BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #373358 przez beadka7
Dzięki Katiuszka :) no i Ewel ma rację- mała chciała dodać Tobie sił uśmiechając się:)

Katiuszka z tą wagą to naprawdę różnie bywa.. sobie wyobraź, że w dniu porodu robili mi usg i wyszło, że mały waży niecałe 3700g, a urodził się 4070g więc to może też w drugą stronę działać :) jak to mówią "wyjdzie w praniu" :)

a mój mały już od godziny na cycu siedzi.. bo to trochę popłacze, troche poziewa, trochę pokwęka.. już mnie całe cycki pieką i palą i wszystko na raz.

Dziewczyny jak często kąpiecie swoje pociechy ??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373364 przez ruzyczka18
My się kąpiemy co drugi dzień chyba że jest gorąco to codziennie bo potówki mogą wyjść.

12 lata 6 miesiąc temu #373365 przez katiuszka
Ewel i Baedka dzięki, napewno tak właśnie było:) Połozyłam sobie te zdjęcie na widoku i co spojrzę to się uśmiecham:):*

12 lata 6 miesiąc temu #373379 przez nataleczka_92
kochane mamusie mam pytanko do mamusiek rozpakowanych,jak w szpitalu licza tygodnie w ktorym urodzilo sie dziecko? tzn tak jak pokazuje suwaczek czy jesli jest 36 i pare dni to jako 37tydzien?

12 lata 6 miesiąc temu #373397 przez katiuszka
Nataleczka z tego co pamiętam to piszą zakończony tydzień czyli jak się urodzi w 40 tygodniu i 3 dniu to piszą 40 tydzień. Jak będzie 41 tydzień i dzień to piszą 41 tydzień. Chyba, że coś się zmieniło i bardziej szczegółowo teraz opisują. Mam wiadomości sprzed 8-miu lat:)

12 lata 6 miesiąc temu #373400 przez beadka7
Nataleczka- tak jak mówisz- jeśli masz na suwaczku 36 i parę dni to liczą, że leci 37 tc.

ruzyczka ja właśnie się też zastanawiam, bo w sumie u nas pogody nie ma więc chyba co drugi dzień narazie będę kąpać, albo i co 3 póki nie ma upałów.

12 lata 6 miesiąc temu #373403 przez beadka7
Jak ja rodziłam to był 40 tc i 4 dzień i na wypisie mam napisane, że 41 tc.

12 lata 6 miesiąc temu #373404 przez nataleczka_92
aha dziekuje w takim razie kobietki za odpowiedz bo sie ciagle nad tym zastanawiam:)

12 lata 6 miesiąc temu #373415 przez justysiak83
Martita prosiła abym przekazała że teskni za wami i że jeszcze nie urodziła. Jest 5 dni po terminie ale lekarz jej powiedział że wszystko jest ok, nic się nie dzieje i że na siłe nie ma co wywoływać bo ma jeszcze szyjkę na 2 cm. i w takiej sytuacji poród zakonczyłby się prawdopodobnie vacum albo cesarką, ma czas do poniedziałku na urodzenie :) a jak do tego czasu się nie uda, to wtedy będa coś działać. Ogólny nastrój kiepski podobnie jak u Ciebie Katiuszka. :blink:
Pozdrawiamy was obie i trzymajcie kciuki żeby do poniedziałku samo poszło. :) A i miałam jeszcze zapytac która mam jeszcze nie jest rozpakowana. Ostatnio chyba Beadka urodziła?

12 lata 6 miesiąc temu #373433 przez beadka7
Tak ja urodziłam w poniedziałek 28 maja :)

12 lata 6 miesiąc temu #373436 przez ewel7
justysiak dziękujemy za info o Marticie pozdrów Ją od nas serdecznie i powiedz, że mocno trzymamy kciuki i myślami jesteśmy blisko :)

nataleczkaco do tygodni to ja też mam na wypisie wpisany ten co zakończony był, czyli tak jak pisała katiuszka

My myjemy Miśka codziennie choć zdarzy się (bardzo rzadko chyba ze dwa razy tak było), że co drugi dzień np. wczoraj Mały cały dzień nie spał prawie i jak nam w końcu zasnął po 18 to już szkoda go było budzić.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #373493 przez ruzyczka18
Dziewczyny a jakich pampersów używacie? i ile wam schodzi na dzień? bo ja chyba z torbami pójdę mała ma strasznie wrażliwa skórę i bardzo często zmianę pampersa mamy.Chusteczek wilgotnych też używać nie mogę tylko woda przegotowana masakra.

12 lata 6 miesiąc temu #373533 przez iwonka_wwa
Witam wszystkie majóweczki - rozpakowanym życzę dużo zdrówka dla Was i bobasków - oglądałam zdjęcia i maleństwa są przecudowne! Nierozpakowanym mamusiom życzę, żeby to oczekiwanie nie potrwało już długo i zapraszam także do czerwcówek.

Jestem z grona czerwcówek, jednak od jakiegoś czasu i do Was zaglądam, żeby poczytać jakichś dobrych rad. Widzę, że kilka z Was także jest z Warszawy i chciałam zapytać, czy rodziła któraś z Was na Madalińskiego i czy zadowolona jest z opieki? Ogólem opinie słyszłam bdb ale od mam, które rodziły 3 lub więcej lat temu, a chciałabym uzyskać jakąś świeższą opinię. A może mogłybyście polecić inny szpital?

12 lata 6 miesiąc temu #373559 przez beadka7
ruzyczka my używamy pieluch Pampers- póki co, bo nie wiem właśnie czy nas będzie stać ciągle takie drogie kupować, ale stwierdziliśmy, że chociaż przez pierwsze tygodnie warto odżałować i kupić lepszej jakości. Narazie schodzi nam ok 6-8 dziennie. Co do chusteczek to rzeczywiście Ci współczuję, ja po większej kupie przemywam wodą zamiast chusteczkami, no i napewno jest z tym więcej zachodu. Napewno jak trochę podrośnie to nie będzie tak wrażliwa ta skórka.. trzeba się trochę przemęczyć.

Iwonka dla Ciebie też wszystkiego dobrego :)

12 lata 6 miesiąc temu #373563 przez Ingrid29
ja używam pieluszek happy-są rewelacyjne. nałożyłam małemu pieluszki pampersa-miałam 3szt. z próbki-to zaraz mu się dupka czerwona zrobiła (więcej ich używać nie będę.)

mój skarbek cały dzień wisi przy piersi, w nocy mam z 6 godzin snu, więc jeszcze funkcjonuję w miarę.

mój mały myśliciel
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka