- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2012
Mamusie MAJ 2012
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
Bo ostatnio to popołudniu possie z piersi z 5 minut i nie chce, wypije 100ml herbatki. Więc dopiero po kąpaniu o 19 30 ma butelkę z mm, ma dużą przerwę od 10 do 19 30 je tylko ciut z piersi. Więc na to wygląda, że sam z niej rezygnuje. Pokarmu mam sporo, więc zaczynam pić herbatkę szałwiową, żeby zmniejszyć laktację. Zobaczymy jak będzie.
A tak jem swoje piąsteczki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
- Niepelnoletnie mamusie
- Otrzymane podziękowania: 0
Uzywam do niej pampersów dada z biedronki i jestem zadowolona
- katiuszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kochamy Nasze Słoneczko:*
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Katiuszka to naprawdę sporo Twoja waży, mój ma 6800g i powiedzieli, że to w sam raz. Z tym zasypianiem przy piersi to naprawdę nie fajnie, bo pewnie ciężko będzie ci ją teraz odzwyczaić, ja na szczęście nie mam tego problemu, ale to dlatego, że mały je butlę.
Ja też staram się karmić nie częściej niż co 3 godziny, a jak nie jęczy to przeciągam chociaż o 10-15 minut, dzisiaj rano dosyć dziwnie było, bo zjadł ok 5. 160ml butli, potem obudził się ok 7.30- ok 8 dałam mu pierś, ale pojadł 5 min i nie chciał, zaczął gugać i zasnął ok 8, spaliśmy do 9.40 i zjadł tylko 140 ml i to dzięki temu, że mu trochę wpychałam, bo tak to by chyba ze 100 tylko zjadł. Więc mały tak jakby ominął jedno jedzenie. Ale na szczęście ma dobry humor
Wogóle dziewczyny chyba we mnie hormony zaczynają szaleć (nie wiem czemu) ale zaczęło mnie strasznie wysypywać na czole i policzkach, w sensie jakieś krosty okropne.. a do tego włosy wypadają mi na potęgę.
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
- Niepelnoletnie mamusie
i tez włosy wypadaja i nie wiem musze sobie w aptece cos kupic bo jak siedze i biore sobie w reke włosy to mam bardzo duzo i w pokoju to jest masakra
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
katiuszka- nie wiem jak u ciebie, ale mojego wodą nie oszukasz. ani smokiem. glodne dziecko- wsciekle dziecko. wlasnie dało mi czadu ze chyba cale osiedle slyszało. okazalo sie ze w piersi nic nie ma- a butla nie gotowa. i w ryk. i zaden smok nie pomaga zanim butli nie dostanie. to juz druga dzis (oprocz cyca z rana). obawiam sie ze codziennie jedna wiiecej bedzie, chyba dzis bedą 4 i coraz mniej cyca
- aga2+1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do kupek to moja ostatnio też jakieś takie rzadkie robi nie wiem czemu po kleiku powinna mieć raczej bardziej zwarte chyba
- dziewczyna84
- Wylogowany
- rozmowna
- akciak84
- Wylogowany
- gadatliwa
ale słodziak ten brat bliźniak
Proszę daj mi zdjęcie na maila z naszego spaceru
dziewczyna
mój od początku dokarmiany mm i 10 kup dziennie robił- teraz 3. i nie pije dodatkowo nic! Też się zastanawiałam nad tymi "bredniami" o jednej kupie przy mm.
ja wprowadzam za 2 tygodnie jakąś zupkę warzywną czy coś
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do włosów to ja też walczę... pytałam już w 3 aptekach i twierdzą że jak karmię tylko piersią to nie mogę nic brać. Pozostaje czekać i wierzyć że coś na głowie zostanie.
A tym z Was u których cycyszki puste a chciałyby żeby były pełne gorąco polecam herbatkę z melisy. Ja mam cały czas kryzys urodzaju
Ingrid śliczniusi Twój szkrab
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
Katiuszka co do lotu to u nas ok tylko pamiętać o podaniu czegoś od jedzenia w czasie startu i lądowania... to tylko lot krajowy na razie więc bez problemu...
a co do kup... my mieliśmy do dziś mały kryzys... wcześniej były po jakieś 2-3 nawet do 4 a od ponad tygodnia najpierw jedna dziennie, a teraz od poniedziałkowego popołudnia nie było nic... martwiłam się już... pediatra stwierdziła, że do tygodnia może nie być przy cycu... no i dziś mało nie spóźniliśmy do okulisty... chciałam go przebrać akurat jak zaczął.... gdyby był cały czas w pampersie to nie wiem czy na potylicy byśmy skończyli normalnie pieluchy nie mogłam złożyć i w trakcie podkładaliśmy drugą... a jak byliśmy nad morzem to też nam się po łopatki zdarzyło... zauważyłam, że przy białych pampersach nie zdarza nam się, przy zielonych często... może dlatego, ze wyrasta z nich...
a co do włosów... jedno mycie=cała garść, jedno czesanie - to samo wszędzie ich pełno...
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
A dziewczyny słuchajcie, te które używają Pampersów Zielonych, w Rossmannie jest taki program Rossnet- Rossnę i dzięki karcie rabatowej jest teraz rabat na Pampersy- dzisiaj za 2xGigant PAKĘ (2x 64 SZT ) zapłaciłam 97 zł, gdzie normalnie zapłaciłabym ok 127zł- 30 zł różnicy.
I kupiłam wkońcu kleik... kurde ciężko było znaleźć zwykły bez dodatku owoców czy kakao, ale wkońcu znalazłam.
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ingrid29
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dziecko-największy cud świata
- Otrzymane podziękowania: 11