
A to jest moja Tosia kilka godzin po porodzie:)
Ma jeszcze wybroczyny na twarzy przez to obwinięcie pępowiną, ale pediatra mówi, że wszystko ładnie zniknie za pare tygodni.
Dziewczyny czy podawałyscie odrazu wit.D?
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #371607 przez Ingrid29
aga2+1 śliczna jest Twoja Tosia. My przy wyjściu ze szpitala dostaliśmy wytyczne, że witaminę K+D podawać od 8 dnia życia.

Aga ja też mam tak samo z tym jedzeniem naszego malucha - też tylko na cycku wisi, zje i śpi około godzinki i znów je. W nocy ma jeden dłuższy sen około 3-godzinnny.

12 lata 6 miesiąc temu #371608 przez katiuszka
hej dziewczynki.
Dziewczyna dziękuję za pamięć:) U mnie nic się nie zmieniło, nadal 2in1. Pisałam Adze ze nie mam netu, jakaś grubsza awaria była. Czuje się coraz gorzej i psychicznie i fizycznie. Na ktg żadnych skurczy. Wczoraj narobiłam się jak głupia wysprzątałam mieszkanie z myciem okien i dało mi to tylko ból kręgosłupa:( Nadrobie posty po południu, ciekawa jestem jak mamusie sobie radzą, ze swoimi skarbami. Teraz ide szykować moje do szkoły a później koleżanka przyjdzie mnie duchowo wesprzeć. Miłego dnia kochane i do później:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka