BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #23130 przez paulinkaaa2202
no jak główką uciska w dole brzucha to jest inny ból niż ten.. tak rozpiera w brzuchu ciągnie z lewej strony i kłuje i to idzie do kręgosłupa masakra

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #23131 przez basik_twins
no ja mam podobnie tzn alla bol ni to skurcz ni to bol ni to kłucie i ciagnie w kierunku krocza

to chyba skurczowe

i jak miałam bole krzyzowe to cesto po takim bolu mnie tak tam wlasnie bolało kuło ciagło

wczesniej kiedys miałam tak z prawej strony

to chyba macica sie 'zbiera' cwiczy zeby pozniej sie w jedna cała zebrac i wypchnac nasze dzieciaki na swiat :lol:

bo jak nie to ta ja nie wiem co to moze byc ale mi lekarze mowili ze to najprawdopodobniej skurcze miejscowe macicy takie bole glebokie silne

14 lata 6 miesiąc temu #23133 przez paulinkaaa2202
no pewnie tak ale żebyś wiedziała nie pasuje to mi na skurcze, takie dziwne. I takie bóle moga trwac przez kilka tygodni już do końca ciąży?
masakra

14 lata 6 miesiąc temu #23152 przez basik_twins
Ja tutaj lekarzowi powiedziałam jasno i wyraznie ze czuje ból, takie kłucie jakby i ciągnięcie w dół
i powiedziała że to muszą być mięśnie macicy
bo wszystkie badania mam w normie noi i tez usg tak czeste ze hej a i na nim wody i wszystko inne ok takze sie nie martw
ale jak cos to wyzal sie lekarzowi to zawsze bedziesz miałą pewnosc
a lekarza masz fajnego wogole?

14 lata 6 miesiąc temu #23158 przez paulinkaaa2202
no lekarza mam fajnego :) zawsze walnie jakimś dowcipem, powie coś śmiesznego :P ja mam tego samego ginekologa co mama ona chodzi do niego 10 lat, a ja 5. Chyba jest nawet starszy od mojego ojca albo w jego wieku ale mi to szczerze mówiąc nie przeszkadza. Ma jakieś doświadczenie, zawsze mi odpowie na pytania. Ostatnio byłam i mówie że mam głupie pytanie, a on nie ma głupich pytań mogą być głupie odpowiedzi :)

Tylko lipa że on jest szefem, a jak to szef nie da się z nim zrobić jakiś przekrętów czy coś :P

14 lata 6 miesiąc temu #23160 przez basik_twins
a co tzn ze jest szefem.... ze sie nie da zadnych przekrtow z nim robic??
Bo nie skumalam

14 lata 6 miesiąc temu #23162 przez Gosia
Hej dziewczyny. Zapowiada się znów upalny dzień. Ja ugotowałam pomidorową i żeberka i jadę do teściów i wskakuję do basenu :laugh: A Wy też uciekać mi z tych komputerów, bo to wzrok psuje!!! A ja potem mam dużo czytania :P

14 lata 6 miesiąc temu #23163 przez martela89
Paulinka ja miałam takie skurcze jakby ból brzucha na miesiączkę to mi się rozwarcie zrobiło i od razu szpital i na podtrzymanie :( Więc zadzwoń sobie do lekarza i zapytaj czy to normalne.

14 lata 6 miesiąc temu #23164 przez MoNiaaa
kurde nie moglam skonczyc czytac:P
sorki ze po lekarzu nic nie napisalam ale maz wracal chyba i chciala spedzic z nim czas a teraz wyszedl na chwilke to weszlam.
Paulinko naprawde ci wspolczuje wygadaj sie nam to ci chociaz cisnienie zejdzie a moze akurat jakies rozwiazanie znajdziemy wspolnie :):) silna babka jestes dasz rade a jak twoj dalej taki bedzie to kopa w dupe i juz!!
ja poszlam na to l4 ale z szefem porazka.zadzwonilam pod wiefczor poinformowac go ze nie przyjde bo zwolnienie mam(narazie do 22-do nastepnej wizyty) a on prawie na mnie nakrzyczal ze niezle go zalatwilam i ze mialo byc inaczej ze mialam chodzic i co on ma teraz zrobic itp i wogole chcialam mu powiedziec ze jak by bylo cos pilnego to na godzinke moge wpasc i porobic jak bede sie dobrze czula ale nie zdazylam bo w polowie zdania wzial i sie rozlaczyl...;/dzis dzwonil ale nie zdarzylam odebrac i juz nie zadzwonil...

a moja "malutka" zdrowa rosnie hehe chyba az za bardzo prawie 3 kg wazy..dokladnie 2900 :P
a ja waze 80 kg;/ ok 15 przytylam masakra... po za tym wszystko ok nastepna wizyta za 3 tygodnie :) ok spadam do meza odezwe sie moze jutro albo w poniedzialek dluzej popiszemy :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #23165 przez paulinkaaa2202
Martela No wiesz ja tego nie mam cały czas tylko co jakiś czas wczoraj tak miałam dzisiaj jest ok.

Basik mój ginekolog jest szefem tej prywatnej przychodni co do niej chodzę i chodzi o to że np. jestem ubezpieczona w PZU karencję mam przez 6 miesięcy i żeby dostać kasę z tytułu urodzenia dziecka muszę urodzić pod koniec sierpnia to jest niemożliwe. Więc jak złoże wniosek do PZU że urodziłam wcześniej mogą zażądać zaświadczenie od ginekologa i boję się że on mi tego nie wypiszę bo to szef a nie pracownik

Dobra dziewczyny jadę do ikei po komodę :P

14 lata 6 miesiąc temu #23168 przez basik_twins
Eeee tam to ze jest szefem najmniej akurat swiadczy o tym, że Ci takiego zaswiadczenia np nie da

Monia - zuch dziewczynka
bo ja już dzisiaj miałam pisać na forum że jeśli pracujesz i sie boisz przez to odezwać na forum ze Cie zlinczujemy to żebyś się nie bała :silly:
hehe
U mnie wczoraj ze 4 razy grzmilo na wieczor i popadało max 10 min przez co powietrze wcale nie zrobiło sie lzejsze wrecz odwrotnie jest prawie 30 stopni i parówa jak przed burza
wstajac do kibla i wracajac dostaje palpitacji jak na zawal
oczy ledwo mi sie otwieraja tak spuchlam a palce u rak całe zmrowiałe
bo o kwadratach ze stup i kostek co mi sie zrobiły wspominac juz chyba nie musze

14 lata 6 miesiąc temu #23192 przez martela89
Oj basik współczuje Ci.
U nas też upał,ale ja dzisiaj z domu się nie ruszam bo wczoraj trochę połaziłam to dzisiaj odpoczywam. Nie chcę przeginać.

14 lata 6 miesiąc temu #23197 przez basik_twins
dobrze gadasz ja jak sie ostatnio w kuchni naszorowalam tak dwa dni zdychałam przez krzyz

takze lepiej sie trzymac kratkowego grafika jak cos a ty to juz w ogole nie masz wyjscia ;)

14 lata 6 miesiąc temu #23325 przez MoNiaaa
wiece moj szef jest na tyle bezczelny ze zadzwonil do mojej mamy do niemiec chyba poskarzyc sie ze poszlam na l4 i nie ma mu kto pomagac...;/ porazka jakas ale z nia podobno rozmawial inaczej niz ze mna spokojnie itp. podobno ma do mnie dzwonic i bede czasem musiala isc mu cos porobic w papierach albo moja siora ale nie chce zeby ona chodzila bo za to nawet kasy nie dostanie bo przeciez ja jej swojej wyplaty nie oddam...;/ nie sadzilam te takie problemy mi bedzie robil ten koles;/ wrrrrr

a zapomnialam dodac ze moja dzidzia sie juz odwrocila :) jakos mi ulzylo :) no i czekamy teraz na przyjscie malutkiej na swiat :)

kurcxze ja taka napuchnieta jestem ic zuje sie juz taka gruba ze masakra :( nie wiem czy mi to zejdzie po ciazy i schudne bo jakas taka wielka jestem. poki co mezowi to nie przeszkadza ale kto wie co bedzie pozniej :P
musze sie pochwalic ze moj sie ostatnio zmienil:P zawsze jak wracal to tyle rzeczy do zrobienia mial pozniej spotykalismy sie na pol dnia ze znajomimi i prawie czasu dla siebie nie mielismy a teraz nawet jak poszlismy na grila to nie siedzielismy dlugo bo powiedzial ze woli dluzej ze mna posiedziec i wogole :) takze sie ciesze :):) do mamusi tez chodzi przede wszystkim rano i mnie to wqrza ale ja swoja tesciowa lubie i sama tam lubie chodzic takze to jest do przezycia :)

Paulinko a jak tam u cioebie i twojego??jakas poprawa??3majcie sie cieplutko :):):)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #23327 przez basik_twins
A dlaczego Ty masz tam chodzić i mu pomagać jak jestes na L4?
Bo sie mamusi poskarżył? Mama Ci każe czy co? Bo nie wiem już o co chodzi
Monia jak Ty tam pujdziesz a on Ci bedzie jechał czy cos z tego powodu to bedzie masakra przeciez.
Ciesze się że u Ciebie dobrze u mnie tez coraz lepiej :lol:
Nawet mnie obejmuje i kładzie sie w dzionek na chwilke koło mnie i sam mnie woła "na pache" :silly:
No i mam nadzieje że Paulince się przy okazji tez poukładało to już w ogóle bedzie gites

Monika a ja ostatnio czesciej sie zastanawiam jak bede wygladac po porodzie niz jak mi sie uda dzieci ogarnąć i to wszystko :ohmy:

Bede mieć 30 na +
bo mi te pare kg na pewno pujdzie
czuje sie jak słoń
jak takie wielkie baby bo ja wysoka jestem co sa takie tłuste i tak chodza ze jak na nia patrzysz to masz wrazenie ze jak sie na ciebie by przewróciła to byś jelita buzią wypluła :(

Niczego bardziej nie pragne niz szybko schudnac... :( Nie wiem jak to bedzie załamka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka