BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #415877 przez dziewczyna84
Ingrid super wyglądaliscie. Arturek, tak jak pisze misia: bosko :)
Miki też pije tą herbatkę, co rano, ale może to ten kryzys ...z każdym dniem coraz mniej... zastanawiam się jak to będzie jak mleko zanika całkiem. Coś tam teraz mam i jakbym nie dawała małemu cycucha to by mi się jakiś zastuj chyba zrobił?

Dziewczyny a powiedźcie mi jak to wygląda?
Załóżmy jak się np. wraca do pracy i odciąga tylko dwa razy dziennie (bo już jest mało), to potem już wydaje ci się że całkiem zanika, mały już krzyczy że w cycu nic nie ma, ale np. po nocy coś sie tam zrobi - kobiecie wydaje się ze tam już nic nie ma, ale trochę mleka się wyprodukowało. I co się z tym mlekiem dzieje jak dziecka się nie przystawia juz? Przecież nie wyparuje ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #416106 przez beadka7
Dziewczyna, mnie się wydaje, że te niewielkie ilości mleczka poprostu wypłyną z cycuchów, nawet tego nie zauważymy :P

ale oczywiście mogę się mylić.. :)

12 lata 7 miesiąc temu #416121 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #416124 przez karolina238
Dziewczyna jak ma się mało mleczka i nie ściąga się laktatorem ani nie przystawia sie maluszka to mleko się przepala i zanika. Ja na przykład miałam wydaje mi się że dużo mleka w cycuchach tyle że zrobił mi się ropień w piersi i dostałam antybiotyk żeby mi się zastoje nie robiły i mleko samo się przepaliło- jednego dnia miałam cycuchy jak balony a za dwa dni flaczki się zrobiły i po mleczku :( jak bym mogła to do tej pory bym karmiła :(
A jak u Ciebie już są flaczki to masz kryzys laktacyjny i jak nie bedziesz piła herbatek na laktację i nie będziesz przystawiała maluszka to mleczko samo zaniknie.

Ingrid wracaj do zdrówka, śliczne zdjęcionka, super że się wszystko udało :)

Misia pozazdroszcze wyjazdu, świetnie wyglądacie :)

12 lata 7 miesiąc temu #416128 przez karolina238
Beadka ale słodziak :* i jak ślicznie główkę podnosi, żeby moja Julka chciała tyle wytrzymywa na brzuszku i tak wysoko główkę podnosic-straszna z niej złośnica, poleży pół minuty i zaraz jest ryk

12 lata 7 miesiąc temu #416159 przez akciak84
beadka
rzeczywiście słodziak :) Jaki uśmiechnięty.

ingrid
ślicznie wyglądałaś mimo choroby. A Arturek jak zwykle pierwsza klasa.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #416182 przez dziewczyna84
akaciak, beadka super filmiki. miło jest oglądać takie szkraby,
a ja sie dzisiaj obudzilam zalana mlekiem ;) jak miło hihi.
i choć jest mniej syte już to moje mleko, ciesze się że jeszcze troche jest.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #416223 przez ewel7
hej Kochane :)

akciak, beadkasłodkie filmiki i Misie kochane :laugh:

misia dzia za komplemenciki :kiss: to, że spadłam szybko z wagi to tylko zasługa Misia, pytanie tylko jak będzie jak przestanę karmić przy moich problemach z tarczycą...co do morza mam tylko nadzieję, że będzie jeszcze trochę słonka i pogody :) Wasze zdjęcia takie piękne, że jak na nie patrzę to już się nie mogę doczekać. Widać na nich, że jesteście szczęśliwi :) obyście szybciutko znów byli razem po wyjeździe Męża.

ingrid zdjątka z chrzcin super :) dużo zdrówka dla Ciebie :)

My teraz na kilka dni u teściów, mąż zaczął dziś urlop, później jedziemy do moich rodziców, a na koniec nad to morze. Co najważniejsze teściowa mi się nie wtrąca, nie poucza co i jak z małym więc jest fajnie i mogę też troszkę odpocząć bo więcej mam pomocy przy Bartusiu niż na co dzień jak całe dnie jestem z nim sama.

Buzialki dla Was i Maluszków :) do następnego

12 lata 7 miesiąc temu #416397 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 7 miesiąc temu #416591 przez KAMI
Akciak, Beadka śliczne gaduły z chłopaków :) oglądałam filmiki z Maksiem na rękach i zaczął się wpatrywać i wsłuchiwać aż w końcu sam zagadał :) ciekawe czy się kumple rozumieją ? :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #416599 przez Brzuszek
Uff nadrobiłam wszystkie wpisy. Dużo napisałyście, więc nie jestem w stanie skomentować każdej z Was. Pamiętajcie, że Wam i Waszym dzieciaczkom życzę jak najlepiej!

Byliśmy z Basią w czwartek na szczepieniu i trochę martwi mnie jej waga - przez 3 miesiące przybrała tylko 1550g, z czego przez pierwsze 6 tygodni 1000g, a przez następne 6 tygodni tylko 550g. A urosła 4cm, czyli teraz mierzy 60cm.

Też chyba mam mniej pokarmu, bo cyce już nie są takie pełne.
Mała zaczęła trochę marudzić po beknięciu ale cyca już nie chce, ale za to wypija bardzo dużo herbatek. Sama nie wiem co o tym myśleć, czy chce się nimi zapchać, bo jest głodna? W sumie w ogóle ostatnio pije dużo, myślę że dziennie ok 300-400ml.
Czasem podaję jej mm ale po 2 karmieniach jest tak marudna z braku cyca, że nie daję rady.

Całe szczęście kolki się skończyły.

Mała ładnie leży na brzuszku,a nawet mogę powiedzieć, że uwielbia na nim leżeć i często zasypia w takiej pozycji.

Gaduła też już jest niesamowita.

12 lata 7 miesiąc temu #416647 przez labelo
brzuszek, a robisz Malej herbatki takie w granulkach? bo mnie pediatra ostrzegała,ze to jest mega słodkie i dziecko szybko sie przyzwyczai i bedzie chcialo coraz wiecej, jak slodycze:P, Dlatego zamiast 1 łyżeczki na 100 ml, daje 1/4 łyżeczki:P

dziewczyny, czy Wasze Pociechy tez juz tak nie chca w wozku jeździć na spacerze? nasza polezy z 0,5h i zaczyna marudzić....

12 lata 7 miesiąc temu #416650 przez Brzuszek
Daję herbatki w granulkach, ale nawet mocno rozcieńczone pije. Wszystko wypije.
Moja nadal na spacerach ładnie śpi. Zazwyczaj cały prześpi.

12 lata 7 miesiąc temu #416661 przez labelo
brzuszek, aha, a co do spacerkow, to zazdroszcze:).

Nasza Wiktoria, to wogole stala sie bardzo aktywna w dzien, jak pospi 30-40 min to cud....

12 lata 7 miesiąc temu #416743 przez aga2+1
labelo moja Tosia też mało spi w ciągu dnia, a na spacerze w ogóle nie spi tylko sie smieje do mnie i rozgląda się:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka