BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #22998 przez sylwcia
my jedziemy na zakupy w przyszły piątek bo mój ma wolne w końcu, zrobiłam dwie takie mega listy jedną do apteki a drugą taka ogólną czego nam brakuje masakra a już mam całą komodę zapakowaną rzeczami dla maluszka najgorszy problem jest w tym że w naszej sypialni jest tak mało miejsca że nie wiem jak tam zmieścimy łózeczko a ja muszę miec je przecież przy sobie. a propo jaki kupujecie termometr?????? ja myślę że to będzie taki do ucha i do czółka błyskawiczny zastanawiałam się nad takim w smoczku ale zawsze jest takie ryzyko że mały nie bedzie lubił smoczka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #22999 przez iwkaa
martela fajny masz woz!!! :P ja mam taki sam tylko ze szari i ma zolte kolka :laugh: mam nadzieje ze bedzie niezawodny hehe

14 lata 6 miesiąc temu #23001 przez paulinkaaa2202
Moja koleżanka była na podtrzymaniu 2 albo 3 miesiące i jak przestała brać leki kilka dni poźniej urodziła :) 11 dni przed terminem więc wszystko jak powinno być, naturalnie, a mała miała 4g :)

Sylwcia powiem szczerze że ja się jeszcze nie zastanawiałam nad termometrem, smoczka na pewno nie będę kupować moim zdaniem jest niepotrzebny i nie chcę żeby moje miało...

14 lata 6 miesiąc temu #23002 przez martela89
Ja właśnie dzisiaj kupiłam termometr taki wszystko w jednym :) Do uszka i czoła, mierzy temperaturę w pokoju i nawet gada nie wiem po co bo jeszcze nie sprawdzałam :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #23003 przez basik_twins
Sylwciu ja mam do dupki taki puki co starczy a ten do czułka błyskawiczny możesz kupic puzniej jak dzidzia juz bedzie za duza zeby jej w dupke pchac ;) a jak wolisz od razu to tez spoko, ale jakby co ten cyfrowy w dupcie styka

Iwka dawaj fote a nie :P

Marleta - super wózek a tak w ogole to mój termin tez jest 19 sierpien :lol: ten taki 9-cio miesięczny

nie wiem czemu na suwaczku mam dzien do przodu.... :huh:

paulinka ja i tak mysle ze wrócicie...:) Ty go chyba kochasz za to ze on taki "ciapciuś" co? :silly:

14 lata 6 miesiąc temu #23005 przez sylwcia
wiesz basik może i masz rację że dobry ten do pupki tylko ja się boję bo to taka kruszynka będzie no i że cos źle zrobię albo cos takiego :dry: a ten tylko przystawię i myk. ja się jeszcze boje obcinania tych maleńkich paznokcików ufff

martela gdyby nie podtrzymanie ciekawe która by była pierwsza z nas bo ja mam termin 16-18 sierpień :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #23006 przez iwkaa
nie dodam zdjecie bo nie zrobilam ani jednego heh :( nie wiem dlaczego dziadek schowal Maji wozek spowrotem do workow zeby sie nie zakurzyl hehe i zostal u moich rodzicow w domu zeby tutaj mam nie przeszkadzal bo jeszcze bym z pustym na spacer poszla i co :silly:

14 lata 6 miesiąc temu #23008 przez sylwcia
ja gdybym miała to też bym poszła z pustym :lol: a do kołyski to zaglądam każdy dzień przewracam kąderką podusia rozwijam i zawijam rożek

14 lata 6 miesiąc temu #23009 przez iwkaa
a jak to bylo u was kaiedy dowiedzialyscie sie ze jestescie w ciazy tzn chodzi mi o to w ktorym tygodniu bo ja 3-4 tydzien :)

14 lata 6 miesiąc temu #23010 przez martela89
sylwca zobaczymy może donoszę do swojego terminu albo coś koło tego to się okaże która będzie pierwsza :)

14 lata 6 miesiąc temu #23011 przez martela89
o ja mam taki termometr identyczny ale kupowałam w sklepie nie na allegro :)
allegro.pl/item1090476991_abakus_termome..._mowi_po_polsku.html

14 lata 6 miesiąc temu #23012 przez basik_twins
Ja swoim łóżkiem co chwile bujam

a mój "mercedez benz" stoi

ale za chiny ludowe bym z nim pustym nie wyszła no co wy....
jak jakas teges... hehe ;)

a marleta gdyby nie podtrzymanie urodziła by pewnie i przedemną :lol: ale tego nikomu nie rzycze

moje wyjda słabe tak wczesnie a wiadomo ze blizniaki wczesniej dojrzewaja niz dzieci w pojedynczych ciazach takze czekajcie az ja urodze i dopiero sie pchajcie na swiat ze swoimi kruszynkami :P

14 lata 6 miesiąc temu #23013 przez sylwcia
martela ja tak juz myślę że mogłabym urodzic nawet wcześniej byle tylko wszystko było dobrze i bez komplikacji . :)

moja znajoma poszła na wizytę lekarz ją zapytał czy chciałaby juz rodzic kazał jej jechac po torbę i prosto do szpitala i urodziła jeszcze w tą samą noc

14 lata 6 miesiąc temu #23014 przez basik_twins
Mój udany seks był 6/7 listopad ciaza tzn zagniezdzenie licza od 11 listopada dowiedziałam sie 16 grudnia w sumie 14 ale nie byłam pewna bo kreska słaba i sie bałam jeszcze cieszyc
ale u mnie to było tak ze mi moj w pt kazał robic test tzn w czwartek zebym z rana test zrobiła a ja ze nie bo pt-niedzieli mam okres dostac szkoda testu no ale jak on kupuje no to moge mu nasikac jak bardzo chce tylko z góry go okrzyczałam ze jak znowu bedzie chodzil mi caly dzien przybity to bede robic testy pokryjomu i sie dowie dopiero jak bede
Test zrobilam wyszedł negatywnie
nie dostalam okresu w pn lekka kreska odczekalam w srode testy dwa jeden zwykly na dwie kreski drugi z krzyzykiem i moment takie krechy powylazily ze szok :lol:

ot cała historia

14 lata 6 miesiąc temu #23015 przez sylwcia
o właśnie o taki termometr mi chodzi ale ja pewnie kupie w aptece jakoś tak boję sie przez internet bo to jednak zbyt poważny zakup bo chodzi o zdrowie maluszka i musi byc niezawodny chociaz tam też się buble trafiają

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka