BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 4 miesiąc temu #189098 przez Emme
Dzień dobry :)
Gratulacje dla Karolci i Andrzejka za postawienie pierwszych samodzielnych kroczków. A Monisia już chodzi?

Nas też czeka zakup fotelika, ale nie mam pojęcia jaki. koleżanka mi tylko poleciła, żeby był z podwyższeniem tak jak np ten www.tomiko.pl/441,espiro-optima-new-2011...chodowy-0-25-kg.html ale u nas będzie problem tego typu, że mamy kabriolet i dach jest niso, więc nie wiem czy się zmieści, ale czy nie lepiej kupić jakiś do "normalnego" auta, bo przyjdzie czas, że będzie trzeba zmienić auto, a z nim fotelik?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #189107 przez Asiersa
Gratulacje dla Karolki :kiss: :kiss:
Tomek też ostatnio zrobił 3-4 kroczki sam, ale zrobił to chyba nieświadomie bo na tym się skończyła jego przygoda z samodzielnym chodzeniem :silly: Chodzi tylko przy meblach i łóżku :)
Co do fotelika to polecano mi przedział 9-18 kg bo właśnie te z większym przedziałem nie rozkładają się aż tak bardzo. Tomcio uwielbia spać w samochodzie, więc myślę, że ten co wybrałam, będzie w sam raz :)

Emme, a o co chodzi dokładniej z tym podwyższeniem?? No bo tak się zastanawiam teraz nad tym
:lol:

A co do zmiany samochodu to ja zmieniłam zaraz po tym jak się urodził Tomek :silly: Miałam hatchback'a a kupiłam kombi bo nie uśmiechało mi się przeciskanie z fotelikiem przez przednie siedzenie :) No i wózek w końcu mi się zmieścił bo do poprzedniego nie było mowy, żeby wszedł :S

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 4 miesiąc temu #189113 przez Emme
chodzi o to, że jest ta podstawka, i dziecko jest wyżej i lepiej widzi :)

13 lata 4 miesiąc temu #189116 przez Asiersa
aaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:

A z jakim przedziałem wagowym masz zamiar kupić??

13 lata 4 miesiąc temu #189121 przez Emme
chyba w takim jak Ty, ale muszę zgłębić temat :)
ogólnie to nie wiem na co zwrócić uwagę. jeden mi się podobał, bo można było później zrobić tylko to podwyższenie dla starszych dzieci (tą taka podkładkę pod tyłek) ale słyszałam, że takie foteliki składane z części są gorsze

13 lata 4 miesiąc temu #189124 przez Asiersa
Takie też mi odradzano. Podobno w razie kolizji są mniej bezpieczne. Chociaż z tym bezpieczeństwem to nie wiem jak jest do końca, bo przecież fotelik jest dopuszczony do sprzedaży i spełnia jakieś normy...

13 lata 4 miesiąc temu #189128 przez Emme
tak jak wiele osób mówiło, że foteliki chicco są niebezpieczne, a mają wysokie noty w crash testach

13 lata 4 miesiąc temu #189140 przez paulina2209
myślę że ile ludzi i firm tyle zdań na temat fotelików. ja dostałam od Adama kuzynki fotelik.
a Monika robi po dwa trzy kroczki samodzielnie

13 lata 4 miesiąc temu #189146 przez asia26
ja mam taki fotelik i jestem ogromnie zadowolona :) allegro.pl/fotelik-samochodowy-romer-kin...isy-i1778581818.html
gratuluje kroczkow zdolniczkom :) a Monisia jak z chodzeniem bo Ona chyba pierwsza sie rwala :)

13 lata 4 miesiąc temu #189148 przez mufa
My byliśmy w sklepie i powiem Wam, że najlepszy dla Karolci był MC Tobi, ale ta cena :( najgorzej wypadł Pallas choć też jest podobno bardzo bezpieczny, ale zupełnie niewygodny.
Najlepszym fotelikiem dla naszych dzieci jest 0-18, bo można tyłem go wozić, a tak najbezpieczniej.
Warto zwrócić uwagę też na zagłówek czy ma takie boczne powiększenie, bo w razie bocznej stłuczki chroni głowę i powinien być złożony z jednej części, a nie z kilku.

Powiem tak, jeśli chodzi o to podwyższenie to jest ono zupełną pomyłką dla starszych dzieci, bezpieczniejszy jest pełny fotelik. Wiem, bo widziałam jak mi chrześnica wisiała na pasie, gdy siedziała na tym podwyższeniu. My mamy ten do 36 kg i gdyby nie to, że słabo się rozkłada to byłby świetny, niby w crash testach ma tylko 3, ale pan nam wytłumaczył, że to jest średnia z tych 3 przedziałów wagowych i że to dobra nota.

13 lata 4 miesiąc temu #189150 przez mufa
Też słyszałam pozytywne opinie o Romerach :) ale nam zależało, żeby do auta przymierzyć, bo nie każdy fotelik pasuje do danego modelu kanapy, a akurat Romerów nie mieli nigdzie w Krk

13 lata 4 miesiąc temu #189162 przez Asiersa
Ja zjeździłam całe Tychy, żeby pooglądać te Recaro i nigdzie nie znalazłam :huh:
Dzisiaj mam wycieczkę do Katowic :) Dzwoniłam do sklepu i powiedzieli, że mają i to w każdej kolorystyce :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #189171 przez mufa
W Katowicach jest sklep, w którym pracownicy są przeszkoleni przez foteliki.info sprawdź sobie na necie gdzie dokładnie, bo warto się do nich wybrać

13 lata 4 miesiąc temu #189293 przez Asiersa
Dzięki Mufa :kiss:

Sisunia kazała Was pozdrowić :) Ma problem z netem i nie ma jak wejść na forum.

13 lata 4 miesiąc temu #189323 przez paulina2209
Wyszłam z Moniką na dwór ale szybko wróciłam. pogoda jest straszna wiatr zimno mżawka i tak mnie głowa rozbolała że szok.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka