- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
Listopad w tym roku będzie pogodny 2010
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
- KAF'ka *Mr. Andrew - mój nowy piękny świat*
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
Tu mam nowe pytanko, bo mój synek od wtorku, czyli już 5 dzień je co 2 godziny (po tym moim zapaleniu piersi). W dodatku je z obydwu piersi, chociaż wcześniej zjadał tylko jedną, w dodatku co 3-4 godziny. Czy to jest normalne? Je częściej niż w pierwsze dnie życia.
- martela89
- Gość
oj Andrzejek jest naprawde slodziutki starsznie mi do gustu przypadl Martela karmienie wylacznie piersia a karmienie piersia dodatkowo to troche roznicy jest pomiedzy jednym a drugim :)a Ty chyba stosujesz to drugie prawda?
Nie dodatkowo to ona dostaje deserek albo zupkę raz dziennie,a kilkanaście razy pierś to chyba nie jest to drugie
Bo ona nie dostaje śniadań,obiadów i kolacji,a w między czasie pierś. To by było podawanie piersi jako jakiś dodatek,a u nas dodatkiem jest np.deserek.
asia i ja nie twierdziłam ,że moje dziecko piersią się nie najada dla tego wprowadzam jej inne jedzonko. Ani nigdzie nie napisałam,że karmię ją wyłącznie piersią.
- martela89
- Gość
człowiek chwilkę odpuścił,a tu tyle do czytania.
dyskusja gorąca (i chyba w temacie karmienie zawsze taka była).
dzieci muszą rozwijać się w swoim, ale określonym tempie. jak dziecko szybko chodzi (wcześniej niż 10 miesiąc) to "na starość" będą go bolały kości. ja tez szybko chodziłam, nie raczkowałam i nie uważam, ze to dobrze. jako dziecko miałam ogromne bóle nóg i kręgosłupa, kolanka szpotawe, co tu dużo mówić. jeśli chodzi o jedzenie, to nauka poszła o tyle do przodu, że można określić co i kiedy się powinno podawać dzieciom. wg mnie lekarze powinny całe życie się dokształcać, a nie bazować na wiedzy zdobytej x lat temu. cały czas mamy do czynienia ze zmianami cywilizacyjnymi, gospodarczymi itd. więc trzeba się orientować w tym, a zwłaszcza lekarze! oni dbają o nasze życie. jeśli chodzi o wiek-owszem młodzi mogą być "mądrzejsi" do starszyzny, ale z perspektywy czasu nasze racje staną się bezsensowne i dziecinne, mimo, że teraz bronimy ich jak twierdzy.
Emme ja chodziłam jak miałam 7 mies moja mama sie pytała lekarza co ma zrobić bo się martwiła,a on stwierdził,że nóg przecież mi nie obetną
I jak do tej pory to problemów z nogami nie miałam
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
mnie też nikt nie przywiązywał i chodziłam, ale to wcale dobre dla zdrowia nie było i konsekwencje tego odczuwałam szybko.
u mnie z karmieniem tez tak było, że musiałam 2 piersiami co 1,5-2 godz karmić i już na kolejne karmienie mleka nie starczało (nie naprodukowało się, mimo że piłam herbatki itp). więc musiałam dokarmiać, a w między czasie stymulowałam tez laktatorem i przyszedł czas, ze 2 piersi miałam tylko 60 ml na cały dzień. i przygoda się skończyła.
- martela89
- Gość
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
może to nie ma związku z tym zapaleniem. a dawałaś mu wtedy modyfikowane czy swoje? bo nie pamiętam
- martela89
- Gość
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martela89
- Gość
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mariosponge
- Wylogowany
- gadatliwa
A w piersiach mleko jest, po 3 godzinach aż tryska samo, więc co 2 godziny jest tak akurat, pierś nie jest nabrzmiała ale też pusta i lekka nie jest.
Dziwi mnie to że co 2 godziny jest głodny, może moje mleko nie jest takie treściwe już jak wcześniej...