BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #372845 przez misia88
Ja Lilce smoka nie daje, jeśli chce cyca. Jeśli ma już ssać to niech ssie cyca. Smoczek jest tylko na awaryjne sytuacje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #372914 przez ruzyczka18
Witajcie cały czas czytam wasze posty ale nie mam czasu pisać.
Jak tam wasze maluszki przybierają na wadze bo ja mam wielkiego głodomora w 3 tyg przytyła z 2780 do 4015 na samym cycu ale przez to mamy problemy z brzusiem bo głodomorek jak się do cyca przyssie to strasznie szybko je i dużo powietrza łyka już nie wiem co mam robić bo wieczorem ze 3 godziny odbija jej się tak je.

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #372956 przez JAGIELO
Witam Was Kochane Mamusie!

Juz nie będziemy majoweczkami tylko czerwcowkami :-)
Tak sobie właśnie przypomnialam i moze dla pocieszenia Wam przypomnę, ze pełnię mamy 4 czerwca to moze nasze Aniolki wkoncu zdecydują sie przyjść na świat :-)

Jak sie czujecie? Bo ja bez zmian, nadal żadnych objawów porodowych.

12 lata 6 miesiąc temu #372957 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #372972 przez katiuszka
Beadka to cudownie, że takie wsparcie miałaś podczas porodu:)
U mnie tak jak u Jagielo i Dziewczyny zero postępów i też wojna hormonalna...
Wczoraj dziewczynki byłam zobaczyć porodówke w szpitalu i tam przy okazji zrobili ktg, badanie wew. i usg. Malutka główkę ma niziutko ale szyjka zamknięta i skierowana ku tyłowi cokolwiek to oznacza to nie jest to sygnał zbliżającego się porodu. Na ktg jeden skurczyk do ok 60-ciu więc tak jakby żaden:( Moj suwaczek tez już się zatrzymał...
Aga cieszę się, że już lepiej. A Twoj mąż to mądry facet, przytulenie czasem znaczy więcej niż tysiąc słow:)
Rużyczka Twoja córcia jest śliczna:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #372977 przez katiuszka
Akciak to straszne co piszesz:( Obyś jak najszybciej doszła do siebie i żeby nie było żadnych komplikacji w przyszłości:*
Nati trudno mi powiedziec, jeśli nie są regularne to raczej to przepowiadajace. A ucisk pewnie głowki na szyjkę.
Brzuszek nareszcie w domku:) gratuluję:*
Martynka 200g to faktycznie malutko. Kiedy będziesz kolejny raz ważyła? Masz w domu wagę czy w przychodni?

12 lata 6 miesiąc temu #373019 przez JAGIELO
Dziewczyny! Nie zalamujcie sie! Ja tez juz mam dość ale tłumaczę sobie, ze nasze dzieci nie są głupie i nie chcą dostawać jednego prezentu rodzac sie w Dzień Dziecka ;-)

Jeszcze troszke i Maluszki bedą z nami! Jesli jeszcze nie "wyszły" znaczy, ze jeszcze nie są gotowe. Głowy do góry :*

12 lata 6 miesiąc temu #373062 przez misia88
Kochane, jeszcze troszkę, już lada moment zostaniecie mamusiami! :)

12 lata 6 miesiąc temu #373069 przez misia88
Wszystkim dzieciaczkom: tym narodzonym i tym w brzuszkach, zdrowia, szczęścia, miłości, uśmiechu i radości z okazji DNIA DZIECKA!!! :D

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373077 przez katiuszka
I ja Wam kochane maleństwa życzę wszystkiego co najpiękniejsze, najmilsze i najlepsze a przede wszystkim miłości Waszych rodziców i dużo słonka każdego dnia:*

Do szpitala idę prawdopodobnie 6-tego czerwca a 9-tego wywoływanie. Tyle czasu w szpitalu to koszmar, wolałabym już tego 9-tego przyjść a tak to tylko na doglądanie:( Ale w siódmej dobie po terminie każą się zgłaszać.

12 lata 6 miesiąc temu #373110 przez aga2+1
katiuszka dasz radę:) Może uda się od razu wywołać poród tylko trzeba zagadać z lekarzem. A jak Ci się podoba porodówka? Położne są super praktycznie wszystkie więc możesz rodzić spokojnie, lekarze raczej też jest duzo młodych to jeszcze mają zapał:) Gorzej już będzie na noworodkach, bo tam zamykają Cię w pokoju i radź sobie sama. Jedyny sposób to jak dziecko juuż strasznie krzyczy wyjechać z nim na korytarz. Od razu zlecą się i będa chciały uspokoić , bo takich krzyków nie lubią hehe. Jak by co to dzwoń do mnie:)

12 lata 6 miesiąc temu #373134 przez KAMI
Hello mamuśki :)

My po usg bioderek, poszło gładko, wszystko w porządku, zajechałąm fajnie autkiem bez problemów i jednym słowem OK

W łazience i w całym mieszkaniu sajgon, wszsytko przykryte pyłem, już dzisiaj część ogarnęłam, Mały zamknięty w sypialni szczelnie zakrytej :)

pisałyście o myciu, jak to różnie wszędzie jest, u nas w szpitalu myli codziennie pod takim prysznicem, wyglądało to strasznie, bo trzymali dzieciaka jedną ręką i pod prysznic, używali oilatum. Wszystko to codziennie przy porannej wizycie, po wizycie ordynatora u matki, każda z nas była osobno proszona do pokoju lekarza dzieciaczków i tam patrzyłysmy na mycie i uczestniczyłyśmy w badaniu i wazeniu. POtem każda brała dzieciaka do siebie w kuwecie-wózku. Generalnie mogłaś oddać dzidziusia do noworodków ale ja tak zrobiłam tylko pierwsze 2 noce, jak jeszzce miałąm problemy ze wstawaniem. POtem już cały czas ze mną i tak jak pisze Aga jak się długo darł to zawsze, któraś pilęgniarka przychodziła i pytała czy nie trzeba pomocy. Na jednym piętrze były tam dwa oddziały - porodówka i noworodki. Fajne rozwiazanie i super opieka.

12 lata 6 miesiąc temu #373136 przez katiuszka
Dziękuję Aga:*
Porodówka ok, oprowadziła mnie szybko młoda położna taka z wygoloną częściowo głową. Sympatyczna. Nie widziałam drabinek o których chyba wspomniałaś. Korzystałaś z piłek?
Jest czysto i świeżo. Do łazienek nie wchodziłam, bo nie miałam obuwia zmiennego, ktg miałam robione na pierwszej salce którą tez wykorzystują do porodów jak jest obłożenie. Przy okazji zobaczyłam noworodka, bo zaglądałyśmy do każdej sali poza ostatnią gdzie trwał poród. Tatuś stał nad maleństwem taki blady a chłopczyk miał ogromne jajuszka do tak małego ciałka:)
Zastanawiam się wciąż nad klinikami, tam jest ta moja "ciotka" położną. Ale warunki nie specjalnie mi się podobają... tym bardziej, że za poród rodzinny w osobnej sali pobierana jest opłata. A warunki pozostawiają wiele do życzenie. Podoba mi się natomiast sala do porodu w wodzie, bardzo klimatyczna i chyba świeżo po remoncie. Ale nie wiem czy uda się załapać, pozatym muszę sprawdzić jakie wyniki mam a jakie ewentualnie muszę jeszcze zrobić.
Ty nie chciałaś w wannie rodzić?

12 lata 6 miesiąc temu #373140 przez KAMI
Dotka mój Maksiu tez takie słodkie odgłosy wydaje, ja mówię na niego krecik bo tak wzdycha jak ten krecik z bajki :)

Aga dobrze, że już z mężem lepiej,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #373149 przez aga2+1
katiuszka ja korzystałam z piłki i było najlepiej z wanny nie chciałam. na wanne nie ma chyba duzego obłozenia wiec mozesz sie załapac.
KAMI mam nadzieje ze bedzie z mezem juz ok. cały czas tez ,am wyrzuty sumienia ze nie mam czasu dla niego. W ieczorem staram sie szybko połozyc mała ale ona chyba wyczuwa to i wszysko trwa z 2 godziny kąpiel, potem papu to po papu odbicie, kupa, czkawka i znowu cos do pociamciania. W nocy tez jest to samo. Zamista zjesc i spac to ona sie patrzy potem zaczyna fikac no i uleje to znowu czkawka i kupa masakra. A miało byc tak pięknie jak przy tamtej dwójce jadły i spały.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka