BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #373153 przez KAMI
Beadka super, że cię tak mąż wspierał :) dzielnie sobie daliście radę i szczęście malutkie już z wami !!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #373155 przez dziewczyna84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie chcę wywyływania porodu. Pragnę by w ten weekend nastąpiło "rozwiązanie"bym tego uniknęła. Mój lekarz jakoś optymistycznie do tego podszedł, i powiedział "spokojnie, najwyżej w poniedziałek zapraszam na kTG" (wtorek to bedzie tydzień po terminie). Może we wtorek wtedy sama powinnam się zjawic w szpitalu. Nie chcę go przenosić nie wiadomo ile...

12 lata 6 miesiąc temu #373157 przez Brzuszek
Dziś mamy kryzys. Mała zrobiła awanturę, ja nie potrafiłam jej uspokoić i płakałyśmy razem. Z piersia nadal problem, a Basia nie najada sie z jednego cyca. Krocze jeszcze pobolewa, siadać nie mogę. Mam nadzieje, że niebawem będzie lepiej.

12 lata 6 miesiąc temu #373172 przez Miki007
Misia ja tez smoka daje tylko awaryjnie. Zazwyczaj wtedy kiedy nie moze zasnac, bo np jest bardzo zmeczony i jak kazde oderwanie od cyca go wybudza.
Wyprobowalam buteleczke TT i faktycznie zalapal odrazu takze dziekuje za pomoc :)
Staram sie jednak nie sciagac pokarmu za czesto aby jeszcze wiecej sie go nie produkowalo. Wydaje mi sie, ze ta laktacja zaczyna sie pomalu normowac. Ufff !

12 lata 6 miesiąc temu #373181 przez katiuszka

Aga położna mi mówiła, że od 4-5 cm rozwarcia wchodzi się do wanny. Wcześniej może akcja porodowa się przedłużyć. Ale mam tak upiorne wspomnienia ostatniego porodu, że chcę na wszystkie możliwe sposoby zapobiec bólowi:(
A jak to było u Ciebie ze znieczuleniem zzo? Pisałaś, że za duże rozwarcie już było tak? Czemu wcześniej nie dali, nie czułaś wtedy takiej potrzeby jak miałaś ciut mniejsze rozwarcie? I czy dawane jest o każdej porze dnia? Czy anestezjolog ma jakieś ramy czasowe urzędowania?

12 lata 6 miesiąc temu #373183 przez Dotka
aguśtak jak napisała katiuszka mądrego masz tego faceta :)

12 lata 6 miesiąc temu #373188 przez katiuszka

Może uda nam się kiedyś dziewczynki spotkać na jakimś zjeździe integracyjnym, i w super humorach spędzić czas i poplotkować:) życzę tego sobie i Wam. A do tego czasu niech każdej z nas się poukłada i nie zabraknie szczęścia:*

12 lata 6 miesiąc temu #373210 przez dziewczyna84
Katiuszka, fajny pomysł. na jakimś weekendowym wyjeżdzie/ pikniku. Ale by było fajnie. Wszystkie z maluchami :)

a jeśli chodzi o znieczulenie/ mamusie które były w szpitalach gdzie to jest płatne- kiedy się za to płaci? Przy wyjściu, jak "z hotelu", czy ma się na to pare dni?

12 lata 6 miesiąc temu #373211 przez misia88
KAMISuper to zdjęcie z tatą :D

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373252 przez beadka7
Cześć dziewczynki :)

znalazłam chwilkę, żeby tu zajrzeć, ale ciągle mam zaległości w czytaniu, nie wiem czy dam radę to nadrobić. Widzę, że hormony u Was nierozpakowane mamusie szaleją, wiem co czujecie.. ale zostało Wam zaledwie parę dni i ujrzycie swoje maluszki :)

.. ja póki co psychicznie czuję się dobrze.. gorzej trochę z kondycją moją, bo ciągle mocno krwawię, chodzę osłabiona i taka trochę otępiała.

Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #373255 przez Brzuszek
Mamusie karmiące piersią jakie jecie owoce i warzywa i w jakiej postaci? Z czego absolutnie zrezygnowałyście?

12 lata 6 miesiąc temu #373269 przez ewel7
KAMI piękna fotka:)

beadka Synuś fajniuchny :D mój Misiek też często podobną minkę robi ;)

Brzuszek ja jem owoce prócz truskawek (położna mi odradzała bo ponoć mocno uczulają dorosłych a tym bardziej dzieci) no i poza tym cytrusów. Pozostałe owoce raczej jem i pamiętam że nawet w szpitalu dali nam banana i jabłko.

My dziś odebraliśmy akt urodzenia także formalnie Miśko już został Bartoszem :) Tak poza tym coś dziś za dnia niespokojny budzi się często z takim rykiem jak mu się nigdy nie zdarzało, najpierw pokwękiwał tylko. Ma chyba gorszy dzień po prostu.

A tak poza tym dla wszystkich Niuniusiów i tych w brzuszku i tym narodzonym najlepszego z okazji Dnia Dziecka :) :kiss: i buziaków moc :) :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #373280 przez Dotka
Ja tez wam wszystkim tym dzieciaczką w brzuszku i tym juz wyklutym i oczywiście przede wszystkim swojej niuni :* życze najlepszego i wielu chwil radości
a tym w brzuszkach dodatkowo żeby szybciutko i bezpiecznie i caluchne zdrowiuchne wyszly z brzuszków :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373333 przez katiuszka
Kami takie maleństwo w ramionach takiego faceta... wzruszające:) Naprawdę, łezka w oku się kręci...
Beadka mały ma też nieziemską minkę, skoro mama też nie z tej ziemi:)
Właśnie wróciłam z ostatniej wizyty u mojego doktorka. Dostałam skierowanie do szpitala jakby się nie zadziało nic ale dopiero na 8-mego czerwca. Lekarz powiedział, że w święto czyli Boże ciało i tak mi nic nie poradzą a szkoda, żebym w szpitalu leżała. Mam tylko na ktg co najmniej z 2 razy pójść do tego czasu. Będę wtedy 9 dni po terminie, ciekawie co?
A w środku wszystko pozamykane a szyjka ma 3 cm:) Dzisiaj się już z tego śmieje, chyba z rozpaczy:P
A moja niunia ma już 3800g a obwód główki prawie 34cm, jeszcze tydzień i cztery kilo przekroczy, masakra jaki kolosik z Niej:)
Lekarz chciał zrobić zdjęcie, no i zrobił ale nie wiem czy nadaje się do publikacji. Mała wygląda jak świnka i przyłapaliśmy ją jak ziewała a później jak się uśmiechała. Trochę mi poprawiło to humor:)

12 lata 6 miesiąc temu #373349 przez ewel7
katiuszka widzisz Mała chciała Cię rozweselić bo wie i czuje, że Mama ma gorsze dni ostatnio... trzymam mocno kciuki Kochana oby się coś zadziało i byś jak najszybciej mogła zobaczyć te minki na żywo i tulić swoje Dzieciątko :) wiem, że to czekanie najtrudniejsze, ale Córcia na pewno wynagrodzi Twoją cierpliwość!buziaki :kiss:

Mój Skarbuś wreszcie pospał troszkę dłużej bo tak cały dzień jakiś maruderkowy był.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka