BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #416771 przez labelo
aga, no widzisz,a moja sie tak "rozkrecila", ze wymusza płaczem wziecie na rece lub w nosidelko..... ryk jest taki,ze cale trojmiasto slyszy:P.

a jeszcze miesiac temu wyciagalam ja z anemii, to spala cale dnie prawie:P:P:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #416805 przez KAMI
labelo mamy to samo, radocha i spokojne leżenie jest tylko jak mogę budkę zdjąć i jeździmy pod drzewami, śmieję się, że Maksio to chyba dendrologiem będzie, patrzy na drzewa i gada z zachwytem "LE". Jak nie ma drzew lub jest słońce lub deszcz to też płaczek strasznym wymusza rączki. Spacery z nosidełkiem też już trenujemy ale to jak na krótko gdzieś jedziemy, bo jak jest pogoda to spacer trwa 4-5 godzin. Często sama rano Maksia zabieram do Parku Śląskiego i tu są takie hektary, że cały dzień to za mało :)

dziewczyny na kryzys laktacyjny polecam melisę, działanie 2w1, mlekopędna i uspokajająca dla mamy dzidzi :)

12 lata 3 miesiąc temu #416913 przez akciak84
labelo
skąd ja to znam...
Mój co prawda dużo na spacerze śpi, ale jak sie obudzi to też lubi podziwiać drzewa. Ja go często biore na ręce...juz tak się poświęcam...aby obserwował nie tylko niebo i drzewa ale coś jeszcze i jak go wezmę i potem go odkładam bo się zmęczę to jest masakrrrraaa i też krzyk. Ogólnie to on się stał takim wymuszaczem nie tylko oszenia, ale rozmowy...ogólnie trzeba go zabawiać bo jak leży to jęczy z nudów. Nie da się nic wtedy zrobić.

12 lata 3 miesiąc temu #416998 przez dziewczyna84
U mnie tez wymuszą rączki. Ile można na ten wozek i niebo z takiej perspektywy patrzeć... ;)
A szczególnie nie da się położyć jak idzie z koleżanką Martynką (5 miesiecy starsza), ona na rączkach bo chce chodzić i nie usiedzi w wózku- więc ON TEŻ. i jak ją podrywa...jak sie chichra...cudownie na to patrzeć :D

12 lata 3 miesiąc temu #417182 przez Mirella
dla wszystkich cioteczek które kibicują i głosują na Emilkę dla przypomnienia u ułatwienia link pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 za każdy głosik dziękujemy :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #417221 przez Dotka
moja Alicja tez na spacerkach rozglada sie ogląda drzewka i listki ale pod koniec spaceru przysypia i w domku się budzi :)
na brzuszku uwielbia ogólnie to sama jak lezy to z plecków na brzuszek caly czas sie przekręca :P i głowa do góry ona sie rozgląda u juz :D

12 lata 3 miesiąc temu #417225 przez Dotka
ale na raczki tez wymusza ostatnio jak byłyśmy na szczepieniu to pani doktor ja badała i sprawdzila wedzidelko w jezyczku że trzeba cos z nim zrobić to Ali się tak nie spodobało że jak wzięłam ją na ręce to caly czas jakby warczała na pania doktor :) a co do wędzidelka toładne jaja do laryngologa dostac się terminy na przyszły rok dopiero i to na luty ale udalo mi się po setce telefonów wykonanych trafic na przychdnie gdzie zapisano nas na 10 września boje sie i przezywam strasznie to że trzeba będzie podciąć :(( któraś miała takie doświadczenie??

12 lata 3 miesiąc temu #417282 przez dziewczyna84
Dotka
mój macius miał 2 dnia w szpitalu podcięte (bo pierwszego nie mieli wysterylizowanych nożyczek ;) ) trwało to sekunde! Jak dr wie jak to zrobic to raz dwa, Macius nawet tego nie zaważył że mu coś robiono. Gdy jest za krótkie mogą być problemy z jedzeniem z piersi i potem z mówieniem.Nie masz sie czym przejmować i czego bać. nam pani dr ucieła w idealnym miejscu wręcz więc myślę ze to tak prosty zabieg, że nie da sie tego zepsuć ;)

12 lata 3 miesiąc temu #417416 przez Dotka
a marudzil cos ?? płakał ?? byłaś przy tym?? później też ok?? w ogóle dzięki za wsparcie :) bo ja to teraz czekam jak na skazanie :(

12 lata 3 miesiąc temu #417459 przez aga2+1
Hej dziewczynki:) Powiedzcie mi czy Wasze maluchy chetnie piją herbatki lub wodę? Jeżeli piją to ile? Kurcze moja Tośka nie chce nic pić i trochę mnie to martwi. Sprawdzam ciemiączko czy nie jest zapadnięte i niby jest ok, ale czasami wydaje mi się, że jest lekko( a może to ja już wymyślam z nerwów).

12 lata 3 miesiąc temu #417462 przez labelo
aga, nie przejmuj sie ,Nasza Wiki tez niechętnie pije herbatki/wodę , chyba ze jest mega upal,ale i tak woli sie napić z cyca:P.

jejku,ale Młoda stała sie aktywna za dnia, ja nie mogę.... normalnie Male adhd mi rosnie:P:P:P.

12 lata 3 miesiąc temu #417495 przez dziewczyna84
Dotka to trwało naprawdę sekundę, wcześniej dwie sekundy przygotowania i on nawet tego nie zauważył. Czyli: nie płakał, nie marudził i nic mu nie było. Miał za krótki i trzeba było go podciąć. To u ciebie przy takim dużym dzieciaczku kojarzącym może wcześniej pani doktor ją rozweseli, ona otworzy buźkę bo się roześmieje wtedy będzie ocena sytuacji gdzie ciachnąć, sekunda i ciach- nawet nie zauważy :)

12 lata 3 miesiąc temu #417498 przez dziewczyna84
to jest cieniutkie łączenie pod języczkiem więc nic jej nie będzie też boleć. wszystko będzie dobrze :)

12 lata 3 miesiąc temu #417502 przez dziewczyna84
Aga, mój nie ma nic przeciwko piciu wody czy herbatki (robie rumiankową, rada teściowej- 5 dzieci, pracuje w aptece- wiec nie daje hippow itd.) Ale tylko mu daje gdy jesteśmy na dworze podczas upału (staram się wtedy nie wychodzić jednak). Bo w domu to on raczej chce jeść, i woda go nie oszukam. Wypije ale potem się wydziera "jesstem głooodny daj mi jeeeeeeść " ;)) . oczywiscie po swojemu :D

12 lata 3 miesiąc temu #417513 przez aga2+1
Dziewczyna ja jej robię taką lurę nie sypię pełnej łyżeczki tylko dosłownie parę ziarenek, czasami daję sama wodę, ale ona po 2 łykach wypluwa smoka i nie chce.
labelo moja też jest aktywna w dzień ja już sie smieję, że w przyszłym roku kupimy trampolinę z siatką i będzie skakać przez cały dzień hehe :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka