- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
Każda z nas liczy na dojrzałość swojego faceta, a tak naprawdę to chyba niewiele jest takich egzemplarzy:/
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- Otrzymane podziękowania: 14
aga Ja nie wiem co z tymi facetami. Ja też liczyłam na coś więcej ze strony męża. A tymczasem on ciągle tylko mówi jak on jest zmęczony. Kurde! Prawie w nocy nie wstaje, śpi, gdy tylko jest to możliwe. A co ja mam powiedzieć?! Zacznijmy od tego, że wogóle nie narzekam... Dzisiaj rano byłam u pediatry. Specjalnie powiedziałam mu wcześniej, że idziemy. Oczywiście nie wstał. Doszedł do nas jak już byłam w przychodni i nawet nie wszedł do gabinetu... :/
Ingrid Ten czas przy cycu powinien minąć. Moja Lilka też ma takie etapy. A wystarczająco masz pokarmu? Mały najada się?
karolina Na popękane brodawki dobrze jest wietrzyć cyce. Ja tak robiłam. Do tego smarować własnym mlekiem i maścią Maltan, której nie trzeba zmywać do karmienia. Przystawiaj też dziecko w różnych pozycjach (dla mnie wtedy najlepsza była spod pachy).
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
nie miałam jakoś czasu wpaść wcześniej, a mam widzę dużo do nadrobienia
Wczoraj wypisali nas ze szpitala
Krótko o porodzie..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ehh miało być krótko, sorki że się tak rozpisałam
Póki co mam problem z karmieniem, mały zasypia na cycu i nie daje się dobudzić, przez co po 10 minutach znów chce jeść, w nocy dziś nas sterroryzował, ale chyba bolał go brzuszek, bo ciągle mu coś tam jeździło, dopiero tak pożądnie zasnął nad ranem ok 8.
Teraz tez wykorzystuję chwilę, że śpi
Dzisiaj też czeka nas pierwsza kąpiel, a jutro przyjdzie położna zdjąć szwy.
Zanim dojdę do wszystkich info o rozpakowanych od razu skłądam gratulacje tym które urodziły
Katiuszka a Ty? jak sytuacja u Ciebie ?
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
mały też się z piersi nie najada dokarmiam go Bebilonem. On zje każdą ilość. Jutro idę do pediatry i położnej skonsultować m.in. karmienie.
Wiecie, ja bym jużż chciała aby synek miał już z 3 latka
- Brzuszek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Basia ur.27.05.2012 4000g 56cm
Wczoraj wypisali nas ze szpitala.
Powoli dochodze do siebie po porodzie, bo moje krocze jest pocerowane strasznie. No i oczywiście uczymy się z córcia wspólnego życia.
Mam zastój pokarmu w jednej piersi, ale już z tym walczę masażami, ciepłymi okładami i laktatorem, bo niestety Basia nie może zassać tego sutka, a więć je z jednej piersi.
Trochę martwię się o kupki, bo co zmieniam pieluchę to ona tam jest, raz więcej raz mniej, jest luźna i w kolorze zielono-jasnobrązowym.
- misia88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lili - 24.04.2012
akciak A ja właśnie chciałabym, żeby czas wolniej leciał, bo mam wrażenie, że Lilka tak szybko rośnie, aż za szybko
brzuszek Wszystko jest w porządku z kupkami. Moja Lilka też robi dużo kup, żółte, pomarańczowe, zielone. To też zależy od tego co my jemy, np. od brokułów moja Lilka ma zielone kupy.
A ja właśnie wróciłam z egzaminu, o którym się dzisiaj dowiedziałam Wszystko ściągnęłam. A teraz idę karmić swego głodomorka
- Dotka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alicja ur.6.05.2012 58cm 3830g.
co do szwów rozpuszczalnych to ja miałam powiem Ci że tez sie obawialam teraz juz jest ok nawet tego zgrubienia juz tak nie czuje u mnie w miare chyba ok zszyli a powiem Ci ze ja troszkę sie zapominałam ze mam szwy i że nie wolno szybko wstawac itd. wiec szarpałam nimi i jest ok znaczy pod palcami czuje już że jest ok
ale jak mnie zszyli i czy jest tak jak było albo podobnie to nie wiem ??
i zniknęły mi po dwóch tygodniach
byłam u lekarza i mówil mi że wszystko ok ale własnie tez se obawiam czy nie mam wielkiej jak to żeś napisała
katiuszka u mnie było myte dziecko ale tylko raz po porodzie później nikt nie mył przychodziły pielegniarki wieczorem i nacierały dzieci oliwką i wszystko
a Ja Alcie myje co drugi dzien wcześniej jeszcze rzadziej póki pępek nie odpadł
Karolina rozumiem Cie ja szybko nie doszlam do siebie bóle przy obkurczaniu macicy są takie nieznośne boli krzyż przy tym a dzis to juz myslałam że umrę no i jeszcze sama nawet nie miałam siły iść cos zrobic sobie do jedzenia wcześniej teraz juz jest lepiej zjadlam wypiłam duuuużo wody bo chyba lekko sie odwodniłam
ale pierwszy tydzień a nawet dwa są ciężkie więc pamiętaj teraz juz bedzie z dnia na dzień coraz lepiej
Moja mała tez spi czy cycu ale najlepiej jest jak się naje i później tylko się bai cyckiem i wydaje rózne dziwne dźwięki wasze pociechy też tak robią ???
- martynka790
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patryczek 16.05.2012 :**
Od wczoraj zaczęłam dokarmiać go mm. Wcześniej położna kategorycznie zabroniła robiąc mi wykład o naturalnym karmieniu itd.
Wczoraj jednak sama kazała go dokarmiać bo okazalo się, że mimo iż mam pokarm to Patryk nie dojada i nie pzybiera na wadze wczoraj miał 2 tyg a przybrał niecałe 200g
Tez mam rozpuszczalne szwy, wydaje mi się,że wszystko zrasta się dobrze...
Któraś dziewczyna pisala o popękanych sutkach- ja też tak miałam- bolało strasznie. Pomogły mi kapturki z canpola i maść maltan.
A co do mężów to mój też nieraz "fiksuje" ostatnio jak mały wisiał mi na piersi 5 godz praktycznie bez przerwy a ja się na koniec popłakałam to on stwierdził, że jestem histeryczką Wydarłam się na niego jak głupia. Oni chyba tak jak my nie potrafią się nieraz odnaleźć w nowej sytuacji...
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Pozdrawiam Was gorąco!!!
- ewel7
- Wylogowany
- rozmowna
Mam nadzieję, że te wszystkie smutki szybko miną i będzie lepiej...
U nas ostatnio też Miśko jakoś ma gorsze dni, dziś marudził całe przedpołudnie i też tylko jedzenie, kupka, siku, znów jedzenie. Nie wiem czy to ta pogoda tak działa... Jednak jak już zasnął to na tyle mocno, że zabraliśmy go na małe zakupy. Przespał cały ten czas. Ja stwierdziłam, że potrzebne mi to było bo siedzenie w domu 24 na dobę męczy, a pogoda na spacerki coś nie dopisuje ostatnio.
Zaczęłam trochę przeżywać dziś powrót męża do pracy, jednak sporo mi pomaga i jakoś tak bezpieczniej się czuję jak jest z nami. No ale co dobre szybko się kończy, niestety... Po weekendzie zostaniemy sami. Mam nadzieję, że sobie poradzę.
- Miki007
- Wylogowany
- gaworzenie
Moj maly tez mial taki etap, ze najchetniej by wisiał na cycu caly dzien. Jadl, zasypial...a kiedy go odkladalam -oczy jak 5 zl i koniec spania i znowu dopominanie sie o cyca, choc juz wcale nie byl glodny. Jak znowu przystawialam to trzy pociagniecia i znowu zasypial i tak w kolko. Zlotym srodkiem okazal sie smoczek. Teraz jak juz skonczy jesc, odkladam go do lozeczka, jak nie moze zasnac to daje mu smoka- on z niego korzysta kilka minut, zasypia i wypluwa. Dzieki temu ja moge jakos funkcjonowac a on widocznie ma potrzebe ssania.
Wzbranialam sie troszke przed smoczkiem ale tyle pokolen wychowalo sie z nim wiec i mojemu dziecku od czasu do czasu nie zaszkodzi.
Mam pytanie o mleko modyfikowane, jeszcze sie nie przymierzam ale juz zastanawiam na przyszlosc Piszecie czesto o mleku Bebilon - polecacie ???
Jest tego teraz tyle na rynku, ze ciezko cos wybrac :/
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa