BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #26177 przez margot
A moja siostra stosuje kosmetyki Hippa i jest zadowolona i chwali je ,że pięknie pachną

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #26178 przez monami
margot napisał:

Ale się rozpisało towarzystwo :) Ja zasnęłam, miałam zawroty głowy i mdłości. Teraz mi przeszło i już lepiej się czuję.
Monami dobrze ,że z wami ok.
sylwcia-ja mam kosmetyki Bubchen. Robiłam zakupy w Świecie Dziecka w Warszawie i tak mi poleciła pani.
Co do szpitali prywatnych , to ja chciałabym rozdić w medicoverze tutaj, niezły wypas, ale mogę pomarzyć sobie ,bo poród kosztuje ..uwaga 13000zł!!!! Ale pokoje klimatyzowane :P

Ja płacę za poród 3200 zł ( jest współfinansowany z NFZ ) i powiem Ci, że warunki są boskie i pokoje z klimą też hehe :)
No...cena bez porównania do medicover-u :P

14 lata 6 miesiąc temu #26179 przez monami
Gosia napisał:

Monami czy to będzie Twoje pierwsze badanie KTG? Bo ja jeszcze n ie miałam. Może też mnie wyśle. Idę w poniedziałek do lekarza.

Gosiu - tak, to będzie moje pierwsze KTG :)

14 lata 6 miesiąc temu #26180 przez monami
sylwcia napisał:

i pewnie tak zrobię zadzwonie bo ja już nie wiem co mam robic.

a jeszcze jedno pewnie ten temat był już wiele razy ale im blizej tym jestem bardziej zakrecona na jakie kosmetyki dla malucha się decydujecie????

ja tak jak Iwka
Oilatum + nivea baby

14 lata 6 miesiąc temu #26181 przez Gosiaczek31
Dziewczyny ja też się zaopatrzyłam w Nivea, ale dopiero teraz doczytałam, że można stosować powyżej 1 miesiąca. Kurczę to czekają mnie jeszcze zakupy. To wszytko przez to, że jest taki wybór i trudno się zdecydować. Poza tym każdy co innego poleca.

14 lata 6 miesiąc temu #26182 przez monami
ale wszystkie kosmetyki nivea baby są od 1 miesiąca? chyba część jest od urodzenia dozwolona ... tak mi się coś zdaje.

14 lata 6 miesiąc temu #26184 przez Gosiaczek31
Też myślałam, że są od pierwszego dnia życia. Nie wiem jednak czy wszystkie sś od 1 miesiąca. Jutro to sprawdzę.

14 lata 6 miesiąc temu #26186 przez MoNiaaa
sa NIVEA takie w bialych opakowaniach SENSITIVE to mozna od razu stosowac ja wlasnie te mam :)

po za tym musze sie pochwalic dzis przyszedl moj upragniony wozeczek :lol: jestem nim tak zachwycona ze juz bym poszla z nim na spacer tylko nie ma pasazera :( ale wozek jest taki jak sobie wyobrazalam kolorki tez sa super :) zdecydowanie trafiony wybor tylko cieki niestety ale wiedzialam ze tak bedzie to teraz juz mam wszystko :lol:

a po wizycie dowiedzialam sie ze:
rozwarcia niestety nie ma i Julka sie nie spieszy

wazy 3200 takze rosnie niezle moja corcia :silly:

mamusia niestety tez rosnie bo przytyla kolejne 4 kg(ale podobno obrzeki tez sporo waza bo mam strasznie nogi opuchniete)

mam podwyzszone cisnienie bo dzis az 140 ;/ i w poniedzialek najprawdopodobniej pojde do szpitala i mozliwe ze do porodu mnie zostawia bo takie cisnienie to niebezpieczne w ciazy mam miezyc codziennie i jak sie nie poprawi to mam sie zglosic do szpitala mam juz skierowanie

a co do KTG to ja jesczze nie bylam wogole i czasem jest tak ze jak jest wszystko OK to przed porodem tylko robia bo to chodzi o to czy sie ma skurcze czy nie wiec sie nie martwie ze nie bylam

u mnie do szpitala dla dziecka tez nic nie potrzebuje ewentualnie pampersy jak nie chce zeby w tetrowki ubieraly mala i ciuszki na wyjscie. ja nie wiem w co ja ubiore na wyjscie ale napewno cos rozowego i postaram sie cos najladniejszego wybrac mam kilka takich malutkich rozmiwrow 42 to pewnie cos z tych wybiore bo pozniej szybko wyrosnie a przynajmniej nie beda jej zwisaly z kazdej strony :) ale wlasnie nie wiem jak w takie upaly mam ubierac malutka???

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #26188 przez monami
czyli Monia wizyty mamy zaliczone :)

zerknij Monia ( jeśli kupiłaś ) na ŁAGODZĄCY ŻEL DO MYCIA CIAŁA I WŁOSÓW - nivea baby nutri sensitive - właśnie ten biały. Na odwrocie w ramce "bezpieczeństwo" jest napisane, że można stosować od 1 miesiąca. Właśnie to sprawdziłam.

chodzi mi o ten:
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #26191 przez Gosiaczek31
Tak naprawdę to temperatura na dworze jest wyższa niż maluszki mają w brzuszkach. Zastanawiam się czy np. zakładać skarpetki czy nie przy takich upałach.

14 lata 6 miesiąc temu #26192 przez MoNiaaa
tego zelu nie kupowalam wogole

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #26194 przez monami
położne w szpitalu Ci podpowiedzą, jak ubrać dzidziusia :)

14 lata 6 miesiąc temu #26195 przez monami
tylko jako przykład podałam ten żel....że jednak czytać trzeba. ja byłam przekonana, że cała seria nutri sensitive jest od narodzin..a tu proszę :)

no ale..na początku to tak naprawdę nie potrzeba wiele..oilatum, oliwka jakaś, sudocrem lub linomag... co więcej? chyba nic :)

14 lata 6 miesiąc temu #26212 przez iwkaa
monami a czym wloski bedziemy myc na poczatku??? bo szampony tez mona od 1 miesiaca z nivea

14 lata 6 miesiąc temu #26213 przez _aga86_
Co do mycia wloskow slyszalam, ze najlepiej na poczatku myc w szarym mydle- ze wzgledu na ciemiaczko. Ja tak robilam i mojej Niuni nie luszczyla sie skorka na glowce.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka