BezpiecznaCiaza112023

Listopad w tym roku będzie pogodny 2010

13 lata 11 miesiąc temu #51838 przez Emme
jesteśmy po szczepieniu, nie było źle, ja to bardziej przeżyłam. Dobrze, że nie ja ją musiałam trzymac. Strasznie mnie boli głowa (z wrażenia). Mam nadzieje, że obędzie się bez gorączek itp.

Tola waży 4615, szkoda że jej nie mierzyli :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #51922 przez mariosponge
A my właśnie za 2 godziny mamy wizytę do lekarza i szczepienia. Ciekawa jestem ile mały waży, na ostatniej wizycie ważył 6 kg. Oby mój skarbyk dobrze to zniósł. No i ja razem z nim. Bo w szpitalu jeszcze, po porodzie, jak pobierali mu krew na badania to ja płakałam razem z nim :)

Emme
wydaje mi się że na wizytach u lekarza nie mierzą wzrostu. Przynajmniej u nas nigdy jeszcze nie mierzyli.

[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #51952 przez paulina2209
u mnie mierzyli tylko obwód glowy i klatki piersiowej. powiedzieli mi że to plus waga mówi nam czy dziecko się dobrze rozwija

13 lata 11 miesiąc temu #51957 przez martela89
U nas też nie mierzą ale ja zawsze proszę pielęgniarkę o zmierzenie małej :)

13 lata 11 miesiąc temu #52226 przez paulina2209
kobitki muszę iść do dentysty nie wiecie jak to jest z karmieniem po znieczuleniu?

13 lata 11 miesiąc temu #52276 przez sunaja21
u nas tez nie mierza - pielegniarka mowila ze ortopedzi nie karza im mierzyc- chodzi o naciaganie nozek!ja sama malego mierze jak sobie spokojnie lezy w dokmu! juz 4cm dluzszy jest :)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #52307 przez Emme
ja jak mierzyłam sama to wyszło mi tyle ile w szpitalu;/
co do znieczulenia to chyba można (tak słyszałam). dla pewności można opuścic 1 karmienie.

13 lata 11 miesiąc temu #52345 przez kakasia20
ja tez dzis po szczepieniu.... maly ma 5kg 970 nio prawie 6kg... obwod kl.piersiowej 41,glowy 41 a ile ma cm nie wiem.... wiem jedynie ze ma od poczatku przepukline i z tad taki placz byl........ a glupi ordynator szpitala noworodkow od poczatku pobytu misia w szpitalu nic nie stwierdzil... jednak trzabylo zmienic malemu lekarza dzieciecego........ oto misio

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

13 lata 11 miesiąc temu #52361 przez mariosponge
kakasia, a gdzie Twój Misio ma przepuklinę?
jednak jakie to ważne mieć dobrego lekarza...
u mnie po porodzie w szpitalu dopiero 5 dnia jak ostatni raz badali przed wypisaniem zauważyli że mały ma złamany obojczyk.przypadkiem!

[/url]

13 lata 11 miesiąc temu #52390 przez Emme
Jejku, jak te Wasze dzieciaczki muszą się nacierpieć :(
Aż płakać się chce, że takie maluszki spotyka coś złego.
Jak można nie zauważyć przepukliny czy złamania!! w głowie mi się nie mieści!!!!!

Ostatnio szwagierka mi opowiadała, że jej znajoma wychodząc ze szpitala zobaczyła, że jej dziecko ma zabandażowany paluszek i jak spytała co się stało to powiedzieli, że "odciął się opuszek". Sam? Jakaś paranoja!

13 lata 11 miesiąc temu #52440 przez kakasia20
mariosponge -misio od urodzenia byl 16 dni w domu tak to szpital..... w pepku mial klepselle potem w moczu i kale a ostatnio 2 razy sie odwodnil mi ..........i biegnki mial.......:( a glupi ordynator szpitala nic nie zauwazyl.... to trzba slepym byc a nie raz mu gadalam o tym pepku ze w gore go wybija małemu... i czerwienieje... tjb z pepowiny ,,,doktorka powiedziala ze maly ma zle zagojony pepek...... ja juz wysiadam kobiety.....:( znowu mnie podbrzusze boli pod rana z lewej str :( :(

www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=74794

Michałek 3.11.2010
Majka 10.10.2012
Aniołek 09.2016+

13 lata 11 miesiąc temu #52510 przez Ewa26
Ehhh... Dziewczyny biedniutkie te Wasze Dzieciaczki :( U nas na szczęście jest ok po za wysypką jutro mamy wizytę u lekarza mam nadzieje ze to nie skaza białkowa :(

U nas też nie mierzą. Jak byłyśmy na szczepieniu 5 stycznia Niuńka ważyła 4700 :laugh:

13 lata 11 miesiąc temu #52530 przez Groszek
Kkasia no ale może wkońcu będzie dobrze, musi być :) Michaś to takie słodkie maleństwo...
Mariosponge - paranoja! U nas pani doktor sprawdzała każdego dzieciaczka kosteczka po kosteczce :) więc napewno bt jej nic nie umknęło :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 11 miesiąc temu #52550 przez paulina2209
aż zgrozą sieje jak czytam to wszystko. wychodzi na to że człowiek powinien się znać na wszystkim bo nawet nie wiadomo komu można ufać. straszne

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #52595 przez Emme
Ale pogoda w ostatnich dniach, niby ciepło, ale mży. Po śniegu nie ma ani śladu, ale po chodnikach nie da się swobodnie przejść, żeby nie wjechać w psia kupę!! Musiałam jeździć po kałużach, żeby koła się umyły ;/
I chyba zbliża się @, bo chodzie jakaś podminowana.

Poza tym modlę się do Boga, żeby się udało. Trzymajcie kciuki za moją siostrę, zaraz będzie miała zabieg. Wszystko bym dała, żeby im się tym razem udało!!.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka