BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #373577 przez Dotka
katiuszka powiem Ci że jak mi wody odeszły to też miałam pozamykane wszystko szyjka długa tez była ze 3 cm jak słyszałam i rozwarcia brak dopiero po paru godzinach, masażach i oksy zaczęło się otwierać i skracać więc to nie jest powiedziane że nie możesz zacząć rodzic :P no i taka niunie urodziłam :) 3830 i 34 główka :)

nataleczka mi napisali urodzona w 38tyg. a to był 38i4dzień

ruzyczka ja używałam huggisków i pampersów 1 ale przeciekały i zmieniłam na dwójki miałam tez bella ale masakra Ala miała krostki i zawsze wyciek :( fajne sa te pampersy Premium Care mają taka siateczkę w srodku duzo wiecej wilgoci zbierają www.pampers.pl/pl_PL/proddetail/baby-products/premium-care/id/5
mój partnr teraz kupił takie i tez sa ok www.pampers.pl/pl_PL/proddetail/baby-products/new-baby/id/1
co do ilości to fakt schodzi tego :) z 8-10 dziennie nie licze ile ale tak mniej wiecej tyle husteczki tez uzywam ale tylko moge huggisa albo pampersa sensitive bo przy innych też cos sie pojawiało. miałam rózne próbki i dzięki temu mogłam sprawdzić

ingrid słodziak a co pieluszek to widać co dziecko to inaczej :P trzeba wypróbować a moze te biedronkowe podobno sa dobre i tanie bedą akurat?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #373580 przez dziewczyna84
dzień dobry mamusie. My w komplecie nadal. Jak cos się rozwinie, to będę się odzywać :) Miłego dnia!

12 lata 6 miesiąc temu #373623 przez akciak84
my używamy póki co hagisów i nic się nie dzieje, ale mamy zamiar właśnie wypróbować biedronkowych

12 lata 6 miesiąc temu #373625 przez KAMI
Witamy kochane :)

u nas fajnie przespana nocka :) za radą położnej w ciągu dnia wybudzałam częściej i karmiłam krócej a efektywniej. Zobaczymy czy to sie uda na dłuższą mete :)

Beadka - Krzyś fajną minkę rzucił, super jak się tak patrzą te skarby nasze, Max też oczami wodzi i dziwi się wszystkiemu :)

Katiuszka z tą wagą to rzeczywiście róznie, mi już w trakcie akcji robili usg żeby sprawdzić wagę bo miałam problemy z rozwarciem i wyszło 3700, męczyli mnie więc dalej a okazało się 4100 !! Fajnie, że widzisz swoją Sonię, chociaż na zdjęciu ale zawsze :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373640 przez katiuszka
Dzień dobry kochane mamusie:) Jak to dobrze, że jesteście:*
Ja też w dwu paczku jeszcze. Jagielo czekamy na meldunek:)
Kurcze ciekawa jestem tej wagi mojej niuni, Kami a Maksiu jaki obwód główki miał?
Dotka pocieszyłaś mnie i masz rację, mi lekarz też powiedział,że to nie pierwsza ciąża więc moze się skrócić w ciągu jednego dnia. Możesz przypomnieć w małym skrócie jak to u Ciebie wyglądało? Nie miałaś żadnych komplikacji przy porodzie po oxytocynie?
Tak bardzo bym chciała urodzić tym razem bez wspomagaczy. No może ewentualnie na gazie i w wodzie:) Mam juz komplet badań do tego potrzebnych. Mam nadzieję, że się uda choć różnie mówią. Niechętnie udostępniają wanny bo dezynfekcja jest pracochłonna i dużo czasu im to zabiera. Tłumacza się, że albo jest zajęta albo akurat się zepsuła:/ No zobaczymy.
Justysiak uściskaj Martite, jesteśmy z nią myślami. Zostały nas 4 więc: Martita, Dziewczyna, Jagielo i ja:)

12 lata 6 miesiąc temu #373641 przez KAMI
Justysiak dzięki za info o Marticie, pozdrów ją i ucałuj :)

Brzuszek ja jem wszystko ale w rozsądnych ilościach, nawet truskawki, banany pochłaniam, jogurty, mięska, sałatki - wszystko ale z niczym nie przesadzam, żeby żaden składnik nie dominował

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373665 przez katiuszka
Justysiak czy Martita miała termin źle obliczony, że dopiero 5 dni po terminie?
Patrzyłam na pokazywarkę, że termin miała na 20-tego wpisany. Kurcze to się chyba ładnie rozczarowała i w jej przypadku to się wogóle nie dziwię nastrojem... Dobrze, że mój lekarz nie kazał mi się spieszyć ze zgłoszeniem na IP. Dopiero pójdę na 9 dobę po terminie. Lepiej łapać doła w domu niż szpitalu:/
Od wczorajszej wizyty mam skurcze ale bardzo nieregularne, powiedzmy mocy przepowiadających ale z bólem takim jak na @ i troszkę częściej. Wcześniej miałam całkowicie bezbolesne, zwykłe twardnienie. Już teraz się pogubiłam, czy Wy mamunie długo przed porodem miałyście takie?

12 lata 6 miesiąc temu #373677 przez Dotka
kami i twój niuniek nie ma wzdeć albo zaparć?? moja Ala miała zaparcia dlatego mam scisłą diete teraz ale jak minie miesiąc to zacznę powoli jeść inne rzeczy :)
wole się przemęczyć niz patrzec później jak ona sie męczy a raz już miałam cały dzień taki :(
a to chyba Ty mi odpsałas że twój też takie dziwne dźwięki wydaje :) rzeczywiście brzmi to podobnie do krecika :) już wiadomo czemu dzieci lubią krecika :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

sorry że tak długo i że bez ładu i składu pisałam kropek i przecinków ale mała mi co chwile sie budzi i tak pisze i przerywam
mam nadzieje ze da się to przeczytać jakos ze zrozumieniem nawet :P

wow forum sie zmienilo jak wam sie podoba ?? ja sie do tamtego przyzwyczaiłam i na razie tak dziwnie

12 lata 6 miesiąc temu #373713 przez JAGIELO
Witam Was Kochane!

Jeszcze w dwu paku ale juz zaczyna sie cos dziac...
Wczoraj mi odszedl przezroczysty czop, dzis rano byl juz brazowy a teraz wieczorem (u mnie juz wieczor) odchodzi podbarwiony na rozowo. Mam bole menstruacyjne, wydaje mi sie ze pierwsze skurcze nieregularne, bo przychodza, trzymaja i odchodza.

Dzwonilam do szpitala dzis rano, mowili ze jeszcze wszystko wporzadku wiec czakamy na rozwoj akcji. Jakby cos dam Wam znac.

A Wy jak sie trzymacie?

12 lata 6 miesiąc temu #373716 przez KAMI
o kurcze ale zmiana, nie wiem gdzie patrzeć....

Dotka Max nie ma całe szczęście żadnych problemów gastrycznych, kupki zdrowe i bez wzdęć póki co i oby tak dalej
słodkie te dźwięki krecikowe są nie ?

12 lata 6 miesiąc temu #373719 przez KAMI
Dotka ja też miałam słabe skurcze, do 60 dochodziły

12 lata 6 miesiąc temu #373732 przez Dotka
Kami to masz szczęście moja Alicja niestety miała duzy problem wzdęcia i zaparcia meczyła sie napinała brzuszek cała czerwona była dlatego teraz jem poki co mało rzeczy ale jej jest dobrze po pierwszym miesiącu zacznę raz w tygodniu cos wprowadzać w innym przypadku zwariuje z taka dietą :dry: kurcze muszę coś na rozstepy kupic bo sa brzydkie i czerwone olbrzymie :huh:
ale później pod koniec jak juz parte miałam to były 95-100 to mi mówił partner bo ja to juz nie kontaktowałam :P he he
ale położna mialam fajna młoda dziewczyne gdyby nie ona to nie wiem jakby sie ten poród skończył a tak udało się :)
doba położna to podstawa ale czy drugie bym chciała urodzić sn to nie wiem zastanawiałabym sie poważnie

dźwięki krecikowe slodkie :)))))))
ale tez tak masz że Max się bawi twoim sutkiem przy tym ?bo moja mam wrazenie że czasem jak sie naje juz to zaczyna sie bawic wtedy dalej wydaje dźwięki i do tego bawi sie sutkiem :lol: śmieszny widok taki wściekły szczeniaczek tatuś się śmieje :)
Jagielo No to w takim układzie trzymamy kciuki :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #373738 przez Ingrid29
no to mamusie nie rozpakowane trzymamy za Was kciuki, oby wasze dzieciaczki chciały już wyjść:)

12 lata 6 miesiąc temu #373739 przez beadka7
Ojeej ale tu dziwnie, też nie wiem gdzie mam patrzeć :)

Krecikowe odgłosy naprawdę są słodkie :)

Dotka ja tez muszę coś zacząć robić z tymi rozstępami. jak narazie tylko na udach szoruję peelingiem i gąbką mocno, bo skóra na brzuchu jeszcze boli i macica się nie obkurczyła więc tych z brzucha nie ruszam. Dotka- za poród pełen szacun- mi wody odeszły o 00.30 a urodziłam o 9.05 i miałam dosyć, a ty aż do 19 musiałaś się biedulko męczyć.

Jagielo czekamy w takim razie na info :) powodzenia :)

Kami mój Krzyś niestety ma wzdęcia, słyszę ciągle jak mu coś w brzuszku jeździ i się męczy zanim puści bączka.. nie wiem co mogę poradzić na to- masuję mu brzuszek po każdym jedzonku, sama też uważam co jem. Macie jakieś dobre sposoby, żeby maluchowi pomóc i ulżyć ?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373746 przez katiuszka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kami pytałam kochana Ciebie o rozmiar głowki Maksia, ale chyba przeoczyłaś ten post. To było powodem cesarki, prawda? Mi lekarz mówił, że na usg jest taki pomiar BPD(Hadlock) dwuciemnieniowy główki i najlepiej, żeby nie przekraczał 10 cm tzn najlepiej jak nie będzie przekraczał bo to optymalny rozmiar do porodu SN. U Soni jest teraz 9,94. Choć lekarz mówi,że na tym etapie już główka nie rośnie ale mimo wszytsko juz mam stres czy się zmieści i nie utknie po drodze :ohmy:
Jagielo to fantastyczna wiadomość, że zaczyna się coś rozkręcać!:)
Ja idę dzisiaj na wieczór do mojej ciotki podłączyć się pod ktg, bo ciekawią mnie te skurcze. Są częste ale kurka nie regularne. I też takie z bólami menstruacyjnymi.
Dziewczyna jak u Ciebie wyglądają skurcze te przepowiadające? Też masz boleśniejsze czy samo twardnienie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka